Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

onbekende liefde?

14 jaar geleden

Hoi, ik had laatst een droom over een onbekende jongen en mijzelf. en nu ben ik toch wel nieuwsgierig naar de betekenis ervan.

Het was op school. ik had om een nutteloze rede een uurtje nablijven gekregen. daardoor voelde ik me nogal '' down'' de docente die in de droom voorkwam was mijn mentrix van jaar 1 ( ik zit nu in jaar 3) en het is nou niet bepaald mijn favorite docente. het was in een lokaal op de 1e verdieping. de docente was stil achter haar laptop bezig en ik zat een beetje half huilend met de hoop dat er iets zou gebeuren dat me zou kunnen helpen. ok dat moment kwam er woest een docent binnen. Hij schreeude iets onverstaanbaars en liep weer weg. niet lang erna kwam er een jongen binnen. van ietsjes ouder als ik ben, schat ik. hij kwam naast me zitten en zag al meteen dat er iets mis was. op dat moment liep die docente het lokaal uit. en heb ik hem mijn hele verhaal verteld. ( dit ging vooral over dingen van mijn broer. Hij heeft een drankprobleem en is wel eens aggresief, dan wordt dat op mij afgereageerd en dikwijls wordt ik dan wel eens geslagen. ook zijn er vaak ruzies tussen hem en mijn ouders. dignen waarvan ik dus in doodsangst zit) de jongen zei dat het bij hem thuis iets gelijkswaardigs aan de hand was en zei dus dat hij wist hoe ik me voelde. hij begon lieve woordjes te fluisteren in mijn oor waardoor ik me al een stuk beter begon te voelen. Docente is nog steeds weg. de jongen ''aait'' over mijn rug om mij gerust te stellen. omdat hij op de een of andere manier voelde, dat mijn ademhaling ietwat sneller begon te gaan als normaal. ik was alleen maar uperblij met zijn komst. hij was lief, aardig, best wel knap etc. (iets wat dus in de realiteit nooit voorkomt. ik ben nou niet bepaald iemand waar iedere jongen voor valt. eerder het pispaaltje waar iedereen even het woord dikke, bolle, vet varken etc kwijt kan.) ik zei ook tegen hem dat ik erg blij was met zijn komst. en hij vertelde mij de rede waarom hij hier zat. Het was merkwaardig. hij deed precies hetzelfde wat ik deed. Hij riep alleen iets nutteloos door de klas. wat daarna merkwaardig was is dat het precies dezelfde zin bleek te zijn. ''ik ben hier niet op school om het pispaaltje te zijn'' na dat voelde ik me al een stukje beter. de jongen fluisterde in mijn oor dat hij nog nooit zo'n meisje als mij had ontmoet. dat niet alleen maar naar jongens kijkt als ''dingen'' (dit doen mijn vriendinnen zegmaar) maar ook echt behandeld als vrienden. op dat moment kwam zijn hoofd naar mijn hoofd toe en zoende hij mij. ik vond het totaal niet erg sloot mijn ogen en deed mee. Op dat moment kwam de docent terug. ik hoorde ernisk wan, ik was totaal van de wereld. hij schijnbaar ook. toen de eindeloze zoen toch aan zijn einde kwam. ging de bel en verlieten we elkaar met alleen onze telefoonnummers uitgewisseld te hebben.

Kan iemand mij hier de betekenis van geven?
ik weet totaal niet wat ik hierbij moet denken. in de realiteit is mijn liefdesleven nou niet bepaald een succes. mijn vriendinnen hebben het daar dikwijls over. dat ik nog klein ben en dat hun '' vriendjes'' in overvloed kunnen krijgen. ook is het waar dat ik vroeger beter met jongens kon opschieten dan met meisjes.

hopelijk haalt iemand mij hieruit

Groetjes,
Renee.

jasmine
14 jaar geleden

mag ik eers iets vragen?

had je op dat moment een relatie of niet?

als je een relatie had kan het mss zijn dat je niet gelukkig was en dan over andere jongens droomde.

of als je er geen had dan kan het ook zijn dat je mss die jongen nog tegenkomt. of mss gwn "zin" had in een relatie en er dan van droomde.

ik hoop dat dit kan helpen

14 jaar geleden

Heyey,

Als je gekust wordt door een vreemde, dan gaat je droom over zelf-onderzoek. Je zou moeten proberen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te ontdekken.

Als je droomt over liefde of dat je verliefd bent, kan dit duiden op intense gevoelens die je overbrengt van een echte relatie uit je wakende bestaan. Het wil zoveel zeggen dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je bent in het leven. Aan de andere kant, het zou ook kunnen betekenen dat je in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt, en het het in dromen opzoekt. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn.

groetjes jannes

Unknwon Love
7 jaar geleden

Ik heb vaker een droom gehad over een onbekende man/jonge waar ik verliefd op werd en hij was ook op mij.

In mijn droom ben ik dolgelukkig.

de droom is elke keer anders maar de persoon is wel altijd hetzelfde. Ik kan het niet goed uitleggen want zodra ik wakker wordt ben ik blij en weet ik dat het dezelfde persoon was maar iemand die ik in het echt nog nooit heb gezien.

Ook heel raar zodra ik wakker ben kan ik deze persoon ook niet voor de geest halen


Iemand enig idee wat dit kan betekenen?

anoniemdroominfo.nl
6 jaar geleden

Deze had ik precies hetzelfde! Ben daarom ook nu op zoek, ha ha!

Verward
5 jaar geleden

Ook zelfde soort droom gehad heb geen relatie en ik ben het meisje uit mn droom een paar dagen later tegengekomen ik geloofde mn ogen niet ik heb haar telefoonnummer gekregen maar ik weet niet wat ik juist van de situatie moet denken

5 jaar geleden
Beheerder

Over het algemeen gaat het om projecties van je tegendeel.
Dat zijn onbekende factoren uit je onbewuste.
Of heel soms synchroniciteit waarbij een symbool uit een droom een parallel heeft met de realiteit.
Dat noemen we dan "toeval".
Het hoeven in het laatste geval niet altijd personen te zijn.
Zo overkomt het mij vrij vaak dat ik door een voorval overdag aan een droom wordt herinnerd.