Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zwart figuur om 3.00 snachts

8 jaar geleden

Hi mensen van het droomforum, ik hoop dat iemand mij met dit vreemde verhaal kan helpen :)
ik voelde me deze week raar en had het gevoel dat iets me volgdde en achterna zat, toch maar gaan slapen met dit rare vreemde enge gevoel in mn hoofd. rond 3 uur snachts werd ik wakker en ik voelde dat mijn deken werd afgetrokken van mijn hoofd, ik hoorde geluiden en zag een zwart figuur voor me staan, ik kon niet bewegen en was angstig. ik heb nog steeds het gevoel dat het me volgt, en me wil pijndoen. ik weet niet of ik dit me verbeeld heb maar het voelde zo echt. ik heb verder nog nooit geesten gezien. zou iemand me kunnen helpen met dit? ik kan er niet meer door slapen en blijf nachten doodsbang wakker. waarschijnlijk ben ik een watje maar ik heb dit nog nooit meegemaakt. weet iemand wat dit is en hoe ik het kan weghouden? aub help me
groetjess

Special
8 jaar geleden

Het kan verschillende betekenissen hebben.

Een schim staat meestal voor een geest. Het kan een bekend persoon zijn voor jou die is overleden en die jou wat duidelijk wilt maken. Het kan ook een onbekend persoon zijn die een vraag aan jou heeft.

Mijn gevoel zegt dat het geen kwade geest is. Maar dat jij er angsrog van wordt omdat jij het nog nooit gezien hebt.

Hopelijk heb je hier wat aan.

8 jaar geleden

In het begin is het altijd beangstigend. Vooral omdat ze kunnen communiceren met sfeerbepaling. Ze kunnen je ontzettend angstig maken door je een gevoel op te dringen zeg maar.

Maar beste is om gewoon jezelf niet toe te staan bang te zijn en zegen dat ze moeten vertrekken uit jouw leven. en geloven in 'de Heilige Geest' en Jezus en noem alle Bijbelse figuren maar op, kan ook veel schelen. Dat is mijn ervaring tenminste. Daar krijg je bescherming van. Zelfs als je niet gelovig was of het simpelweg niet wilde geloven. Ik deed dat eerst ook niet maar weet nu wel beter ;)

Succes!

8 jaar geleden

Heb jij toevallig die nacht Lucide gedroomt, je zei dat je je niet kon bewegen. Als je Lucide hebt gedroomt kan het zijn dat je je niet kan bewegen als je wakker word en dat je dingen ziet die er niet zijn, je hoeft echt niet bang te zijn. Ik heb ook een gevoel dat iets mij achtervolgt maar diegene geeft mij soms een fijn gevoel als ik verdrietig ben. Ik ben er nu aan gewend ik kon eerst bijna niet slapen erdoor naar volgens mij zal het je niks doen.

8 jaar geleden

En als je het echt niet fijn vind kun je het altijd weg sturen, maar ik heb altijd het gevoel dat er iemand in mijn buurt is en daar ben ik aan gewend dus het word minder eng steeds.

8 jaar geleden

Dankjewel allemaal voor het reageren :) ik heb het sindsdien gelukkig niet meer gezien en ik denk dat het indd een lucide droom was misschien want ik kon me indd niet bewegen en niet praten. ik ben nu ook niet meer bang voor het volgen want ik voel me er niet meer onprettig bij.

heel erg bedankt x2 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door anoniemmensje.

8 jaar geleden

Hey anoniemmensje,

Dat klinkt heel erg als slaapverlamming, wat best normaal is. Simpel uitgelegd: Als je wakker word kan het soms zijn dat je lichaam nog in slaapstand zit. Als je slaapt dan verlammen je spieren zodat je lichaam niet de bewegingen die je maakt in een droom, echt gaat uitvoeren. Soms worden mensen wakker terwijl hun lichaam dan nog slaapt, en het hoofd is dan nog in 'droomstand'. Je ziet dingen, hoort dingen, voelt dingen, maar kan niet bewegen of praten.

Het zien van een zwart figuur en het gevoel dat iets kwaadaardigs achter je aan zit, is eigenlijk een van de meest voorkomende vorm van slaapverlamming. Meerdere mensen hebben hier last van en zover bekend is het niet gevaarlijk. Als ik jou was zou ik het opzoeken online voor verdere details. Misschien dat het helpt!
Wilde je vooral geruststellen dat het niets ergs hoeft te zijn!

~DreamLove

mrsCandy
8 jaar geleden

ik had laatst ook zo'n droom.... de zwarte schim maakte me wakker doordat hij op het bed ging zitten... dus ik probeerde te voelen.... eerst was hij me gewoon op een afstand aan het bekijken maar toen raakte hij me aan en wees naar mijn vriend die naast me lag (ik kon de kamer zien mn vriend zien liggen en ik kon ook echt bewegen nog voordat hij me aanraakte) en maakte een gebaar dat ik stil moest zijn... of niks mocht vertellen... ( hij bewoog zn vinger naar zn mond en maakte het sssshhhht gebaar) op dat moment kon ik nog ja knikken... en opeens zat hij op me en kon ik me niet meer bewegen en leek het wel alsof ik stikte...ik begon me te concentreren op de deur want wou opstaan en de kamer uitrennen en na een tijd lukte het me (maar het enge gedeelte hieraan is dat het moment dat ik kon staan ik me niet meer kon herrineren dat ik wakker werd)

paar dagen later had ik weer het zelfde , de deur van mijn slaapkamer ging open en hij stond in de deur opening naar me te kijken en ik kon hem ook zien... hij stond daar maar en opeens vloog hij op me af... net voor het moment dat hij me kon beet pakken werd ik wakker....

ik heb dit vroeger vanaf mn 16de jaar tot mn 18de mindstends 1x per week mee te maken.... precies na mn 18de verjaardag heb ik heel lang nergens last van gehad de eerst volgende keer daarop was toen ik 21 werd en afgelopen keer was de nacht van 1 januari op 2 januari....

ik ben nu een week verder en ik durf nog steeds niet te gaan slapen als het donker is,