Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

telepathie

se7en
7 jaar geleden

Hoi ik had jou bericht gelezen omdat ik rare dingen mee maak wat lijkt op wat jij zegt bijvoorbeeld ik heb het gevoel dat iedereen die in mijn buurt is mijn gedachte hoort zoals gisteren kom ik thuis en ging gitaar spelen en chatten op whatsapp onder tussrn met mijn vriendin en wanneer ik typte praat ik het natuurlijk in mijn hoofd dat gaat auto matisch maar naadt mij bij de buren begint een kindje te schreeuwe en te krijsen en mense roepen naar mij hou je mond terwijl ik niet praat en als ik gitaar speelde denk ik niet na en was het meisje stil zodra ik begon te praten dan schreeuwde ze het weer uit ik heb het gevoel dat ik heel veel mense tot last ben ik hoor ook mense vaak maar zie ze niet ik ben uit eindelijk in me gedachte gaan praten sorry sorry sorry zal ik weg gaan en volgens mij zeiden ze ja doe maar dus ik zei oke ofzo ik ga wel weer weg want wil jullie niet tot last zijn dus heb me gitaar gepakt en me laptop en ben weer gegaan ik heb dit eerder mee gemaakt dat dat meisje begon te schreeuwen ik ben echter weinig thuis omdat ik met mijn vriendin samen woon maar mense zeggen het nooit in mijn gezicht dat ze mijn horen praten en in gedachte praat ik nog al veel gevoelens had je het ook over van anderen die pik ik ook auro maties op als ik ze aan kijk weet ik precies hoe ze zich voelen ook al zeggen ze der is nix als ik het vraag maar ik voel het heel duidelijk het wordsteeds sterker daar in als mense onzin tegen mijn praten voel ik dit als ik televiesie kijk en zie iemand vallen ofzo voel ik bijna zelf de pijn lijkt wel ik was me hier eerder niet bewust van dit is iets van de laatste tijd ik dacht altijd dat ik gek was en stemmen hoorde ik ben opgenome geweest op de psygiatriese afdeling in het zieken huis alles en ben er nu dus achter ik bwn niet gek ik ben telephaties maar nu komt mijn vraag hoe kan ik dit beheersen want ik word gek van al die mense iedereen kent mij over al waar ik ga of geweest ben want ze vergeten mij natuurlijk niet ik ben diw jonge die ze horen prate terwijl ik mijn mond niet eens gebruik hoedan mense zeggen het niet en praten achter me rug ik weet dat maar volgens mij durven ze het niet te zeggen omdat ze maar denken beter weet tie dat zelf niet wat zou die nog meer kunben als die er achter komt dat hij dit kan weet jij hoe ik dit kan beheersen en kan ontwikkellen want ik wil mense niet tot last zijn
Groetjes ik hoop van je te horen1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

7 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt inderdaad op stemmen horen en beïnvloedings- of betrekkings-waan.
Doet mij denken aan het boek "gesprek met god" waarin de auteur toevallig opgevangen woorden op zichzelf betrekt en daarmee een klassieke waan ontwikkelt. Helaas zijn er nog veel mensen die geloven in die verhalen.

Je staat mogelijk veel te open, normaal schermt het ego deze invloeden af.
Maar bij sommigen zijn de muren doorlaatbaar. Hoewel het niet zo is dat alles wat je waar meent te nemen ook realistisch is.
Het probleem is dat je te snel aanneemt dat het klopt. Maar als je niet verifieert dwaal je gegarandeerd af naar een waan.
Het gaat er niet om dat je gedachten opvangt. Je moet beter op jezelf leren richten.
Dat kan door gericht en met concentratie gewone dingen te doen. Wie b.v. in de zen dingen gaat zien op horen wordt ervan weerhouden in te keren en aan het werk gezet. Bijvoorbeeld de tuin.

Omgaan met stemmen kun je leren en er bestaan ook trainingen voor.
Het is belangrijk welke aard de stemmen hebben. Negatieve zijn moeilijker maar vaak genoeg een vorm van zelfkritiek.
Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige mensen een directer koppeling bezitten tussen het spraakcentrum en hun gedachten.
Zodat het lijkt alsof ze anderen horen, maar in feite tegen zichzelf praten. Selftalk is een algemeen verschijnsel.
Maar ik ga er b.v. nooit vanuit dat ik dan ook daadwerkelijk een persoon hoor. Het inleven in gedachten kan stemmen zeker imiteren.
Zoals een acteur zijn rol kan instuderen. Het stemmen horen komt ook bij geestelijk gezonde mensen voor. Het verschil tussen gezond en pathologisch hangt af van hoe je ermee omgaat. Dus je realiteitsbesef.

Probeer in elk geval zoveel mogelijk te aarden en neem niet deel aan zweefclubjes of seances want dat is in jou geval niet raadzaam.