Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

piano&handen, hoofden en haren

1 november 2007

Ik heb de laatste tijd een aantal dromen die meerdere malen terugkomen, alleen niet tegelijk. Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.
Een van de dromen is dat ik piano aan het spelen ben. Ik zie alleen de toetsen van de piano en de handen, maar ik weet gewoon dat het mijn handen zijn. Het vreemde aan de droom is, dat ik geen muziek hoor.
In de andere droom, sta ik in de slaapkamer van een jongen die ik ken. Hij is in het echt, geen vriend meer van mij. Ik heb wel eens in hem vertrouwd, maar onze vriendschap is enigszins verkeerd afgelopen. We hebben nooit ruzie gehad, maar we praten ook niet meer echt met elkaar. In ieder geval, zijn slaapkamer ziet er in de droom wel hetzelfde uit als ik het echt. En dan droom ik dat we ruzie krijgen. Op een gegeven moment loopt hij weg, en komt hij terug met een schaar, en knipt hij mijn haren af. En dan ineens ben ik weer wakker, nooit echt op hetzelfde moment, maar we blijven wel altijd ruziemaken. Ik heb nog nooit gedroomd dat het goedkomt of dat de ruzie eindigt.
En in de laatste droom zie ik 2 gezichten langzaamaan op mij afkomen. Het gezicht aan de linkerkant is van een redelijk dikke en kale man, en het gezicht aan de rechterkant is van een wat slankere man, met donker, kort haar en een hoed op. Ik zie alleen hun hoofden, de achtergrond is heel donkerblauw / bijna zwart, en ook al raken ze mij nooit, heb ik het gevoel alsof ze dichterbij blijven komen. Ik ken echter geen van de twee mannen. Dat vind ik zelf nog het vreemdste.

Ik ben zelf heel erg geinteresseerd in dromen, en de betekenissen ervan, alleen heb ik er vrij weinig verstand van. Een vriend van mij vond het zelf opmerkelijk dat in elke droom wel weer het motief van losmaken van lichaamsdelen terugkomt. Ik zie alleen mijn handen, 2 losse hoofden of mijn haren worden afgeknipt. Misschien moet ik de dromen niet met elkaar vergelijken, maar misschien hebben ze toch iets met elkaar te maken.

Ik ben er benieuwd wat deze dromen betekenen, dus als iemand enig idee heeft, zou ik het graag horen :)

Alvast bedankt,

'nique*1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 november 2007 door u-nique.