Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Overleden vader op bezoek?

meisjevan15
29 oktober 2011

Mijn vader is deze zomer overleden. Toen heb ik af en toe over hem gedroomd en daarna een hele tijd niet. Dat vond ik op zich wel jammer. Maar laatst droomde ik opeens dit:

Ik kwam terug van een kamp van school en moest buiten mijn spullen ophalen. Toen zag ik mijn vader opeens naast de auto staan en hij wilde dat ik kwam. Maar ik zag mijn spullen niet. Ik kon niet geloven dat mijn vader er stond en keek weg, met het idee dat als ik terugkeek hij toch weer weg zou zijn en mijn broer daar zou zijn. Tot mijn verassing was hij er nog steeds. Toen ben ik naar hem toe gegaan en ik begon een soort van hysterisch te huilen, terwijl ik hem knuffelde en continu naar boven keek om te kijken of hij nog mijn vader was. Hijzelf vond het volgens mij wel overdreven, alsof hij niet wist dat hij dood was, maar hij duwde me ook niet weg. Toen werd ik wakker.

Nou vraag ik me af, zou dit echt mijn vader zijn, die in mijn droom op bezoek komt, of is het een manier van verwerken die erbij hoort?

29 oktober 2011

heey hallo.
wat erg voor je van je vader.
ik denk toch dat dat echt jou vader is geweest hoor!
ik denk dat hij op een of andere manier contact heeft opgezocht met je, met jouw dromen dus.

groetjes marieke

meisjevan15
15 november 2011

Ik had gisteren weer een droom waarin mijn vader er weer was. Deze keer waren we heel erg verrast en het was net alsof hij weer was opgestaan uit de dood. Ik besefte me in ieder geval dat hij ieder moment weer dood kon gaan (?). Dus toen bedacht ik me dat ik gitaar voor hem moest spelen, zodat hij het nog een keer zou horen en ik zou weten dat hij wist hoeveel beter ik was geworden. Maar toen zette mijn zus opeens een liedje erdoorheen op de laptop waardoor mijn gitaar niet meer te horen zou zijn.

Ik weet niet zo goed wat ik van deze droom moet denken. Het is wel zo dat gitaar spelen iets van mij en mijn vader was, maar wat wil dit dan zeggen?

theo
14 oktober 2012

@ meisje van 15 Dit is de eerste keer dat ik dit met de buitenwereld deel. Sinds een aantal jaar kom ik overleden bekenden tegen in mijn dromen en het is levensecht. De eerste persoon was Jaap. Jaap was een oudere vriend die in zijn hart nooit volwassen is geworden. Tijdens zijn leven heb ik met hem samengewerkt. Hij had een duidelijke boodschap voor me nl. dat ik moest genieten. Hetzelfde gebeurde met Wim, een klant van me. Ik was met zijn vrouw naar zijn begrafenis geweest en hij bedankte me daarvoor. Idem dito met mijn schoonvader die me opdroeg dat ik goed voor zijn dochter zou zorgen. Zo ook mijn eigen vader; met hem had ik een simpel autoritje. Niet heel erg gek, want zowel hij als ik houden erg van autoritjes maken. Deze week kreeg ik een aantal kinderen op bezoek. Ze zaten op mijn bed en vertelden me wat ik beter wel en niet kon doen met het leven.. Dus ja. Het kan heel goed dat jou vader bij jou op bezoek is geweest. Wellicht dat jij uitverkoren bent om menselijke geesten te mogen ontvangen. Zo begin ik het zelf wel te voelen.

21 oktober 2012

@meisje van 15


ik ben wel stuk ouder dan jij,
Mijn vader is nu in december 4 jaar geleden dat hij is gestorven,

ik heb altijd het gevoel gehad dat "hij" aanwezig is..
Toen mijn vader een jaar was overleden, kwam hij mij bezoeken, toen ik in bed lag.
slapen deed ik niet( denk ik)

ik voelde een kou, ik kreeg het koud,
mijn linkerhand werd ijskoud, en ik hoorde mijn vader praatte
ik zag een lichte gloed, ik vond toen best eng hoor,
de volgende dag had ik een vreemd gevoel,
of ik het niet had verbeeld,
later heb ik er over gepraat, hij was verder op dit vak,
toen zei hij vrees er trots op dat jij die gave heb,