Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Identiteit van de beschermengel en oorsprong

Jeroen Meuwissen
4 september 2014

Hey, eerste keer dat ik zoiets schrijf dus ik weet niet wat ik moet verwachten. Toen mijn grootvader overleed, verschenen nachten erna lichtflitsen. Uiteindelijk verdwenen deze. Overlaatst gebeurde het echter weer. Ik zocht wat op wat deze lichtflitsen konden zijn, en mijn onderzoek leed naar "mijn beschermengel".

Als je alles met elkaar vergelijkt, klopt dit niet. Volgens bronnen word je geboren met je beschermengel. Dus het kan dus niet kloppen dat mijn grootvader mijn beschermengel is.. Maar wie is het dan wel?

Ik ben zelf totaal niet gelovig. Maar sinds mijn grootvader overleed in ons huis, waren er een tijd onverklaarbare fenomenen. Dit is nu exact een jaar geleden, en een week geleden gebeurde het weer.

En als laatst, kunnen beschermengelen kwaadaardig zijn of kan "de geest" van mijn grootvader kwaadaardig zijn geworden, want ik ben echt bang geworden..

Groetjes Jeroen

4 september 2014

Ik heb ook een periode van intense lichtflitsen gehad en net als jij gegoogled hierover.
Kwam dezelfde verklaringen tegen als jij, maar ik las nog meer over ernstige oogaandoeningen en besloot toch maar naar de huisarts te gaan.
Diagnose: netvliesloslating door glaucoom. (was 28 toen, schijnbaar erg jong voor dat probleem)
Het gaat nu stukken beter.

En om je toch op weg te helpen met je laatste vraag: ik neem aan dat als een "geest" kwaadaardig is, je dit op de één of andere manier moet merken. Worden dierbare dingen kapot gemaakt e.d.
Als het alleen lichtflitsen zijn, wat ook een medische oorzaak kan hebben, zou ik me er geen drukte om maken.
Je kunt je sowieso afvragen of geesten wel bestaan. Niemand heeft het ooit kunnen bewijzen.

Diny
16 oktober 2014

Hallo Jeroen, Je beschermengel of geleidegids is iemand die vaak al vele levens bij je is. Bv de mijne ken ik al vanuit rond 783. Ieder volgend leven is dit dan je hoofdgids. Er kunnen echter wel andere gidsen bijkomen uit die geleefde levens. Soms komen dezelfde in volgende levens dus weer bij je terug. Als er nog dingen afgemaakt moeten worden bv. De lichtflitsen die je zag duiden op iemands energie. In dit geval was het je grootvader dat voelde je goed aan. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Kwade geesten komen nooit via energieflitsen door. Sommige overledenen kunnen in het begin vaak makkelijk doorkomen op deze manier omdat zij nog erg gebonden zijn aan hun stoffelijk leven. Vaak volgt er dan een periode van rust omdat ook zij dan hun evenwicht en rust moeten terugvinden. Het spritieel leven gaat nl na het overlijden gewoon door. Dat de lichtflitsen weer terugkomen is juist een mooi teken. Je grootvader heeft dus de mogenlijkheid gevonden om bij jou te kunnen zijn. En jij hebt de mogenlijkheid om hem op deze manier te kunnen opvangen. Ga gewoon op je gevoel af. Probeer niets af te dwingen want wat je doorkrijgt beslissen zij aan de andere kant en niet wij. Luister goed naar je gevoel en wees niet bang want angst remt ons juist. Vaak is het angst voor het onbekende en ik verzeker je dat die angst onterecht is. Als je wat ruikt (bloemen bv) of het licht flikkert dan weet je dat het goed is. De persoon waar je op dat moment aan denkt is dan bij je. Je beschermengel is nooit kwaadaardig en iemand die in het stoffelijk leven van je hield en een goed mens was kan nooit kwaadaardig worden na het overlijden. Wat ik hierboven allemaal schreef kreeg ik door toen ik je verhaal las. Ik ben 60 jaar en helderziend en voelend al mijn hele leven. Ik wens je veel succes en wees dankbaar voor deze mooie spirituele boodschap.