Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

honden van vuur

Niels
12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik had vannacht echt een vreemde droom en ik zou echt niet weten wat er ermee kan :S

Ik rende weg voor een groep honden en twee herders van vuur. Ze waren niet echt op me aan het jagen, maar ik moest er wel voor wegrennen. Toen de honden te dicht in de buurt kwamen, gooide ik met stenen om ze op afstand te houdn. Op het laats rende ik tussen twee schuren door naar een stal met koeien. Ik wist dat ik de koeienstal in moest rennen en de deur moest sluiten, want tussen de koeien was ik veilig. Dit alles speelde zich af langs een rivier.

Raar toch :S

Ik zou echt niet weten wat ik ermee moet. Ik ben echt heel benieuwd wat jullie ervan denken, en of mischien iemand het snapt :)

groetjes Niels,

12 jaar geleden

Hallo Niels

Dit lijkt me een vluchtloop. Je loopt voor iets weg, en meestal staat dat voor iets dat je uit de weg probeert te gaan. Bepaalde gevoelens, angsten, confrontaties. Vuur kan staan voor heftige emoties, zoals jaloezie, woede en hartstocht. Honden kunnen staan voor instincten, Een herder (ik neem dat je het dan over mensen hebt en niet over de hondenras), zorgt voor veiligheid voor de kudde en geeft leiding, hierbij wordt hij meestal bijgestaan door honden.

Maar herders houden hun kudde ook in bedwang, en dat kan misschien benauwend zijn.

Als het herdershonden zijn, dan ben je misschien op de vlucht voor bepaalde gevoelens of angsten. Ze hebben het niet bewust op je gemunt, maar toch moet je voor ze vluchten.

Je vlucht een koeienstal in, want daar ben je blijkbaar veilig. Een koe kan een moedersymbool zijn. Iets wat je beschermt en voedt. Een stal kan ook voor veiligheid zijn, en controle. Je weet dan immers waar je dieren zijn.

Een rivier kan staan voor de levensloop en water kan staan voor emotie's en het onderbewuste. Hoe verre dat in je droom van toepassing is weet ik niet.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Vriendelijke groetjes
Wolkje