Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Achtervolger / Donkere kamer

12 maart 2010

Ik droom dat ik buiten op straat ben in een onbekende plaats. Het is zonnig, aan de overkant zie ik een huis staan, de deur is open. Ik loop naar binnen, de kamer is helemaal donker. Ik zie geen hand voor ogen, maar de ruimte voelt wel goed aan. Ik loop verder en ga helemaal naar achteren toe. Om mij heen is er allemaal stof, het voelt zacht en beschermend aan. Ik voel mezelf dan ook goed in deze ruimte. Dan bekruipt mij een beetje het angstig gevoel, dat mijn achtervolgers mij hier weten te vinden. Opeens hoor ik stemmen ze zeggen "laten we hier naar beginnen gaan". Het zijn mijn achtervolgers. Ik schrik, maar denk tegelijkertijd van "niet naar binnen komen, ga ergens anders naar toe". Het lijkt net alsof ze mij gehoord hebben, want ze zijn plotseling verdwenen.
De deur zit dicht, ik loop naar buiten toe. Het is nog steeds zonnig en mijn achtervolgers zijn in geen velden of wegen te bekennen.

16 maart 2010

Heykes

Is er iets in het verleden gebeurt waar je nog steeds enorm mee inzit en wat je maar niet uit je hoofd krijgt?
Mss word het dan wel tijd om jezelf terug te confronteren met die gebeurtenis en ze te verwerken in plaats van deze te verdringen.

Het is maar een gokje mss heb je er iets aan.

Grtz J.

8 juni 2010

Hallo Utopia,

Sorry voor mijn late reactie, ik wou hier nl nog over nadenken.

Het is inderdaad zo dat bepaalde dingen uit mijn verleden me achtervolgen. Door hierover te dromen, worden zoals je zelf zegt verwerkt. Een bepaalde negatieve gebeurtenis wordt in de “droomfabriek”verwerkt tot een herinnering. Een herinnering zonder negatieve bijwerking als je eraan denkt.