Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom en onbekende geesten zien

Griebelientje
6 jaar geleden

Hallo,
De laatste tijd heb ik regelmatig heel realistische en niet zulke leuke dromen.
Zo ook deze nacht. Ik kom alleen zelf niet goed achter de betekenis van deze droom, dus wie kan mij helpen?

Ik loop met een meisje, welke ik in mijn droom wel ken, maar in het echt niet, op het station in Enkhuizen. Daar willen wij op de trein stappen. In de trein gebeurd er iets (gedachten iets vergeten te zijn) en gaan we terug. Ik weet een manier hoe dat kan, maar die is wel gevaarlijk en het lukt niet altijd.
Op het eerst volgende station hebben we eigenlijk niet de kans om over te stappen. Het is er donker en grauw en ik zie de machinist van mijn trein contact hebben met de andere trein. Daardoor zorgt hij dat de deuren dicht zijn voor we bij de trein kunnen instappen. Ik maak oogcontact met een vrij mooie en charismatische machinist. Hij wenkt dat we een deur door mogen. Echter bleek dit voor een ander meisje. Maar ook wij mogen door de deur naar boven. Daar aangekomen is de machinist weg en zie ik een meisje rennen op het spoor richting de trein die eraan komt, ik draai mijn hoofd af om het niet te zien. Toch hoor ik niets en zie ik zodra ik weer kijk dat het meisje nog leeft en bij andere meisjes op de rails gaat zitten om aan het spoor te werken. De omgeving is heel griezelig en ik besef me bij het wakker worden pas dat die mensen bij het laatste perron allemaal waren overleden.


Ik weet zelf niet goed welke kant ik hier mee uit kan, dus wie wilt mij helpen?

6 jaar geleden
Beheerder

De trein is meest de levenstrein.
Die stoere machinist kan dan wel aardig lijken hij ontvoert je als een Ali Baba met zijn 7 rovers naar avonturen.
De nachtelijke sfeer wijst erop dat het niet pluis is in het onbewuste waar van alles kan gebeuren.
Waar hij thuis is maar jij absoluut niet.
Het is nogal ongerijmd dat een meisje aan de spoorrails zou gaan werken.
Het lijkt er eerder op dat ze levensmoe is om op de rails te gaan zitten.
Dus wat laat je achter op die rails uit je verleden?

Je wilt op reis met die knappe vent maar waarheen?
De trein is vergelijkbaar met de boot.

Het zou je instincten moeten waarschuwen als je in een trein stapt waar de deuren worden gesloten want dan wordt het een gevangenis. Bovendien bepaal jij de koers niet maar die macho.
Wellicht nog geen zwart beroete "muscles", maar toch een soort held op een rijdende draak.
Het ijzeren paard. Laat jij je schaken?

6 jaar geleden

Bij het station van Enkhuizen, moet ik meteen denken aan het Enkhuizen almanak. De Enkhuizer Almanak is een kleine almanak die jaarlijks verschijnt. De almanak bevat informatie over het komende jaar, zoals een uitgebreide kalender met feestdagen en markten, astronomische gegevens. Bepaalde hoofdstukken zijn geschreven op intuïtie. Er wordt beweerd dat deze voorspellingen ook echt uitkomen.
Het meisje in je hand is de jongere versie in jezelf. Een meisje staat voor het speelse, het spontane, beïnvloedbaar, zorgeloosheid en vrij van vooroordelen.
Op goed gevoel weet je kans om een andere richting te kiezen. Je kunt overstappen, maar er is wel iemand die je loopt te treiteren en dat is die machinist. Maar je laat je niet beïnvloeden. Want op het spoor zijn er mensen ontspoort zijn. Ze leven immers niet meer.

6 jaar geleden
Beheerder

Enkhuizen ligt ook aan onze middellandse zee.
Mogelijk dus een hint naar het onbewuste en de zee met haar luimen?
Goede vondst met die almanak Esme.