Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over mijn plots overleden opa

Esmeralda
20 juli 2010

Beste mensen,

Ik hoop dat jullie de tijd nemen om mijn droom te lezen, misschien kunnen jullie mij helpen.

Zondag 18 juli 2010 op maandag 19 juli 2010 heb ik over mijn opa gedroomd. Mijn opa is 7 december 2009 plots overleden aan een acute hartstilstand. Het was allemaal heel plotseling en er was niemand bij, hij was op de camping, tientallen km van zijn eigen huis waar mijn oma zat, vandaan. Mijn opa is tevens het eerste sterfgeval wat ik heb meegemaakt.

Nu 2 dagen na de droom zit ik te twijfelen of mijn opa mij iets duidelijk wou maken.. Ik droomde dat ik een soort van ijsstokje had, en dat daar steeds tekst op verscheen, dingen die mijn opa aan mij vertelde. Mijn opa liet op een bepaalde manier woorden graveren op het stokje, en geloof me het was zo geloofwaardig. Ik voelde zijn aanwezigheid, dat was echt een heerlijk gevoel. Ik kan niet wachten tot ik weer zijn aanwezigheid voel. Liever in het echt dan in een droom, maar zelfs in mijn droom vond ik het mooi!

Ik weet nog geeneens meer waar we het over gehad hebben, ik weet dat ik bezig was met een zwembad zoeken, omdat ik graag vaker in de week baantjes wil trekken, maar dat is nogal duur. Dus ging ik een beetje rondkijken en u keek mee. Mijn opa keek mee over mijn schouder en praatte tegen mij via dat stokje. Ik heb hem niet gezien, ik voelde hem alleen maar. Wist ik maar waar het over ging, volgens mij een beetje over koetjes en kalfjes.

Het enige wat ik heb onthouden is het volgende:

Ik: “Is er nog iets dat u kwijt moet? Wilt u nog iets aan anderen (oa oma) vertellen?”
Opa: “Nee, alles zit goed meissie.”


Ik weet dat de vraag die ik in mijn droom stelde, dat ik daar wel mee zit. Omdat hij zo plotseling is gegaan, het rare is wel, de familie heeft hem de dag ervoor op zondag nog gezien, omdat we toevallig met zijn allen langskwamen. Zelfs ik, en ik woonde 70 a 80 km bij mn opa en oma vandaan..

Of ik dit nu als boodschap moet zien dat het hem echt allemaal goed gaat, en dat hij echt in vrede is gegaan? Ik hoop het zo erg! Dat is het enige wat we hem nu nog kunnen gunnen. Een mooie tijd daarboven.

Kan iemand mij uitleggen wat deze droom betekend? Kan ik het beschouwen als een boodschap van mijn opa dat het echt goed gaat?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 mei 2016 door Sheherazade.

Marissa de Bruin
16 mei 2011

Hoi, ik heb een soort van hetzelfde meegemaakt!
Afgelopen nacht heb ik een droom gehad waarin mijn overleden opa voorkwam.
Mijn opa is overleden toen ik 5 jaar was dus herinner me weinig van hem. Ik ben nu inmiddels 19 jaar oud.
Ik ken hem alleen hoe die was op foto's en weet kleine bepaalde dingetjes nog wel!

Mijn opa is ook altijd van het spirituele gedoe geweest! en hij hielp iedereen met van alles.
Nu over mijn droom.

Ik was bij mij thuis in de huiskamer en plotseling verscheen mijn opa.
Ik was helemaal blij hem te zien en hij praatte tegen mij: hij deed een vinger voor zijn mond en zij: "sssst, je ziet me alleen in je droom, en als je wakker word weet je welke keuze je moet maken." Daarna heb ik nog met hem staan praten maar kon niet verstaan wat hij zij, het leek dat die van heel ver aan het praten was.

Nu weet ik niet wat hij bedoelde met keuze's maken. Ik voelde toen ik wakker werd nog wel zijn aanwezigheid.


Groetjes

Marissa



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 mei 2016 door Sheherazade.

Van Gansbeke Julie
14 juli 2012

Hallo iedereen,

Ik hoop dat iemand die dit leest mij vertelt wat mijn (enigszins rare) dromen betekenen.
Toen mijn opa plots overleden was aan een hartslagaderbreuk op 9 december 2011 droomde ik kort daarna over hem.
Ik droomde dat ik samen met hem en mijn oma op een soort van feest was.
Dit op zich is al gek want mijn opa en oma waren al 9 jaar uit elkaar en konden elkaars
aanwezigheid niet dulden. Nu op het feest was ik ineens mijn oma en opa kwijt.
Ik ben als een gek beginnen zoeken en vond mijn opa uiteindelijk. Hij zat alleen op een muurtje
en hij droeg de kleren die ik zo van hem gewend was. Ik ging naast hem zitten en we begonnen te praten.
Waarover weet ik niet maar het leek zo echt. Hij knuffelde mij en zei dat hij van mij hield. En ook al was het maar een droom,
ik kon echt de warmte van zijn knuffel voelen.

Daarna heb ik niet meer van hem gedroomd, alhoewel ik hoopte dat ik dat wel zou doen, omdat ik het zo'n fijn gevoel vond
om hem nog eens vast te houden en met hem te kunnen praten. Ik had nota bene en hele goede relatie met hem en hij is vrij jong gegaan... Ik heb het gevoel dat het helemaal zijn tijd nog niet was om te gaan..

Nu ja ik heb heel lang niet meer van hem gedroomd maar op 12 juli 2012 droomde ik dat mijn mama en haar broer hier bij mij thuis toekwamen en zeiden: Julie ik heb een hele grote verrassing bij voor jou! en uit de auto stapte.. mijn opa! Mijn mama begon uit te leggen dat zij en haar broer hem een nieuw hart hadden gegeven en dat hij daardoor terug leefde. Ik kon het niet geloven en wist dat ik aan het dromen was, toen werd ik even wakker en testte of ik wakker was (ja dus) en viel terug in slaap. Weer dezelfde droom van aan het begin. Toen mijn opa uit de auto stapte kneep ik in mijn arm en
trok mijn ogen wijdopen. Ik was "wakker" en mijn opa stond voor mijn neus. Weer die blije hereniging met knuffels en een martinitje. Toen ik wakker werd besefte ik dat ik gedroomd had. Mijn opa was verbrand dus "een nieuw hart" zou zowiso niet kunnen he.

De derde droom had ik vannacht (vrij 13juli 2012). Ik droomde dat mijn mama allerhande CD'tjes bij zich had en met die CD'tjes kon je teruggaan naar het verleden. Je kon dan zelf een datum kiezen,een uur en een plaats waar je heen wou. We gebruikten die CD'tjes om naar feesten te gaan van vroeger waar mijn opa ook was. Ik en mijn mama zagen mijn opa dan steeds terug. Na een perfecte replica van enkele feestjes van vroeger en veel knuffels met mijn opa, wou ik teruggaan naar de datum en het uur wanneer hij overleden was. Ik mocht dat niet van mijn mama, ze vond dat niet voor mijn ogen bestemd en te gevaarlijk... toen ik het CD'tje wou nemen om het toch te doen, zat het gebroken in mijn radio. Toen werd ik wakker



Groetjes

Julie



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 mei 2016 door Sheherazade.

20 augustus 2012

Julie,

Toen ik je 1e en je 2e droom las dacht ik dit is de periode van het verwerken dus dan droom je indd over herinneringen en moment die je met hem wilt zijn.
Maar je 3e droom, dit was apart.. Ik heb het gevoel dat je opa deze dromen stuurt.
Jij hebt zeker heel veel verdriet gehad toen ie eenmaal was overleden? Je hebt een hele zware periode gehad..
Dit wil hij niet.. Vandaar deze dromen.. Hij wilt dat je gelukkig bent en dat je aan de mooiie herinneringen terug denkt..
Jij droomde dus dat je terug wou naar het moment van het overlijden.. Dit is niet voor nix tegen gehouden door je moeder en erna dat het cd'tje gebroken was.. Hij wilt beslist niet dat je aan dat moment herinnert wordt.

Dus laat dat soort herinneringen rusten, dit is geweest! Denk alleen aan de leuke herinneringen!

afscheids droom
10 december 2014

Deze dromen komen erg vaak voor bij overleden in de familie.
toen ik 4 jaar was stierf mijn opa aan kanker ik had geen idee over dood
ook al vertelde iedereen mij dat hij naar de hemel was gegaan.

Een maand later had ik een droom:
ik droomde over een donkere straad met een lichtgevende lantaarnpaal waar een auto onderstond me ouders stapte in en vervaagte uit het beeld.
Me opa stond bij die auto en vertelde mij dat hij weg ging ik vroeg wanneer ik hem weer zou zien.
hij vertelde mij dat hij voor altijd weg ging hij gaf me een knuffel en ik werd wakker.

ik ben nu 17 maar ook al was ik toen 4 de droom ken ik nog helemaal uit me hooft.

wat ik willen zeggen is als iemand je heel dierbaar is.
kan die persoon afscheid nemen van zijn dierbaren door in hun droom te komen
ik geloof niet zo erg in het bovennatuurlijke maar dit blijkt de afscheid te heten.