Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

Lillyy
6 jaar geleden

Hallo, ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt: ik was die avond best laat wakker aangezien ik bijna altijd moeite heb om in slaap te vallen. Vaak wisselde dit steeds van redenen; bang in het donker, idee dat er "iemand/iets" naast mij stond of gewoon last van mijn rug. Maar die avond had ik last van alle 3 tegelijk. Ik begon eindelijk moe te worden, maar ik heb nooit meegekregen dat ik inslaap viel. Ineens verscheen er een vrouw dat boven mijn bed hing. Het voelde alsof ze me optilde en langzaam maar zeker werd ik omhoog getrokken,ik probeerde te schreeuwen in de hoop dat iemand thuis mij zou horen, maar ook bij mij hoorde geen klank. Uiteindelijk liet ze me los en viel ik op mijn bed neer en ik hield een vreselijke pijn in mijn borst over, het is al 3 maand geleden gebeurd en ik vraag me tot de dag van vandaag nogsteeds af of ik nou wakker was of dat ik sliep.

Kan iemand me hiermee helpen??

6 jaar geleden

Over het algemeen symboliseren gedaantes eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood.
Een andere betekenis van een verschijning in je droom kan zijn dat de geest staat voor iets dat niet langer bereikbaar is. Het zou voelen alsof je je niet verbonden voelt met het leven of de maatschappij. Deze droom kan een boodschap afgeven je oude manier van doen moet veranderen, omdat je nu eenmaal verder moet.

Ik denk dat de verschijning aan het begin van je REM-slaap is, omdat je het zo bewust hebt meegemaakt. De grens tussen slaap en wakker zijn.