Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Overleden moeder

8 januari 2009

Dit is een (laatste) deel van mijn droom:

Ik fietste in mijn oude woonplaats (waar mijn moeder dus ook woonde)
En zie ik haar in een deuropening staan om iemand naar binnen te laten die ik niet ken, en daarna liet ze nog iemand binnen en dat was haar ex vriend (de opa van mijn kinderen(niet de biologische opa)) ze zag mij en lachte en zwaaide en ging toen naar ging binnen, ik kon nog zien dat ze er mooi uit zag met haar lange haar (ze heeft al 20 jaar kort haar en is nu aankomende 14 januari 2009 7 jaar dood).
In mijn droom begon ik te huilen omdat ze niet naar me toe kwam of omdat ik niet zo snel naar haar toe kon.
Toen werd ik wakker en moest echt even huilen.

Waar ik nu de hele tijd aan moet denken is dat die opa binnenkort komt te overlijden of pas is gebeurd en dat zij hem heeft ontvangen, ik moet nog even kijken wie ik kan vragen hoe het met hem gaat want wij hebben geen contact meer met hem

8 januari 2009

Hoi Jade,

Ik denk dat de droom over jou gaat, over je relatie met met de moeder in jou. Je staat buiten en bij het zien van je moeder wil je heel graag contact met haar, maar dat lukt niet. Het roept de vraag bij me op hoe jij tegenover je eigen vrouwelijke kwaliteiten staat. Zorgzaamheid, ontvankelijkheid. Het lijkt me dat de droom je erop wijst dat je buiten je huis staat. Een huis staat symbool voor het lichaam van de dromer en daar sta je dus buiten. Tegelijkertijd laat de moeder in jou mensen binnen. Misschien herken je er iets van dat je makkelijk andere mensen 'binnenlaat', dat je eerder zorgt voor wat anderen nodig hebben dan voor je eigen behoeften?

Als je dat herkent, is het waarschijnlijk iets dat je uit je opvoeding hebt meegenomen. Daar wil het verschijnen van ouderfiguren in dromen je meestal op wijzen. De ex-vriend van je moeder is overigens ook zo'n ouderfiguur. Hij staat voor je vader. Dat die vaderfiguur als 'ex' in de droom terugkomt, betekent naar mijn idee dat je niet zo'n heel fijne relatie hebt met je vader. Even doorredenerend: misschien is de energie die je herinnert aan iets van je vader (mannelijke energie, zoals sterk rationeel denken of agressie?) wel de reden waarom er ook mensen bij je binnenkomen die je niet kent. Dat onbekenden je raken, maar dat je niet goed snapt hoe dat komt.

8 januari 2009

Hoi,

Dat ik gauw mensen binnen laat klopt en dat ik eerst aan een ander denk en dan pas aan mezelf klopt ook helemaal.
De ex van mijn moeder heb ik nooit als vaderfiguur gezien(had altijd ruzie met hem en heb zelfs 1 jaar niet met hem gesproken terwijl we in hetzelfde huis woonden), pas toen ik op mezelf woonde en mijn eerst kind kreeg kon ik beter met hem opschieten, maar was een goede opa voor mijn kind. (ze mist hem nog steeds na 8 jaar)
Totdat hij het contact verbrak met mijn dochter (nadat hij dus ook bij mijn moeder weg was)en mijn dochter erg verdriet heeft mee gedaan.

Mijn echte vader heb ik sinds dikke 2 jaar weer goed contact mee

8 januari 2009

Hoi Jade,

Misschien kan je eens op zoek gaan naar situaties die bij je binnenkomen. Die ex van je moeder heeft iets in jou geraakt, waar de droom je nu bewust van probeert te maken. Als je steeds ruzie met iemand hebt, zegt dat ook iets over jouw. Vaak is dat een stuk van jezelf dat je niet goed kent. Je leert altijd het meeste van mensen voor wie je op de een of andere manier een alergie hebt. Het betekent meestal dat de eigenschap waardoor je zoveel moeite hebt met het gedrag van de ander ook in jou zit, zonder je daar bewust van te zijn. Door naar die eigenschappen op zoek te gaan, vind je onvermoede talenten in jezelf.
Je schrijft dat je de laatste twee jaar goed contact hebt met je vader. Betekent dat dat het lange tijd niet zo was? Ik vraag dat omdat er vaak oude resten achterblijven van de reden waarom een bepaalde verstandhouding slecht was.

De droom lijkt je te zeggen dat je door die resten jezelf nu buiten je huis plaatst. Anderen binnenlaat, maar daarin geen contact maakt met je eigen lichaam. Als je dat doet, gaan anderen ongemerkt over je grenzen heen. Waarschijnlijk heb je juist een beetje meer de eigenschappen van de ex van je moeder nodig om je grenzen te kunnen bewaken. Om die te vinden, is er in de eerste plaats contact nodig met de moeder in jou, want zij opent de deur tot het huis. Door te kijken naar je gevoelens, kom je bij de reden waarom je jezelf achterstelt. Begrijp je het nog? :-)

O ja, haar is een symbool van kracht: hoe langer hoe beter, lijkt me. Via het contact met je vrouwelijke kant kom je in je kracht te staan.

8 januari 2009

Ik lig op het moment erg met mijn ex overhoop; hij is heel kinderachtig bezig waarmee hij mij wil pakken alleen pakt hij de kinderen ermee en hebben er verdriet van, sinds kort wil de oudste er al niet meer heen.
En da is er erg veel gebeurd de laatste 5 maand; auto ongeval>whipless (bijna over)
baan kwijt daardoor, fiets gevallen 1,5 maand geleden en nog een dik been.
Maar mijn ex houd op dit moment het meest mijn gedachte in beslag met zijn kl*te streken.
Ik heb al heeeeel lang niet meer aan die opa gedacht??!!

En inderdaad het valt voor mij nu een beetje moeilijk te snappen wat je schreef ha ha ha
concentratie problemen > whipless

8 januari 2009

Het eerste del van mijn droom die hierboven beschreven staat:
Ik was bij mijn ex zwager (broer dus van mijn ex waar ik nu 2 jaar van gescheiden ben) en zijn vriendin was er ook bij (die heeft hij nog niet zolang)
Zij zou met een paar vriendinnen weggaan, maar ze kon aan haar vriend merken dat ie het niet echt leuk vond en moest erom lachen, zovan ach nou jaloers?
Ik vertelde toen mijn (ex) zwager dat ik een mailtje van Ben (een neefje van hem) een mail had gekregen (had ik ook die avond ervoor!!!) over mijn uitstrijkje die niet goed is (PAP2).
Het volgende moment gan ik met mijn 2 honden naar buiten en zie zijn vriendin met haar vriendinnen staan en loop een stukje met ze mee, en zo ineens...... zit ik op de fiets en gaat het laatste deel wat hier boven staat verder:
Ik fietste in mijn oude woonplaats (waar mijn moeder dus ook woonde)
En zie ik haar in een deuropening staan om iemand naar binnen te laten die ik niet ken, en daarna liet ze nog iemand binnen en dat was haar ex vriend (de opa van mijn kinderen(niet de biologische opa)) ze zag mij en lachte en zwaaide en ging toen naar ging binnen, ik kon nog zien dat ze er mooi uit zag met haar lange haar (ze heeft al 20 jaar kort haar en is nu aankomende 14 januari 2009 7 jaar dood).
In mijn droom begon ik te huilen omdat ze niet naar me toe kwam of omdat ik niet zo snel naar haar toe kon.


Mischien nu iets meer duidelijkheid.

Ik vond dromen altijd al erg interessant, en nu nog veel meer!!!!
Ik droom trouwens altijd 's morgens nadat mijn vriend weg is zo ongeveer na 5/6 uur

9 januari 2009

Hoi Jade,

Het eerste deel van je droom is inderdaad belangrijk: daar wordt de situatie geschetst waar de droom over adviseert. Er is een probleem met de communicatie tussen jouw vrouwelijke eigenschappen (gesymboliseerd door de vriendinnen) en je mannelijke kant. Die mannelijke eigenschappen van jou komen terug als 'ex-zwager', wat aangeeft dat je die kant van jezelf niet echt toelaat. Het is een broer, maar niet echt, in jouw beleving. En die vriendinnen nemen hem niet serieus, dus de boodschap van de droom dat je gevoel/intuïtie (vrouwelijke kant) en je verstand/daadkracht (mannelijke kant) samen zouden moeten zijn, neem je niet serieus.

Je verstand zegt dat het niet klopt. Er is een probleem met je baarmoeder, de plek waar je informatie hebt opgeslagen over je relatie, herinneringen het samenzijn met je ex. Ook daar wijst die ex-zwager je op. Dan ga je met je twee honden het huis uit. Dieren in dromen zijn het meer instinctieve deel van je, een hond is een begeleider van de mens, zijn beschermer. Het zijn er twee - het getal twee wijst ook vaak op een probleem tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Je honden leiden je dus weg van het huis van je ex-zwager: laten je de relatie met je ex afsluiten.

Het stukje over je moeder en haar ex-vriend is een uitleg van wat je nodig hebt om de problemen met je gevoel en je verstand op te lossen: dus die mannelijke kant in jou meer toelaten en proberen je gevoel en je verstand op één lijn te krijgen. Je schrijft dat je op dit moment overhoop ligt met je ex. Hij heeft dus nog steeds een 'haak' in je. Hij is in staat bij je binnen te komen. Als je daar vanaf wilt, moet je volgens de droom dus gaan kijken naar de relatie met (mannelijke) rolmodellen in je verleden. Je hebt vermoedelijk het voorbeeld van je moeder/je ouders gevolgd in je relatie met je ex.

Jamie
20 mei 2011

Hallo,
Ik had vanacht ook een rare droom en krijg hem niet uit me hoofd.
Het gaat over me overleden moeder die morgen een half jaartje overleden is.
Ik droomde dat ik in een uitgaansplek was en dat er iemand na me toe kwam om te zeggen dat me moeder me nodig had die stond dus buiten.
Dus ik liep door 'n tunnel na buiten en ze zat daar op een paaltje.
Ik liep na haar toe en begon te huilen en kon niet uit me woorden komen ik zei: '' ik zie jou ik zie jou''.
Toen vroeg me moeder wat is er en ik antwoordde : Je bent dood en ik zie jou en snikte van het huilen.
Toen legde me moeder haar hand op me wang en glimlachte alsof ze het wist dat ze er niet meer is.
Ik werd wakker en me kussen was nat van het huilen.
De droom leek net echt of ik daar was en me moeder ook.
Nu weet ik niet of ze me iets wil zeggen.. Vond het zo raar en blijf er aan denken!

Groetjes

Carine
12 december 2012

Dag,

onlangs had ik een droom waarbij ik op bezoek kwam bij mijn stervende moeder in het ziekenhuis waar mijn dochter nu werkzaam is.
Nota bene : mijn mama is nu bijna 9 jaar thuis overleden tengevolge van kanker.
Ik kwam mijn mama vertellen dat wat er ook gebeuren zou (ik vertelde haar dat ik vroeger kon sterven dan haar), ik haar toch wou zeggen dat ik haar hééél graag zag. Mama deed haar ogen open en kuste mij heel moederlijk op mijn gelaat.
Ik werd wakker en merkte dat ik gehuild had in mijn droom en in het echt.
Misschien was mama die nacht echt dicht bij mij.