Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkerende droom over een nieuwe woning

Coby
21 november 2007

Hoi, ik ben benieuwd of iemand me kan uitleggen wat mijn terugkerende droom betekent.
Ik droom met regelmaat, eens in de paar maanden, dat ik een nieuwe woning krijg. Het is telkens wel een andere woning. Het is wel vaak een mooie woning, maar niet bijzonder groot of luxe. Ik ben dan in mijn droom heel erg blij en trots op de woning en besluit er dan te gaan wonen. En dan kom ik er in mijn droom achter dat er toch een nadeel is aan de nieuwe woning, bv. er is een café naast of er blijken hele asociale buren te wonen, of dat er een grote tuin aanzit maar daar zit dan weer een heel drukke snelweg aan. En dan heb ik heel erg spijt in mijn droom dat ik verhuisd ben en met dat spijtgevoel word ik dan wakker en ben dan opgelucht dat ik gewoon nog in mijn eigen huisje ben!

Ik heb nu een prettige woning waar ik nu 7 jaar woon. Ik ben niet van plan om te verhuizen. Weet iemand wat deze droom zou kunnen betekenen? Ik zou het graag horen want het is toch gek zo'n terugkerende droom.
Bedankt, groetjes Coby

21 november 2007

Heyey

Ik weet niet precies wat het betekend, maar misschien heb je hier wel wat aan:

Als je een snelweg ziet in je droom, vertegenwoordigt dit jouw levenspad en de richting waarin je je beweegt.

Hoe de snelweg eruit ziet zegt veel over de mate van controle die je over je leven denkt te hebben. Een rechte, gladde weg duidt op innerlijke rust, terwijl een bobbelige weg vol bochten wijst op emotionele onrust.

Als je droomt dat je aan het verhuizen bent, suggereert dit dat er veranderingen aan zitten te komen of dat je daar naar verlangt. Mischien voel je je ergens niet meer zo op je gemak, en is de droom een teken dat er iets in je leven gewijzigd moet worden zodat je meer vrijheid en ruimte voor jezelf krijgt.

Verhuis je in je droom naar een groter huis, dan suggereert dit dat je aan bekrompenheid probeert te ontsnappen en je meer openheid in je leven wil.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Groetjes

Coby
28 november 2007

Dank je wel Jannes, daar kan ik wel wat mee denk ik.