Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Overleden vader pijnlijke dromen

12 september 2018

Mijn vader is paar jaar geleden overleden en hij is plotseling overleden in het buitenland. Ik had niet genoeg geld om naar zijn begravenis te gaan omdat het aan de andere kant vd wereld was. Ik heb ook nooit afscheid van hem kunnen nemen.
Wat voor mij nog steeds moeilijk is.

Nou heb ik twee erg pijnlijke dromen gehad de eerste heb ik vaker gehad.

Eerste droom die vaker is voorgekomen.
Hij zit in een ruimte aan een tafel en ik vraag paar keer aan hem waarom hij niks zegt. Hij reageert niet maar kijkt mij alleen aan. Op dat moment wordt ik wakker en besef ik dat hij ook niks meer kan zeggen omdat hij er niet meer is.

Droom twee zit iets aan vast. De laatste tijd zie ik zoveel vlinders en het is niet dat ik erop let maar ze zitten ook op plekken dat ik ze normaal nooit zie. Ineens voor mij op de grond als ik buiten de hond uitlaat. Op het keukenraam. Op de snelweg voor mijn ruit ineens. Als ik de bakker uitloop. En het zijn bijna allemaal witte vlinders.

Nou had ik droom twee dat ik met tranen in mijn ogen tegen hem zeg 'het is de laatste keer dat ik je zie de volgende keer dat ik je wil zien ben je er niet meer...' hij kijkt mij aan en zie tranen in zijn ogen. Dan ineens ben ik in de voortuin de zon schijnt en ik kijk naar de boom vol met lichtroze bloemen. Als ik ernaar kijk zie ik dat de boom vol zit met witte vlinders. Ik tik tegen een tak aan en ze beginnen allemaal om mij heen te vliegen. Daarna wordt ik wakker.

Mijn vader was spiritueel op de manier dat hij erg van de natuur was. Hij had ook koolmeesjes in de tuin tam gemaakt die op zijn hand kwamen eten. Hij geloofde ook in dat er na het leven meer is.

Ik zelf ben normaal gesproken niet spiritueel (al hoewel ik wel ontzettend van natuur hou en buiten zijn en dieren) maar wat zeggen deze dromen.. Vaak als ik verdrietig ben of aan hem denk zie ik vlinders maar vaak ook dat ze dan net langs mn gezicht fladderen of ineens op het keukenraam zitten. En nu ik die droom heb gehad over die vlinders vraag ik mij af wat dit allemaal te beteken heeft.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Veel liefs Ydk

13 september 2018
Beheerder

Vlinders zijn vaak zielesymbolen. (Psyche was een vlinder)
De bloesem is een beeld van nieuw leven en hoop en van een andere, schonere, vreedzamer wereld.
Het lijken mij boodschappen die erop wijzen dat hij in een beter bestaan verkeert.
De paradijselijke sfeer is mooi en bijzonder.
Wit staat voor reinheid en onschuld.
Het zijn heel mooie dromen.

Je moet het nog verwerken. Wat je ziet zijn natuurlijk beelden die jij vormt.
Maar het onbewuste heeft ook verbinding met een andere realiteit.
De symboliek geeft aan dat het niet zomaar een droom is als wensdroom.
Er gaat namelijk troost van uit. Maar ook gemis.

Verschijnselen in de realiteit kunnen synchronistisch zijn.
Ze komen vaker voor dan we doorgaans beseffen.

Zoals Neumann ooit schreef, hebben dromen de neiging tot "Umstimmung", dus de stemming te veranderen.
Hier wordt dus een poging gedaan om je gemoed een wending ten goede te geven.1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 september 2018 door Sheherazade.