Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Katachtige valt twee keer aan, verband

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

In de droom lijk ik in een kooi te staan van een dier in de dierentuin. Het is wel een enorme, groene kooi, volgens mij van een katachtige. Ik sta op een grasveld, samen met een paar anderen, waaronder een - inmiddels - ex-collega. We staan naast een of andere enorme schaal, die op een afhakte boomstam staat. Ik kan mij niet meer herinneren wat onze missie was. In ieder geval, in de kooi lopen ook nog katachtigen rond en er is ons verteld dat die zelden aanvallen. Toch ben ik de sigaar, voor maar liefst twee keer. De eerste keer bijt het dier in mijn linkerhand en de tweede keer in mijn linkerarm. Ik hoor mensen roepen dat dit zeer uitzonderlijk is, en ook maar liefst twee keer! Ik heb moeite om mijn linkerarm en -hand te gebruiken.
Dan ben ik in een houten hut, omgeven met groen, en lig ik op een houten stoel. Het is wel een platte houten stoel, beetje schuin geplaatst zodat je er op kan liggen. Ik lig in een spreidstand, een X [lol]. De ex-collega bekijkt mijn verwondingen en besluit om mijn hand te verbinden met roze verband, aangezien er ook iets is met mijn pols. Daarna loopt ze weg. Na een tijdje vraag ik of ze ook niet iets moet doen met mijn arm. "Nee," antwoordt ze, "het is maar een spier." Toch trekt ze aan mijn linkerarm voor het geval de arm uit de kom is.

Mijn eerste ingeving na de droom is dat het te maken heeft met mijn vrouwelijke kant, gezien de linkerhand- en -arm verwondingen oplopen door een katachtige. De ex-collega zie ik als een heel creatief persoon (ze geeft ook het vak kunst) en zij verbindt mijn hand, dus ik denk dat ik creatief aan de slag moet gaan (tekenen, schilderen, etc.) om die vrouwelijke kant te repareren of in ieder geval een handje te helpen *padumtsj*. Wat denken jullie?

6 jaar geleden
Beheerder

Je verklaring is zeker duidelijk.
De anima verschijnt graag als dier en bij voorkeur een katachtige.
In de mythologie, de kunst en de antieke religie, staat ze vaak tussen twee katachtigen en dat houdt in dat zij daar macht over heeft.
De beet in de hand kan ook een betekenis hebben van iets injecteren zoals een slang dat doet.
De beet kan verlammen of genezen.
Soms is het "handig" om met de linkerhand te tekenen of schrijven. De primitieve uiting maakt dan dat je een paar trapjes omlaag tuimelt naar het innerlijke kind. Maar het helpt ook onbewuste processen tot uiting te brengen.
Alhoewel dat best rechtshandig kan. Toch blijft de dominante kant vaker teveel rechts controleren.

Schaal en boomstam.
De schaal is een bij uitstek vrouwelijk symbool. Baarmoeder/ graal/ doopvont/ uterus/ vruchtwater/ wijwater / onbewuste/ spiegel/ Maan enz.
De boomstam is dubbel, want zowel de vrouwelijke natuur als fallisch element.
De afgeknotte boomstam (neem ik aan?) symboliseert een breuk in een ontwikkeling en daarop is een vrouwelijke kant ontstaan van ontvankelijkheid en overgave/offergave. Boom en schaal beelden de copulatie uit of bevruchting.
Het doet mij denken aan de Mercuriusron uit de alchemie.

Waarom moet je wijdbeens op een houten stoel liggen als je in je arm bent gebeten? Lachen.
Lijkt erop dat je elders "gewond" bent. Het roze verband wijst ook naar Eros.

De X staat duidelijk in verband met eros. Is zelfs direct van de seksuele voorstelling afgeleid.
We hebben het niet voor niets over XXX films. De V en de omgekeerde V zijn symbolisch de geslachtsdelen.
De V is de vrouwelijke schoot.

Je ligt als het ware te wachten op X.

Ik denk nog aan The Beauty and the beast.
Het getemde dier dat echter toch bijt en dus gevaarlijk blijft.
Bijten naar de hand die hem voedt?2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Ik ben vandaag aan de slag gegaan met mijn creatieve kant en wauw, dat ik dat al die tijd niet gedaan heb... Heerlijk om weer te kleuren en te tekenen en te schilderen. Alleen dan wel met de rechterhand, dus de linkerhand komt wel een andere keer.

Toch interessant dat X terug blijft komen, in welk thema dan ook. Viel mij pas op toen ik de droom opschreef.