Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

weet iemand wat deze onderwerpen kunnen betekenen?

resy
17 jaar geleden

Ik droomde onder andere over een koninklijk mes? Oude vijanden van vroeger die me iets aan wilden doen en over een paard met een kattekop die me gered heeft.
Bizar!

jannes
17 jaar geleden

Als je droomt dat je een mes draagt, duidt dit op woede, agressie en/of afscheiding. Er kan iets zijn wat je als het ware uit je leven wilt snijden, iets waar je vanaf wilt. Een mes kan ook symbool staan voor iets onharmonieus in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een mischien een relatie willen beeindigen.

Scherpe messen die glanzen voorspellen zorgen. Slechte ontwikkelingen zijn op komst. Gebroken messen voorspellen verlies op alle fronten. Als je droomt over een bot mes, duidt dit erop dat je harde werk niet of weinig beloond wordt. Dromen dat je gewond raakt door een mes, symboliseert mannelijke- of dierlijke aggressie


Als je droomt dat je je vijanden verslaat, geeft dit aan dat je zakelijke problemen de baas kunt en dat het je waarschijnlijk aan niets zal ontbreken. Als je verslagen wordt door vijanden worden je werkzaamheden bedreigd. Verslaan van tegenstanders voorspelt vooruitgang; als je verslagen wordt juist het tegenovergestelde.


Verder kan ik er niet veel van maken, misschien als je meer details van je droom vertelt?
groetjes