Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wolf

Henry
7 jaar geleden

Ik droomde dat er een wolf voor me stond en op me sprong zo dat ik samen met hem dood in een ravijn zal vallen daarvoor zag ik nog een dier idk mischieb een leeuw maar die liep door
Iemand die me kan helpen met deze droom

7 jaar geleden
Beheerder

Het is een vijandig element vanuit het onbewuste.
Doet wat denken aan top dog underdog.
Maar het dier sleept je wel mee in het ravijn.
Dat is een destructieve vorm van het kwaad.
De wolf is hier een schaduwelement.
Een leeuw en een wolf symboliseren een angst.
De leeuw en de wolf hebben nog andere betekenissen maar die lijken mij hier niet relevant.
Het archetype van de Leeuw en de Wolf omvat alle verschijningsvormen van goed tot kwaad in elke schakering.
Niets is uitsluitend goed of kwaad.
De veronachtzaming van bepaalde zaken maakt dat het onbewuste het ego kan ondermijnen.
Dat heeft eventueel ook gevolgen voor de realiteit in de vorm van een noodlot.
Het kwaad kan je zowel innerlijk als uiterlijk toestoten.

Henry
7 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord ik wadeer het echt als iemand me hoort
Ik begrijp wat je me vertelt ik ben vaak bezig het goede te vinden maar vertrouw het niet omdat ik niet weet of het goede kwaad is of goed ik denk dat ik beter een tijdje alles probeer te negeren en vanuit me eigen kracht regeer ik ben me zelf er niet optimaal van bewust al heb ik er wel mee te maken wat ik zegt niet maar dan weet je wat ik bedoel

7 jaar geleden
Beheerder

Je moet niet denken in gesplitste termen goed en kwaad.
Denk aan het beeld van Yin en Yang, het is een geheel.
De meest elementaire fout die vooral de religie maakt, is het ontkennen van het kwaad en het propageren van het uitsluitend goede (privatio boni).
Dat is onzin. Alles heeft zijn tegenpool en dat is ook noodzakelijk. Er kan geen leven zijn zonder dood.
De antieke voorstellingen van b.v. de Hindoeïstische goden als schepper, instand-houder en vernietiger zijn in feite drie aspecten van dezelfde triniteit die het Christendom als bakermat diende. Maar het wegdenken van het kwaad heeft alleen maar projecties en groter onbewustheid teweeg gebracht, waardoor een veel groter kwaad uitgroeide, waarmee we tot op vandaag worden geconfronteerd.
Dit word elke dag bevestigd door fanatici.

Misschien gaat het boven je pet door zijn wat obscure termen, maar de I Tjing vormt een goed voorbeeld van alle dualiteit, die toch een onverbrekelijk deel zijn van elkaar.
Zelfs het godsbeeld staat bol van dualiteit, want hoe kun je een liefhebbende god rijmen met een bloedige, razende wreker?
Er is geen licht zonder duisternis.

Ook de alchemie is een conglomeraat dan tegenstellingen. We bevinden ons ergens in een soort hologram met talrijke assenstelsels.
We schuiven een beetje van de ene naar de tegenovergesteld kant. Waar het om gaat is een evenwicht te vinden.
Het gaat niet om het vermijden van tegenstellingen, maar juist om het verdragen ervan.

Ethisch leven is heel moeilijk en zal je voor grote dilemma's plaatsen. Het leven is meer een schaakspel.
Zoals Bomans ooit zo mooi opmerkte. We willen over de witte velden voortgaan naar de overkant, maar aan het eind van ons leven, als we achterom zien, merken we dat we meer op de zwarte velden speelden. Maar waar het om ging, zijn niet onze getelde misstappen, maar de intentie die we daarbij hadden.1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Otter
7 jaar geleden

Deze termen gingen mij nog niet boven de pet ik begrijp exact wat je bedoelt en wil even kwijt dat ik henry otter argont ben maar dat viel denk al op aan de posts ik had onder de naam otter posts gedaan uit me verleden toen in die dromen was ik echt uit belands nu ben ik een tijd aan het goede gaan werken maar heb ik gemerkt dat er niet het goede balans in zit en over het denken van goed en kwaad wat ik daarvan heb mee gekregen is dat het frequentie is karma het is waar je je energie op focust dat projecteert je en om licht te zoeken krijg je uitdagingen en lessen op je pad ik ga binnen kort een cursus volgen van pateo waar alles in staat basis kennis van 250 uur om alles op een rijtje te zetten en dat is denk ik bij het werken met entiteieten om waar ik nu een hekel aan heb gekregen
Ik moet nog heel veel leren heb ik gemerkt door met jou te praten heb ik wel wat paradigmas gebroken op dit moment brengen verschillende informaties me in de war ik heb spiegelogie gelezen ik heb angelnumber gevolgd en veel anderen artikelen en paar boeken en zelf ben ik een best harmonieus persoon ik ben je dankbaar voor je aandacht echt voor ik zou echt graag wat van je willen leren maar ik moet denk eerst zelf wat meer kenis binnen krijgen misschien een rare vraag maar wat is jou drijf veer

Otter
7 jaar geleden

Die bij hoor buiten te zijn
Ik heb de posts die je naar me hebt gestuurd opgeslagen daar ga ik zeker wat mee doen

7 jaar geleden
Beheerder

Het bezwaar dat ik op wil werpen is dat je niet met entiteiten in zee moet gaan als je niet zelf op orde bent.
Entiteiten, of wat je daaronder schakeert, zijn eerder onbekende delen van jezelf.(schaduwprojecties)
Het heeft geen enkele zin de zaken buiten jezelf te zoeken in het heelal, of "dimensies", of zweefclubjes, die meestal de waan voeden iets bijzonders te zijn en daarmee de dwalingen tot hoofdprijs etaleren. Hoe meer bizar hoe bijzonderder het wordt gezien als bewijs van "hogere inwijdingen". De weg naar de zelfkennis voert echter door de diepten waar de duisternis nog heerst. (het onbewuste)

Boven de poort van Delphi stond dan ook terecht "Ken U zelve"
Een aloude mysterieschool wijsheid.

Otter
7 jaar geleden

Dankjewel die laatste post maakt me plaatje compleet ik weet nu wat ik moet doen