Enge dromen

Em
2 jaar geleden

Beste mensen,

Ik heb een hele persoonlijke droom die ik niet goed voor mijzelf kan ontcijferen. Deze droom is me namelijk heel sterk bijgebleven. Voordat ik mijn droom verder wil toelichten wil ik erbij vermelden dat ik op dit moment zwanger ben. Ik heb altijd graag kinderen willen hebben, en moeder worden is voor mij het belangrijkste. Alleen is het voor mij geen goed moment een kind te krijgen nu, om verschillende oorzaken en daarom heb ik besloten voor een abortus. Hoe moeilijk ik dat vind, sta ik achter mijn besluit. Maar sinds ik het heb besloten heb ik twee dromen gehad die ik heel goed heb onthouden.

Droom
1. Ik droomde dat ik op een strandje was, in mijn armen hield ik een baby. Ik stond ongeveer tot mijn borsten in het water en de zee werd steeds wilder en wilder en ik was mij bezig sterk te houden want uit het water kon ik niet dus ik moest mijn best doen te overleven met de baby.

En droom
2
Ik droomde dat er een kuil ik de grond lag, daarin zat mijn eigen vader en een baby. Ik weet niet waarom meer maar ik was ze verplicht zelf te begraven en zand over ze heen te gooien (het was een situatie wwaar ik niet uikwam maar niet wou doen) dus ik had een plan bedacht dat ik ze zou begraven maar omdat ik terug zou komen in een aantal minuten zou ik ze weer eruit kunnen graven (ik had dat blijkbaar zo berekend en onderbouwd???). Maar ik toen ik terug kwam en ze eruit ging halen zag ik dat ze niet overleefd hadden.. ik schrok en toen werd ik wakker..

( ik wil trouwens bij zeggen dat mijn relatie met mijn vader heel close is geweest altijd, we hebben recent een periode gehad dat vee minder ging (liefde was nog wel sterk) maar we zijn recentelijk weer naderb gekomen.

Ik hoop dat er mensen zijn die me kunnen helpen.

2 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het strandje is een plek om tot jezelf te komen. Het is tevens de grens tussen het bewust (land/aarden) en het onbewuste (zee/water staat ook symbool voor water, denk aan tranen). De baby is de vrucht of staat symbool voor vruchtbaarheid. De borsten staan voor vrouwelijkheid, die we in de medische term 'Mamma' noemen. Het staat symbool van voeding en zorg geven. Het water of de emoties raken de borsten. Het staat voor verwerking. De wilde zee staat voor een moment van chaos en ook weer doorzettingsvermogen.

De kuil staat voor je eigen kuil graven. Het staat symbool voor iets begraven. Begraven kan wijzen naar iets ontdoen. Je wilt het nog terug draaien, maar in deze droom kan dat niet. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt, kun je niet terug.

Het is jammer dat je het één en ander al over jezelf geschreven hebt. Ik kan dan niet blanco de analyse doen.

2 jaar geleden
Beheerder

Je geeft het kind terug aan de oermoeder (zee/onbewuste)
Ongeveer zoals het kind met het badwater wegdoen.
Je moet het kind begraven samen met je vader (onbewust worden/ vergeten/ zand erover)
Maar de kuil als graf kan ook je valkuil worden.
Beiden lijken dood, alhoewel niets dood gaat in het onbewuste.
Het kind gaat terug naar een vaderbeeld.

Het kind is een probleem dat je wilt begraven, maar als je dat doet krijg je spijt.
Het is echter onomkeerbaar.
De wilde zee staat voor hevige emoties.
Misschien geeft het onbewuste aan dat je moet knokken om samen te overleven?
Een kind kun je ook afstaan.
Maar het is en blijft een zware verantwoordelijkheid om die keuzes te maken.
Dat kan zeer traumatisch werken of worden.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **   **  ******  **  ** ******** **   ** 
 **   ** **  **  ***  ** **    ** ** ** 
 **   ** **     **** ** **    ** ** ** 
 ********* **  **** ** ** ** ******  ** ** ** 
 **   ** **  **  ** **** **    ** ** ** 
 **   ** **  **  **  *** **    ** ** ** 
 **   **  ******  **  ** ********  *** *** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht