Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bewustwording

9 jaar geleden

BEWUSTWORDING:
Ergens op de levensweg bewust geworden dat het leven meer is dan we met onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen. Spiritualiteit werd geboren. Elke gebeurtenis in je leven heeft een reden. Deze reden is dat jij jezelf als mens blijft ontwikkelen. Door deze ervaringen kom je steeds dichter bij jezelf, mits je met deze inzichten van deze ervaringen daadwerkelijk iets doet. Dit is zelfreflectie.

Avondspits op de autosnelweg; links en rechts voorbijrazend verkeer. Plotseling een flits van ontwaken; de geestelijke geboorte draait om de vraag wie je werkelijk bent, wat je werkelijk wilt en waarom je hier op aarde bent.

AARDESCHOOL:
Onze ervaringen kunnen we zien als het lesprogramma op onze Aardeschool. Ervaringen worden altijd door persoonlijke emoties gekleurd. In onze ´dromen´zijn we vaak op zoek naar het einde van de regenboog. Ieders leven wordt in meer of mindere mate gekenmerkt door een rode -, zwarte -, en zilveren draad. Een proces van hollen, vallen en opstaan.

Als mens leef je vaak min of meer vanzelfsprekend. Soms sta je stil en vraag je je af: Is dit nu wat ik wil? Doe ik wat ik belangrijk vind? Ben ik ergens 'ingerold' of heb ik er bewust voor gekozen? En als dat niet zo is, hoe kom ik erachter wat ik echt belangrijk vind?

STRESS:
In de laatste fase van mijn werkzame carrière werd ik enorm belast met uitbreiding van taken. Enerzijds vond ik het een compliment, anderzijds wilde ik dit eigenlijk niet. Een enorme stress periode dat zich uitte in veel lichamelijke klachten; uiteindelijk viel mijn stem weg. Ruim zes weken lang kon ik geen geluid uitbrengen. Enorme frustratie was het gevolg. Droomland hielp mij op de goede weg; graag wil ik dit delen….

DOOMLAND:
Via een fuik in een diep ravijn.
Voor mij een enorme berg.
De klim naar boven, moeizaam.
Hobbels en hindernissen.

Plotseling een loodrechte wand.
Onbekende nam mij bij de hand.
Wees de weg naar een boom.
Brug naar de top; in een droom

Ruimte, onmetelijk, indrukwekkend.
Grenzeloos onderweg, in "Droomland".
De tijd stond stil, het maakte niet uit.
Geen gehaast, tijd genoeg.

Genietend van het ogenblik.
Een oase van rust.
Harmonie en evenwicht.
Bron van vreugde en geluk.

Valleien, prachtig groen.
Blauwe hemel, meren en rivieren.
Zonlicht in gouden gloed.
Warm en intens de mens.

Vogels, vlinders en bijen.
Bloemen, geuren en kleuren.
Muziek, jubelende klanken.
Helder en zuiver "Engelenzang".

Geloof, Hoop en Liefde.
Mensen, vredig glimlachend.
Gastvrij, deelden liefdevol.
Begrip in overvloed.

Ontwaken: confrontatie, realiteit!
Droomland; illusie of werkelijkheid?
Utopia; onbeschrijflijk gevoel.
Bewustwording; het doel...!!!

CONCLUSIE:
Elk mens is Uniek; heeft een eigen leerproces. Vanaf onze geboorte zijn we op reis; zonder verleden geen toekomst. Niet belangrijk is de weg die we gaan, maar het spoor dat we achterlaten. Gisteren is geschiedenis, morgen een mysterie, vandaag een cadeau.

De impact van de droom; een diep besef dat geen woorden of gedachten de ultieme waarheid kunnen benaderen. De schepping, het bestaan, de kosmos, de natuur: het is allemaal geweldig en verbazingwekkend. Vrede, liefde, vreugde en gewaarzijn. Zoals Jezus zei: ´Het Koninkrijk God is in U.´

Vriendelijke groet;
René Schupp5 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door René Schupp.