Uittreden, gevaarlijk?

Irini
10 jaar geleden

Hoihoi,
ik ben de laatste tijd geïnterresseerd geraakt in uittreden enzo :'3
Ik las erover, en was enthousiast.
Dat wilde ik ook wel eens proberen...

Maar nu zit het zo, dat ik las dat sommige mensen nooit meer terug naar hun lichaam kunnen.
Dat het dus gevaarlijk is,
dat ze er erge herinneringen aan over houden.
Dat ze niet meer durven te slapen, bang om nog eens uit te treden.

Dus mijn vraag,
Is het echt, gevaarlijk?
Ook omdat veel mensen het onbewust in hun slaap doen zegmaar...
Is het echt zo, dat je er de meest verschrikkelijke dingen aan kan over houden?

10 jaar geleden
Beheerder

Het ligt aan een aantal dingen. Bv, als je glaasje gedraait heb of als je op een plek bent waar veen mensen over leiden of enkele negatieve entiteinen bevinden kan je er uiterlijk last van krijgen, want iemand anders wilt je lichaam ook hebben. Maar je zal altijd terug komen. Een vriend van mij heeft me geleerd hoe je het kan doen, alleen dat vereist wel veel training en het is me nog niet gelukt. Al heb ik wel ooit een uittreding gehad.

Char
10 jaar geleden

Oké, ik heb een klein vraagje over uittreden. Want ik heb wel eens iets meegemaakt/gedaan waarvan ik dacht dat het uittreden was, maar toen hoorde ik dat het in je slaap moet. Dus mijn vraag is, is wat ik heb meegemaakt/gedaan uittreden? Ik zal beschrijven wat ik heb meegemaakt/gedaan.

Ik zat bij iemand in de auto. Ik keek naar buiten. Het is moeilijk te beschrijven wat ik dan deed, maar het komt er op neer dat een gedeelte van mijn bewustzijn zich los maakte van mijn lichaam. Mijn lichaam bleef in de auto, maar het deel van mijn bewustzijn vloog naast de auto. Ik kijk naar beneden om te zien hoe ik met de zelfde snelheid als de auto over de grond vlieg, met de auto mee. Het gedeelte van mijn bewustzijn voelt ook de wind. Het voelt heerlijk. En ik kan terug wanneer ik maar wil. Mijn lichaam ziet gewoon wat het zou moeten zien, maar realiseert zich niks. In mijn gedachten zie ik alles wat ik zou zien als ik naast de auto vloog. En de wind voelde ik ook op een aparte manier. Wanneer ik terug ga, schrikt mn lichaam wakker.

... Was dit uittreden? Zo niet, heeft dit een andere naam? Als het een andere naam heeft, wat is die andere naam? ( Nee ik was niet in slaap gevallen in de auto. Ik blijf wakker, en ik heb dit ook een aantal keren gedaan. ) En is dit ook gevaarlijk? Zo ja, heeft het dezelfde risico's als uittreden in je slaap? Als het andere risico's heeft, wat zijn die dan?
( Wow een heleboel vragen XD )

Char

9 jaar geleden

Uittreden is NIET gevaarlijk.
Kijk als je het gaat opzoeken door idd glaasje te draaien of iets dan zou ik het afraden.
Uittreden is iets wat iedereen doet!
Het hoeft absoluut niet te gaan zoals overal beschreven word.
Heb je wel eens een droom gehad die heel echt leek, en je voelde alles wat je daar deed..
Of een "droom" dat je op een plek was die je nog nooit gezien hebt? of bij mensen die je niet in je dagelijkse leven kent?
Dan ben je al aan het uittreden.

Je hoeft echt niet bang te zijn, ieder mens maakt uittredingen alleen de 1 bewust en de andere niet.
Je hoeft ook niet bang te zijn dat er iets met je lichaam gebeurd, er word sowieso altijd over je gewaakt!
Laat het willen van uittreden maar gewoon ff los, ik wilde dat jaren geleden ook...
En was ook bang omdat ik rare verhalen hoorde, wat ik niet wist toen is dat ik al lang aan uittreden deed.
Net als dat je "droomt" en voor dat je wakker word heb je het gevoel dat je valt, dan ben je hoogwaarschijnlijk ook aan het uittreden geweest.
Sommige mensen zien hun lichaam liggen en zien zich zelf weglopen van hun lichaam, maar geloof me maar dat is iets wat niet vaak voorkomt.
Als je aan het uittreden bent heb je een ander bewustzijn en doe je het als of je het al jaren doet!
Dus niets engs!!;)

9 jaar geleden
Beheerder

Uittreden kan zoizo wel minder fijne gevolgen hebben. BV er zit een andere ziel in je lichaam samen met die van jou wat je helemaal gek kan maken. Daar is overigens wel van af te komen alleen het is niet goed voor je.

Ronald
7 jaar geleden

Ik had vanacht ook zoiets raars.. ik sliep, ik schoot wakker, en ik voelde serieus helemaal ''niets''.
Ik kon met moeite opstaan en in paniek liep richting de kamer van mijn ouders. en plots schoot ik wakker met hevige hartkloppingen en lag ik nog steeds gewoon in bed. Advies?

Ronald
7 jaar geleden

...het was meer strompelen dan lopen trouwens. heel raar.

7 jaar geleden

ik ben overdag eens onbewust uitgetreden, het duurde amper een paar minuten. de wereld ziet er zo anders uit dan als je die gewoon zou zin. Maar ik zie het gevaar er niet van in :)

Angel*
7 jaar geleden

Ik kan soms als ik ga slapen en eigenlijk half wakker ben en half slaap mijn dromen sturen, kan dus zelf bepalen wat er gebeurd. Duurt maar een paar minuten...en gebeurd niet vaak. Probeer het wel maar lukt dan vaak niet. En dat vallen in je slaap dat je dan in eens wakker schud voelt zo raar. :)

6 jaar geleden

Ik ben ook regelmatig bewust uitgetreed. Tegenwoordig wat minder omdat er te veel slechte/kwade geesten naar mij toe kwamen en niet eens daarvoor maar ik nam het risico niet.
Terug naar je lichaam gaan kun je ook bewust sturen maar is iets lastiger.
Wat ik ''zie'' wanneer ik uittreed? Ik zal het zo goed mogelijk proberen te beschrijven.
Ik sluit mijn ogen en denk sterk aan de persoon zijn naam waar ik heen wil, dan (soms met een flits voor mijn ogen) sta ik bij die persoon. Ik zie geen details meestal en geen kleuren, dit zijn dingen die ik soms door krijg in mijn hoofd. Ik ''zie'' de beelden in het hoofd met mijn lichaam ik kan mijn lichaam ook gewoon bewegen en hoor de dingen rondom mijn lichaam ook gewoon alleen ik focus mij op mijn geest en die persoon. Forceer niet dan lukt het niet. Heb ook wel eens dagen dat het me niet lukt maar dat is wanneer ik mezelf te bewust probeer te bedenken hoe ik het moet doen.
Zover ik weet is dit uittreden.
Ik heb nog nooit mee gemaakt dat mijn lichaam ingenomen is. Het is vaak geprobeerd dat kwade mij overnamen, maar dat lukt ze maar kort. Ik kan me ook bewust laten besturen door een geest, dit alleen wanneer ze iemand iets willen vertellen dan typen ze dit(wanneer ik op de laptop of telefoon zit). Ik zie wazig net als de geest die dan in mijn lichaam zit omdat er dus eigenlijk met 2 paar ogen gekeken word, ze typen dus vaak met fouten omdat ze de letters niet zien, dan laten ze mij even lezen dus gaan ze uit mij en wanneer er geantwoord word nemen ze mijn handen weer over om te antwoorden.
Maar wil ik niet dat ze dit doen dan doen ze het ook niet. Ik help geesten met boodschappen over brengen, ik luister naar ze, maar ik heb ook mijn regels wanneer ze bij mij in de buurt zijn. Zo moeten ze mijn familie en huisdieren met rust laten.

.
6 jaar geleden

ik heb al paar weken last van wakker worden zonder dat ik echt wakker ben
ik open mijn ogen dan maar ik kan niet praten of bewegen en het voelt echt alsof er dan iemand anders in me zit en dan word ik opeens wakker.
dit is al 2/3 x gebeurd op een vrijdag ochtend om 3 uur precies.
kan iemand uitleggen wat dit is?

Jo26
6 jaar geleden

.

Dit zijn waarschijnlijk slaapverlammingen geweest.Ik heb zelf pas geprobeerd bewust uit te treden, was er na een tijdje over gelezen hebben geïnteresseerd in geraakt dat ik het wilde proberen.

Ik ben plat op mijn rug gaan liggen, bleef denken aan het vlammetje van een kaars en zorgde ervoor dat mijn ademhaling gewoon bleef. Op gegeven moment leek het net of ik een stuk naar rechts begon te zweven ik schrok hier een beetje van en deed mijn ogen open en lag nog precies hetzelfde. Ik denk dat het een begin van een uittreding kon zijn. Ik voelde alleen geen klik/schok wanneer ik mijn ogen open deed.

Kan iemand me vertellen of dit het begin was van een uittreding of iets anders was?

Hans de Raaij
5 jaar geleden

LS

Ik heb heel vaak dat ik wakker wordt en mijn lichaam niet kan bewegen. Ik probeer dan mijn vrouw te roepen maar die hoort niets. Ik wordt wat angstig en probeer mijn lichaam te bewegen om wakker te zijn. Dit lukt niet meteen en na een aantal pogingen wordt ik met een schok wakker en kan weer bewegen. Ik voel daarna ook mijn hart erg te keer gaan.

wie kan mij b=vertellen wat dit is ??????

Esmeralda
5 jaar geleden

Boven: slaapverlamming.

Niet alles hoeft trouwens te maken te hebben met uittreding, veel dingen over dit onderwerp zijn zelfs logisch en wetenschappelijk verklaard. Uittreding is wanneer je ziel je lichaam verlaat, en je lichaam en ziel zijn met elkaar verbonden dus het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat een andere ziel in je lichaam komt. Lichaam en ziel horen bij elkaar en ruilen van lichaam is dus ook niet echt mogelijk. Ik zou me trouwens niet te veel bezig houden met uittreding. Het gebeurt je vast wel een keer, en als je doodgaat merk je het helemaal en dan hoef je niet meer terug je lichaam in. (Niet dat je daar nu wat aan hebt, haha.) Maar echt gevaarlijk? Nah lijkt mij niet. Je komt altijd weer terug in je eigen lichaam. En kennen jullie dat gevoel, wanneer je voordat je wakker wordt het gevoel krijgt dat je valt met een schok? Wetenschappers zeggen dat dit komt door je spieren die verlammen tijdens de REM slaap (dit doet je lichaam zodat je niet echt gaat doen wat je droomt.) En dat je dat voelt. Anderen zeggen dat je ziel dan terugvalt in je lichaam. Tja, wat wil jij geloven? Ik zelf ben er nog niet zo uit.
Maar veel succes!
Enneh, wauw, late reactie, haha oeps.

Ria1
4 jaar geleden

Ik was vanavond voor het eerst aan het oefenen om te manifesteren met engelen met de cd van Doreen Virtue. Op een gegeven moment leek het of mijn lichaam groter werd. Niet lang daarna werd mijn lichaam zwaar, voelde zelfs als steen. Het leek of ik niks meer kon, maar gelukkig was dit niet het geval. Ik sliep niet was er volledig bij. Kan iemand vertellen wat dit was?

4 jaar geleden
Beheerder

Doreen Virtue is geen betrouwbare bron en een broodschrijfster (met een legertje ghostwriters) die van alles bij elkaar fabelt over haar engelenhype en dolfijnen uit Atlantis waarmee ze in contact zou staan.
Het wordt allemaal als zoete koek geslikt en verkocht.
Vergis je niet, het is een aalgladde zakenvrouw met een valse titel en naam. Ze heeft nooit gestudeerd aan een universiteit en geen geldig doctoraal gehaald, maar gekocht via de bekende certificaten-molen.
Ze heeft dus niet het recht zich Dr. op welk gebied ook te noemen.

Ze is er wel multimiljonair mee geworden.

Robert A Monroe heeft een boekje geschreven dat meer realistisch is.
UITTREDINGEN Experimenten buiten het lichaam 1958.

William James een groot filosoof en psycholoog die rond 1900 leefde, heeft geëxperimenteerd met lachgas en bevestigde dat er andere realiteiten bestaan en "velden van procreatie". Met andere woorden een geestelijke wereld in vele lagen.

Dat je lichaam zwaar wordt is omdat het op de drempel van de slaap geheel ontspant.
Je kunt die overgang heel bewust beleven en het bloed in al je aderen letterlijk voelen kloppen.
Soms gaat het gepaard met trillen draaien schuiven verplaatsen en allerlei geluiden als brommen of zoemen enz het geruis als van water enz.

Het draaien en glijden komt omdat je geest uit je lichaam treedt.
Dat is ook de droombeleving van een lift of een trein of wegdrijven wegzinken enz.

Je lichaam lijkt van steen omdat je losraakt van de zintuigen en de slaapparalyse maakt dat je niet kunt bewegen.
Het is mogelijk dat een krachtige geest je lichaam kan overnemen. Over het algemeen komt dit echter niet voor.
Bezetenheid is een oude term die aangeeft dat men door een kwade invloed bezeten is.

Maar inderdaad je hoort bij je lichaam en bent met een draad verbonden. Dat koord verbreekt pas na het overlijden.
Uittreden is niet zonder gevaar en mag niet te lang duren.
Je kunt in je omgeving rondkijken maar vaak ziet dat er anders uit want het onbewuste werkt niet met concrete voorstellingen en tijd bestaat niet. Dus verleden en toekomst lopen door elkaar en verder is de vooral symbolische weergave verwarrend. Meestal verdwaal je al snel in een gewone droom door de fantasmagorie aan beelden.

Het vraagt heel wat oefening om bewuster te blijven en iets te bewust en je bent weer gewoon wakker.
Sommigen kunnen hun uittreding heel goed sturen. Of overgaan in een lucide droom.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

3 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.

Els..
3 jaar geleden

Ik word er een beetje gek van om hier te lezen dat mensen wanhopig graag willen "leren" uittreden. Het is niet dat iedereen dat opeens kan door het te oefenen, en ik kan ook niet zeggen, uit eigen ervaring, dat het leuk is. Ik zit namelijk zelf met het probleem dat het me zovaak echt gebeurt zonder maar iets te doen en word er gewoon bang van.

Er zit trouwens een heel verschil tussen een slaapverlamming en uittreding. Een slaapverlamming is dat je gaat beginnen met dromen maar je lichaam eigenlijk nog wakker is waardoor je dus bewust je droom meemaakt, die btw vaak erg eng zijn maar absoluut niet echt gebeurd. Hier heb ik namelijk ook last van gehad. Een uittreding is echt bewust en niet op het punt naar dromen toe, dat weet ik namelijk omdat het mij steeds gebeurd als ik probeer te slapen maar nog klaar wakker ben.

Met even dat eruit, ik heb wel een vraag. Ik deed vroeger dus heel veel aan uittreden, maar wist toen niet wat het was, en dacht dat het gewoon een droom was waar ik mezelf ik kon sturen, pas later ben ik er over gaan lezen en bleek het uittreden te zijn. Maar ik heb nou af en toe zo vaak er last van dat ik niet in slaap kan vallen, elke keer voel ik mezelf weer weg zweven en duurt weer een paar seconde voordat ik dat ook echt realiseer, en het gevoel dat ik dan steeds krijg dat er iets bij me is, is echt om te schijten, hoe kan ik hier van af komen? Ik ben nou namelijk dit hele stomme verhaal om kwart voor 3 's nachts aan het typen omdat ik wakker moet worden want als ik blijf probeer te slapen blijf ik uittreden behalve als ik helemaal wakker wordt beetje rondjes lopen en weer proberen..

3 jaar geleden
Beheerder

Er is niets engs aan uittreden.
Het overkomt iedereen, maar de meesten weten het niet en willen het niet eens weten.
Kijk eens rond en reality check waar je bent.
Het is een mooie kans bewust te leren dromen of geestelijk te groeien.

Maar iemand die zo los in zijn lichaam zit, heeft er ook geen echte verbinding mee.
Dat kan komen door stres en onaangepastheid, ontvluchten, angst enz.
De vraag is dus, wat er verder in je leven speelt?
Ik noem het soms escapisme.

Maar er zijn mensen die het heel bewust kunnen en zelfs terwijl ze staan of een moment rust ondervinden. Sommigen kunnen het gebruiken om b.v. naar een geliefde te gaan.
Yogi's, sjamanen en heiligen staan erom bekend. Hun geest is vrij geworden.

Vaak ontstaan deze ervaringen na misbruik, omdat de persoon gesplitst raakt.
Daarmee ontsnappen ze aan de ervaring en bezien het op afstand, of dissociëren.
Het is niet vreemd dat de inwijding vaak seksueel was,
omdat het trauma's opwekte die precies zulke eigenschappen veroorzaakten.

Het kan ook komen doordat je niet leeft in harmonie met je werkelijke doel.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Els..
3 jaar geleden

Het is niet dat ik het alleen perongeluk doe he, ik heb het al zo vaak expres gedaan en dat gaat bij mij ook heel makkelijk, maar toen heb ik gewoon veel dingen gezien en gehoord waardoor het niet meer leuk was om te doen, en nou overkomt het me nog heel vaak. En er is ook niks ongewoons aan de hand in mn leven, geen stress of angst of wat dan ook. Maar ik ben denk ik sowieso een beetje paranormaal aangelegd, bij mijn vader in huis heb ik veel "last" van, aanwezigheden zal ik het maar noemen die eigenlijk alleen aan mij dingen later horen. Ik weet hoe het klinkt maar ik hoor voetstappen, krassen op de muur, kastjes dichtvallen, zuchten soms grommen, en meest spectaculaire was de deur klink die werd omgedraaid toen ik op de toilet zat. Ik ben de enige die het hoort en ziet. Woon al een jaar op mezelf en ik was gisteren maar even bij mn vader, en hoorde toen ik onderaan de trap stond 3 bonzen boven, dus zelfs al ik er maar even ben zoekt het contact. En gelijk die nacht treed ik een paar keer perongeluk uit, ik denk dat het wel met elkaar te maken heeft. Maar ik heb een keer zoiets eng meegemaakt in een uittreding en ik kon er niet uit komen en ik zou gewoon graag wat tips willen, en willen weten of ik echt uittreedt of dat het iets is in ons brein, en of er zoiets zoals in de films Insidious ook echt kan gebeuren. Want ik kan het niet voor niks, en door nieuwsgierigheid wil ik meer onderzoeken in een uittreding, maar toen ik dat vorige keer deed ging ik te ver en gebeurde er iets angstaanjagens

3 jaar geleden
Beheerder

Wel dat klinkt tenminste redelijk nuchter.
Onderzoek het en kijk wat je ermee kunt.
Als je leven verder op orde is en je geen zaken onderdrukt kan het iets anders betekenen.
Eerst onderzoeken of het niets gewoons is en daarna kun je eens gaan denken aan mogelijk iets paranormaals.

Als je vaker uitgetreden bent, gaat het ook steeds gemakkelijker.
Je kunt vragen stellen (telepathisch) om te zien of die invloeden reageren.
Maar soms trek je toch verkeerde elementen aan, dat is nu eenmaal zo.
Een medium is als een lamp in het duister en trekt hen als motten aan.
Het is verder beslist niet waar dat gidsen je tegen alles beschermen.
Het blijft een terrein met voetangels en klemmen,
waar de naïeve geesten gemakkelijk verdwalen of laten verleiden.
Goed en kwaad bestaan daar nog sterker dan in de wereld.

Dus een bad trip is niet uit te sluiten.
Maar als je echt begaafd bent, is het waard er iets mee te doen.
Het is ook zo, dat poltergeist fenomenen soms verdwijnen als je een besluit neemt.
Dat kan zijn een weg kiezen in je leven, maar ook een besluit tot onderzoeken van die vreemde verschijnselen. Sommige mensen staan er open voor.

Jung schreef over paranormale fenomenen die ophielden toen hij besloot een boek te gaan schrijven.
Zijn verklaring was dat archetypen niet bewust kunnen worden.
Zodra ze de bewustzijnsdrempel overschrijden houdt hun werking op d.w.z. ook de synchronistische verschijnselen.

Geesten kunnen gaan treiteren als je niet naar hen luistert.
Complexen zijn overigens soms ook demonisch te noemen.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 jaar geleden door Sheherazade.

T
3 jaar geleden

Hallo ik heb een week aan een boek geschreven waaronder ik gelijk gemediteerd heb met muziek op mijn hoofd ik heb een week gemediteerd en niet geslapen ik heb een uittreding gehad en ik stond in een ander kamer mijn spieren werden zwaarder en ik kon niet bewegen en ook niet ademen ik stond in 21 bakerstreet in londen in het huis van House jullie weten wel hugh laurie toen ik later wakker werdt en mijn spieren kon ik weer bewegen rende ik naar het toilet en ik moest zo nodig ik hoorde 2 stemmen in mijn hoofd house en taub taub is een slechte stem en House mijn goede en ik ben blij met mijn goede stem en de slechte is uit mijn hoofd

3 jaar geleden
Beheerder

Ik dacht dat Sherlock Holmes daar woonde (in Londen)?


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

FRANNNY
3 jaar geleden

wauw dat is zo mooi gezegt XD

FRANNNY
3 jaar geleden

Vroeger toen ik klein was had ik wel is een droom dat er iets achter mij aan zat! ik weet niet meer precies wat er gebeurde maar ja, vaak probeerde ik dus te huilen in mijn slaap dan dacht ik alleen maar aan huilen en het lukte mij toen om weer wakker te worden en uit deze nare droom te komen soms lukte het mij niet en werd ik door iets of iem. gestoken in mijn rug en voelde het echt als een soort schok toen ik wakker werd in mijn rug precies de plek waar ik werd gestoken heel vreemd!

was dit ook een uittreding of een slaapverlamming ik begrijp de verschillen niet echt!
ik heb ook wel eens dat ik steeds dezelfde dromen heb wat betekent dit?

3 jaar geleden
Beheerder

Een steek in je rug kan fysiek zijn maar ook betekenen dat iemand achterbaks is en je van achteren aanvalt.
Slaapverlamming is een van de fasen als je in slaap valt en het hele lichaam ontspant.
Slaapverlamming (slaap-paralyse) kan vooraf gaan aan een uittreding, waarbij je geest dus uit het lichaam glijdt.
Daarna heb je geen macht meer over je lichaam.

Repeterende dromen zijn onbegrepen dromen.
Die zijn te doorbreken door beter op de verschillen dan op de overeenkomsten te letten.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Deze discussie is gesloten.