Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuig stort neer

19 maart 2010

Een paar dagen gelegen droomde ik dat er een vliegtuig neerstorte. Ik was met mijn vader en mijn meter op uitstap, bezichtigen van een of ander dorp en opeens zie ik een vliegtuig heel laag vliegen en vraag aan mijn vader is da normaal. Deze zei dan op zijn typische manier "nee normaal is da nie, nee". Op het volgende moment kijk ik rond en zie ik dat vliegtuig op zijn kop in het water liggen. Ik loop een restaurant binnen in paniek en vertel wat er gebeurd is, waarop die ober zegt : "Is niks, ze zullen dat al wel gezien hebben"

Zou het kunnen dat dat mijn vliegangst is, aangezien ik over viertien dagen moet vliegen?

Chadina
19 maart 2010

Hey,

Deze droomt drukt waarschijnlijk jou gevoelens uit. Wss heb je dus vliegangst en voel je je net alsof dat je de enige persoon bent die het serieus neemt dat een vliegtuig kan neerstorten (wat met jou niet zal gebeuren, geen paniek , tis niet omdat je angstig bent of een voorgevoel hebt dat het zal gebeuren..)

Dit zal gewoon een manier zijn om het uit te drukken of te verwerken..

Fiedeke
3 oktober 2011

Ik heb vannacht een wonderlijke droom gehad.
Ik was buiten en ondekte dat ik mijn huissleutels vergeten was en niet naar binnen kon. Ik besloot in de buurt rond te gaan vragen of iemand een ladder had, die we dan tegen mijn balkon konden zetten, zodat ik naar binnen kon.
Ik vond iemand en net toen we op weg naar mjn huis wilden gaan, zagen we een vliegtuig aankomen, die neer leek te storten op onze buurt.
We zijn met z'n allen gaan rennen (ik heb nog een kind bij de arm gepakt en meegetrokken).
Ineens was het vliegtuig al neergestort en liepen we op ons gemak (er heerste totaal geen angst of paniek, niet bij mij en ook niet bij de personages in mijn droom) er naar toe om te kijken wat er geraakt was.
Mijn huis stond er nog, maar was volledig uit z'n voegen. Er stond al een hoogwerker bij en er waren reddingswerkers bij mij binnen, om naar overlevende te zoeken. Ik ben via de hoogwerker ook naar binnen gegaan om te zeggen dat er niemand in de woning was. Een van de reddingswerkers zei toen dat de twee katten het ook overleefd hadden (ik heb wel katten gehad, maar nu niet meer) en ik zag de katten wegschieten. Ik kon (doordat de woning zo uit zijn voegen was) zo doorlopen naar de buren, waarmee ik nog grapjes heb lopen maken (overigens geen buren die ik echt heb).
Het wonderlijkste van deze droom vindt ik nog wel dat er totaal geen paniek of angst was, maar dat de droom wel heel erg helder was.
Kan iemand mij op weg helpen met de betekenis van deze droom?

Karen
12 mei 2012

beste

ik droomde vorige nacht dat de een koppel die in de straat van mijn ouders wonen zo 9 huizen verder.
En er vloog een vliegtuig recht op hun huis af.Ik en men ouders zagen dit gebeuren.De man was op slag dood en de vrouw lag in coma.
Ik heb die mensen al zeker 10 j niet meer gezien!

Hoe komt dit?

13 mei 2012

Ik denk niet dat het uit een vlliegangst onstaat, aangezien ik ook regelmatig hetzelfde droom en ik totaal geen vliegangst heb. Ik ben dol op vliegen... en als ik een vliegtuig zie denk ik ook nooit 'zal die neerstorten' of wat dan ook.

Ik denk dat er een diepliggendere gedachte achter zit, maar geen idee wat.