Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Intense kracht aan linkerkant

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Dag allemaal,

Ik heb een paar nachten geleden een - naar mijn mening - bijzondere droom gehad.

Ik sta als een soort monnik in een gewaad om een grasveld, met een samoerai/zwaard in mijn linkerhand. Voor mij staan trapsgewijs drie kommen van zwart ijzer. De man naast mij, ook in een gewaad (hij deed mij denken aan Shang van de Disneyfilm Mulan), gaat op zijn hurken zitten en doet een klein kommetje water uit de middelste ijzeren kom in de onderste ijzeren kom. De man loopt weg en ik ga ook op mijn hurken zitten en bewonder het tafereel: het water in de onderste kom wordt oranje met rode stukjes (toen ik wakker werd dacht ik aan braaksel, haha).
Na een paar seconden komt de man weer naar mij toe, maar ik voel een enorme kracht aan mijn linkerkant, van boven naar beneden, en sluit mijn ogen om ermee om te gaan. Ik zeg tegen de man dat hij niet verder mag lopen, want de kracht is te intens. De man stopt, en vraagt vervolgens bezorgd: "Sinds wanneer voel je dat?" "Sinds nu," antwoord ik. Daarna word ik bruut uit mijn droom gehaald door mijn collega's (zit in een chalet voor animatiewerk).

Is dit een teken dat mijn linkerkant (vrouwelijke kant) aan het stromen is?

6 jaar geleden
Beheerder

Doet mij wel denken aan de vuurpot uit de filmserie Kung Fu.
Het vuur lijkt hier in het water te ontstaan. (onbewuste)
De kracht kan de Kundalini zijn. Niet ongevaarlijk.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Tja, met Kundalini heb ik al inderdaad ervaring. Ik hoop dat deze droom een positieve wending is van de Kundalini, aangezien mijn vrouwelijke kant geblokkeerd is?

6 jaar geleden
Beheerder

Het vuur is over het algemeen een mannelijke kracht.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Maar de intense kracht aan de linkerkant dan? Een samenvoeging van mannelijk en vrouwelijk? Mijn coach vertelde dat tijdens de meditatie de Kundalini-energie is aangewakkerd bij mij, maar dat ter hoogte van mijn borst/keel de twee energie├źn (vrouwelijk en mannelijk) niet meer met elkaar samen konden. Vandaar de klachten.

6 jaar geleden
Beheerder

Kundalini heeft een opgaande en neergaande richting.
Klassiek moet je het middenkanaal kiezen anders raak je uit evenwicht.
De ene kant is de vuurkant, de andere de koude kant (Zon en Maankanaal)