Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Man in het zwart

Mitch
6 jaar geleden

Ik droomde vroeg als kind altijd dezelfde droom.

Er werd 3x op me slaapkamerdeur geklopt, dan ging de deur langzaam open terwijl ik op mijn hoogslaper lag met me dekensopgetrokken en keek wie er aan kwam en dan liep er altijd een man binnen helemaal bedekt met een zwartekeep en jas.. hij ging dan recht voor me staan en doet zijn handen hoog en dan kwam er altijd een explosie aan licht op me af waardoor ik wakker schrok..

Dit verhaal blijft altijd nog in me hoofd zitten en ik wil graag weten of iemand enige idee heeft of dit wat betekend heb zelf het gevoel van wel! Was 6 toen deze droom begon en denk rond de 12 dat ik deze voor het laatst had.

6 jaar geleden

De man met de cape kan een figuur van het onbekende uitbeelden. Kinderen hebben veel te ontdekken maar zijn ook gevoeliger voor andere dimensies. Het is heel lastig om uit te vinden wat het kan zijn geweest. Ik begrijp dat je er nu nog aan terug denkt en je afvraagt wat het is geweest kon zijn. Als het van een andere dimensie is geweest is het afvragen wat er in het huis of je omgeving is gebeurt. Het is onduidelijk of het om een lucide droom gaat.

Licht in het licht is niet zichtbaar. In het donker kun je licht zien. Het kan een krachtig wapen zijn. De explosie kan betekenen dat weggestopte emoties en woede op een krachtige en gewelddadige manier naar de oppervlakte is gekomen.

6 jaar geleden
Beheerder

De man met de cape is vaak de dood. (Saturnus/ vadertje tijd/ Magere Hein)
Hij verbergt waarschijnlijk het gezicht en dus is het een onbewuste persoon of invloed.
De dood is de intense zwartheid, (nigredo), maar tegelijk de poort naar een andere wereld van licht.
De explosie lijkt een magisch moment.
Kan wel op woede wijzen maar het is ook een schaduwkant.
De schaduw bevat enorm veel energie.
Zit ook een machtsdronken element in.

In het duister huist een groter licht.