Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ochtend dauw / Oerdegelijke mountainbike

14 maart 2010

Ik droom dat ik op een grasveld ben. Het is 's morgens vroeg, begin lente, de zon schijnt heel erg helder. Het zonlicht komt door de takken heen die nog geen bladeren hebben. Rondom de takken hangt dauw!

Dan bevind ik me op een pleintje waar ik mijn jeugd doorgebracht heb. Ik ga er snel fietsend vandoor, ik neem met mijn linkerhand een andere fiets mee. Ik fiets snel langs het huis van een vroegere buurtvriend. De deur staat open, en ik ben bang dat ze mij staande houden. Ik scheur voorbij zijn huis, en rij weg. De fiets waarop ik zit is een mountainbike, qua uiterlijk vind ik hem niet supermooi, maar echt lelijk vind ik hem ook weer niet. De fiets geeft mij echter wel een vertrouwd gevoel. Hij voelt oerdegelijk aan! Tot mijn spijt kan ik maar twee fietsen meenemen, en heb ik de twee anderen moeten laten staan. Maar tot mijn vreugde heb ik wel de twee beste meegenomen.

15 maart 2010

Hoi Adretostine


De lente is het symbool van de hoop, van een nieuwe hoopvolle periode. De lente waarin alles opnieuw ontluikt is ook het teken van de jeugd, van de eeuwige verjonging, de eeuwige potentie. Toch komt aan de lente ook een einde en de dromer moet er zich dan ook goed van bewust zijn dat aan alles een einde komt.

De zon staat symbool voor de positieve mannelijke en scheppende kracht van onze eigen ziel.

Takken die we in de droom tegenkomen zeggen iets over onze psychische toestand. Ze zijn dan ook symbolisch gezien onderdeel van onze levensboom.
Het plein in de dromen is het centrale punt waarop onze levenspaden uitkomen en waar we anderen ontmoeten. Het is het symbool voor het centrum van onze geest.

De fiets is het teken van vooruitgang op eigen kracht. Jongeren dromen vaker over een fiets dan ouderen. Dit komt doordat jongeren op eigen kracht iets willen bereiken.

Ik denk dat je te snel wil, maar helaas je hebt maar een fiets om op te fietsen en dat beperkt ook je vooruitgang.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.