Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mijn oma,

18 december 2008

Ik heb ooit een droom gehad dat over mijn oma ging.


Ze was in mijn droom overleden en we waren op de crematie. Ze werd de kamer binnengebracht
op een brancard en ze zat rechtop en met haar ogen wijdopen. Ze werd op het 'podium'gezet met het gezicht naar de mensen toe. De gordijnen gingen dicht en mijn oma verween daar dus achter. Toen de afscheidsmuziek begon te spelen stak er een hand, (bedekt met een witte handschoen) door de gordijnen heen (de gordijnen waren overigens van rood fluweel) en begon met een witte zakdoek naar de mensen te zwaaien.
Toen het was afgelopen, liep ik als 1 van de laatste de zaal uit, en merkte dat mijn oma als een zombie-achtig iemand achter me aankwam. Ik vond dit doodeng en begon te rennen. Ik sloot me op in een kamer en de deur was zo'n dikke ijzeren deur. tot mijn verbazing leek het een 'klus'kamer te zijn. er hing gereedschap aan de muur en er stond een schroefbank, waar een grote zware hamer op lag.
Ik zag aan de zijkant van de kamer ineens een raam, en ik moest er weg want ik was zo bang.
Ik pakte die grote hamer en wilde het raam inslaan, maar het glas bleek een dikke (echt een hele dikke) laag ijs te zijn. misschien wel 30 a 40 cm dik.
De hamer werkte dus niet en zag ik ineens een pikhouweel op de tafel liggen. Hiermee kon ik het ijs weg slaan en mezelf uiteindelijk bevrijden.
Ik sprong het raam uit en belandde in het water van een haven. Tot mijn verbazing bleek ik op een boot te zitten.
dit is het laatste wat ik me van deze droom herrinner.Deze droom heb ik ruim 7 jaar geleden gedroomd maar ik weet hem nog als de dag van gisteren.
Mijn oma was toen overleden en ik droomde heel veel van mijn oma.
tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds benieuwd wat het kan betekenen..

19 december 2008

Hallo,

De droom zegt dat je jouw vrouwelijke kant liet doodgaan (en waarschijnlijk is dat een patroon dat in jouw familie al een tijdje voorkomt, want daarop wijzen grootouders vaak in dromen). Je cremeert haar, terwijl ze duidelijk helemaal niet dood is. Ze zit rechtovereind. En dus gaat ze spoken. Ze komt vanachter een rood gordijn vandaan en zwaait met een witte zakdoek: het symbool van overgave. Daar staat ze dus voor: overgave. Die kwaliteit wil zich aan jou openbaren. Er zit nog een rood gordijn voor: een beschermlaag die pijn maskeert. Je hebt een duidelijke reden gehad om je gevoel uit te schakelen, om je niet meer aan het leven over te geven.

Je probeert je met allerlei 'mannelijke' attributen tegen die vrouwelijkheid in jou te beschermen. Een ijzeren deur - kracht - maar daarachter vind je zo maar allerlei gereedschap. In jouw mannelijke reactie (ratio, agressie) op het bedreigende dat nu nog uitgaat van je vrouwelijke zit dus ook een belangrijk hulpmiddel. Je bezit het doorzettingsvermogen om die oude pijn aan te gaan, waartegen je allerlei rationele strategie├źn hebt ontwikkeld. Je zet duidelijke symbolen van mannelijkheid in tegen de kou die je nu gevangen houdt. Als je jezelf bevrijdt, blijk je in het water van de haven te landen: door contact te maken met je gevoel kom je thuis. Logisch dat je zo'n prachtige boodschap hebt onthouden!

19 december 2008

Prachtig geanalyseerd... Petje af!
Ik herken het helemaal!