Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

Dielle
6 jaar geleden

Hello aan de beheerders,
Ik ben net wakker van een nachtmerrie, waarin ik alleen thuis was en ik stond een kopje thee te maken et was al donker en ik wou het licht aan doen zodat ik kon zien (we hebben drie licht knopje naast elkaar) ik doe ze dus alle drie aan en alleen twee werken maar als ik 1 uit zet doet de andere het daar zit ik een tijdje mee te kloten. Dan (we hebben een duer die naar de gang lijdt) staat er random zonder verklaring een fotolijsten in het midden van de duer, die begint te shaken en de foto's worden kwaadaardig, dan pak ik de huis telefoon in paniek ren ik die duer uit naar de hal gooi de fotolijsten op de grond en dan blijkt de telefoon het bakje van de tv te zijn. Ik probeer terug voor door de duer te rennen maar er komt iets niet goeds voor me te staan, toen liep ik bang naar achter maar toen kwam iets in me naar boven dat ik niet bang moest wezen dan hebben ze geen controle, zo ik zei "ik ben niet bang" streng naar dat voor me een paar keer ook hard toen veranderde de geest in een oude vrouw huls in vuur en zei sorry ik wou gewoon mijn eerste goed laten schrikken en bang maken toen begonnen we een discussie over hoe ze het fijn vindt dat ze vuur en niet water is omdat ze water bullshit vindt en toen werd ik wakker

6 jaar geleden
Beheerder

Licht is een symbool van bewustzijn. In het onbewuste heb je maar een heel zwak lichtje.
Maar uit die duisternis kunnen angsten tevoorschijn komen en alles wat je overdag verdringt.
Een deur is een afscheiding. Zeg maar, een vakjesgeest. Geen enkele deur sluit ooit in dromen. Je zou hem permanent in de gaten moeten houden maar dan gaat er wel ergens anders een deurtje open want het onbewuste kent elk gaatje.
De foto is vaak een beeld van een geestelijke inhoud. Dus iets wat niet niet bewust geworden is en ingekaderd.
Maar het lijstje is als een kader en venster naar een andere realiteit, namelijk het onbewuste, de "foto" als star beeld kan tot leven komen.
Een telefoon is een middel tot communicatie. De tv is eenrichtingsverkeer. (Hoewel, tegenwoordig hebben we interactieve TV)
De TV is ook vaak een beeld van het onbewuste of het voorstellingsvermogen. Het is een substituut voor het vroegere theater.
Het contact met de schaduw zorgt altijd voor een inflatie, dat blijkt wel uit je woedende reactie.
De figuur is helemaal niet zo bedreigend, het is de angst die jou gevaarlijk maakt.

De oude vrouw kan elke gedaante aannemen. Ze is zoals Baba Yaga, vuur en water, maar ook aarde en hout.
Maar dat vuur staat voor woede en emotie, temperament en ze haat het middelmatige of lauwe.
Ze laat kleur zien en daagt iedereen uit die lafhartig en bang is. Niet uit kwaadheid, maar omdat ze wat leven in de tent wil en karakter, dus ook dat strenge.
Ze wil dan ook een tegenstander hebben, anders kan ze nergens haar tanden in zetten.
Sommige mensen zijn zo waterig (flegmatisch), dat er geen vuur in te vinden is (cholerisch).