Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Contact met overleden mensen? Angstig.

MaritG
2 november 2018

Sinds mijn oma is overleden is er nogal wat gebeurd in mijn leven. Toen ze nog leefde heeft ze kunnen zien dat ik juist heel goed ging met mij na lang ziek te zijn geweest. Helaas gaat het weer wat slechter met mij.

Mijn oma gaf aan op haar sterfbed dat ze zo blij was dat het goed met mij ging. We hadden een diepe liefdevolle band. Ik ben blij dat ze me zo gelukkig heeft kunnen zien, en dat ze van ieder familielid fijn afscheid heeft kunnen nemen. Het was misschien wel de liefste vrouw ter wereld, erg gevoelig en intelligent. Voor iedereen even zachtaardig.

Ze is nu al een langere poos overleden en ik heb haar dood -naar mijn idee- goed verwerkt.

De avond dat ze besloot dat het leven genoeg was en ze naar een rusthuis wou, werd ik 's nachts wakker. Ik had een gevoel dat ze was overleden en voelde me wat leeg. Ik had het gevoel dat het mis was. De volgende dag bleek ze dus opgenomen te zijn en een week later was ze overleden. Dit kan wat mij betreft prima toeval zijn. Ik wil hier niks mee beweren, maar ik vond het toen erg bijzonder, en nog, als ik eraan terug denk.

Nu een jaar later is het zo dat ik af en toe over haar droom. Mijn beste voorbeeld (wat ik het meest heb onthouden) is dat ik in een nachtmerrie zat, ik moest vluchten voor iemand. Ik zat in een groot huis te bedenken hoe ik mij kon verstoppen. Er was een lange gang met veel deuren, er stond een deur open en daar zat mijn oma op de bank. Ze zag er weer zo jeugdig uit. Haar armen weer gladder, ogen stralend. Ze riep me naar binnen. Ik zei dat ik niet kon komen omdat ik achterna werd gezeten en bang was. Je zit in een nachtmerrie, zei ze. Ze gaf aan even met mij te willen praten omdat er zoveel gaande was in mijn leven. Ik vertelde haar hoeveel ik haar miste. We bleven een tijdje kletsen. Ze zag er zo gelukkig en ontspannen uit, zo heb ik haar lang niet gezien.
We hebben ook gelachen.
Aan het eind van het gesprek werd ik geroepen door iemand in mijn nachtmerrie en ik gaf aan dat ik verder moest dromen, ik verloor mijn bewustzijn weer. Ik wist dat ik droomde, maar op dit punt begon die wetenschap over te gaan in verder dromen zonder te weten dat je droomt. Ze zei dat het goed was en gaf nog een keer aan 'Het is maar een nachtmerrie'. Toen ging ik ook weer verder met de nachtmerrie zonder oma.

Een paar nachten geleden droomde ik en kwam mijn oma's gezicht er steeds doorheen. Mijn droom 'viel weg' en er kwam ruis voor mijn ogen, zoals een tv die niet goed werkt. Haar gezicht verscheen steeds maar de ruis nam het over. Ik herinner me niet of ik nog met haar gekletst heb. Ik geloof dat ze mijn naam zei en ik iets terug zei.

Ik wil niet beweren dat ik echt met haar praat. Het zou inderdaad gewoon een droom kunnen zijn, hersenspinsels. Prima. Ik vind het moeilijk te geloven in leven na de dood, hoe graag ik ook zou willen.
Het is wat het is, ik vind het fijn om over haar te dromen, of het nu iets betekent of niet.

Maar nu heb ik een ander probleem. Ik ga het voorbeeld geven over wat er vannacht is gebeurd. Ik zat in een nachtmerrie en iemand probeerde steeds contact met mij te maken, iets wat ik niet wou. Ik was erg bang. Het voelde steeds alsof iemand mij probeerde om te duwen, geestelijk. Iemand probeerde door te dringen, maar geen fijn persoon. Het voelde in ieder geval dreigend. Toen ik wakker werd was ik erg opgelucht dat het maar een nachtmerrie was. Tot er vrij veel lawaai was in mijn slaapkamer. Ik hoorde dingen verschuiven en ik was erg bang. De hond lag op bed dus zij was het niet. Ze keek ook op.

Sindsdien ben ik bang. Bang voor 'geesten'. Iets waar ik eigenlijk niet zo in geloof. Er gebeuren momenteel veel vreemde dingen. het maakt me angstig.

Er is een groot deel van mij die hier allemaal niet gelooft en ik probeer mezelf dus gerust te stellen.

Maar ik wil ook graag horen wat mensen hiervan vinden die wel geloven in leven na de dood en contact met overleden mensen.

De mensen die hier komen die meer ervaringen hebben, de mensen die wel geloven in geesten, zielen, de andere zijde. Kan het zo zijn dat er een 'grens' 'openstaat' en ook andere geesten mij nu kunnen benaderen? Wat kan er gaande zijn in jouw optiek?
Ik ben echt een beetje bang om alleen te zijn, vooral vannacht was een enge ervaring. Is er ook een gevaarlijke kant? Als een medium dit leest, of iemand met meer ervaringen..

Uiteraard hou ik de optie open dat er gewoon iets viel, verschoof, het maar dromen zijn.. Maar ik ben ook heel benieuwd wat de 'zweverige kant' hiervan denkt.

Alvast hartelijk dank voor reacties. Ik ben momenteel echt een beetje angstig ervan.

Liefs Marit

2 november 2018

Moeder en dochter band kan heel sterk zijn. Zo ook grootmoeder met kleinkind. Beiden voelen elkaar heel goed aan en kunnen een vorm van telepathie ontwikkelen. Wanneer er wat met de ander gebeurd kan men dat heel goed aanvoelen.

De oma geeft je een gevoel van beschermengel. Het jongere uiterlijk van je oma, straalt kracht uit. Door de angstige droom leer je haar te vertrouwen. Dit kan vooral prettig zijn wanneer je in moeilijke tijden zit. De tv is als een frequentie die je opzoekt om contact te maken. Het contact zoeken en vertrouwen is een leerproces, dat jaren kan duren. Het kan ongemakkelijk zijn, maar het is het beste om er gewend aan te raken, anders kun je er niets mee. Het is een gave om contact te kunnen krijgen met een andere dimensie.

Het contact kan voelen als een blok aan je been. Hoe ouder je wordt en hoe meer je meemaakt komt alles als een puzzel in elkaar en leer je het contact te waarderen. Maar als je er echt niets mee wil, dan kun je dat ook aangeven. Door te zeggen, dat je geen contact wilt. In je droom ben je heel bewust wanneer je je oma ziet. Je kunt haar dus wegsturen.

2 november 2018
Beheerder

Hoewel je het meestal niet kunt aantonen, hebben mensen altijd in het bestaan van geesten geloofd.
Het is heel wat zinvoller wel in een voortbestaan te geloven want daarmee kijk je met hoop over de dood heen.
Jung schreef al dat de ziel zich niet bekommert om de dood omdat ze daarover heen ziet.
Jung was overtuigd van een voortbestaan.

In dromen is het gemakkelijker contacten te leggen met de geestelijke wereld.
Sommige mensen zijn van nature meer begaafd en hun muurtjes zijn dunner of meer doorlaatbaar.
Iedereen heeft die gaven maar de meesten hebben ze niet ontwikkeld of weren het af.

Je oma is een opening in het gordijn (de sluier van Maya)
Het is niet onmogelijk dat daarmee de afweer is afgenomen en er ook andere invloeden binnen kunnen komen.
Meestal gaat het om angsten voor het onbekende.
Wat je schrijft zou zoiets als een poltergeist fenomeen kunnen zijn.
Maar ook dat is in hoge mate afhankelijk van een object dat energie afstraalt, jij dus?
Chaotische energie kan door deze verschijnselen worden benut.
Vooral kinderen hebben daarvan een overvloed.
Deze vreemde verschijnselen kunnen plaatsgebonden zijn of persoonsgebonden.

Een onderzoekende geest zou beter met dit verschijnsel om kunnen gaan,
want domweg paniek is precies koren op de molen van het verschijnsel.
Een invloed hoeft niet perse kwaadwillig te zijn.
Maar als iets door wil komen en weggedrukt wordt kan verzet ontstaan.
Maar zie het als iets vanuit het onbewuste dat bewust wil worden dat is heel wat gezonder dan "geesten".
Complexen b.v. gedragen zich als "geesten".

Het is wel voorgekomen dat geestelijke spanningen materiële invloed kunnen uitoefenen. Zoals gesprongen ruiten of defect raken van apparatuur. Automatisch aan springende radio's enz. Jung schakeerde dit onder de Psychoïde of archetypische verschijnselen*.
Het archetype is niet in staat bewust te worden en de verschijnselen houden op te bestaan zodra de bewustzijnsgrens wordt overschreden.
Bekend is de neurotische twijfelzucht die ophoudt als er een besluit wordt genomen.
*Bij Jung b.v. het rinkelen van een bel. Het in drieën breken van een degelijk Zweeds stalen mes en barsten of knakken van een lade van een zware eiken kast.

Ook gezonde mensen kunnen stemmen horen, dingen zien of spirituele ervaringen hebben.
Uit onderzoek op universiteiten is gebleken dat het er veel meer zijn dan algemeen werd aangenomen.
Het hoeft dus geen teken te zijn van geestelijke labiliteit. Maar artsen staan er meestal negatief tegenover.
Voor hen telt alleen het zichtbare en meetbare.

Soms is het mogelijk telepathisch te leren communiceren met "verschijningen".

"Er is meer tussen hemel en aarde dan waarvan uw wijsheid droomt" (Horatius, Hamlet)1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 november 2018 door Sheherazade.