Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over slangen.

22 februari 2010

Ik heb vannacht iets heel raars gedroomd, over mijn vriendin. Ik werd bij haar in de kamer wakker na een lange fietstocht. Zij vermeed mij steeds van de keuken naar de kamer toen ik haar wou knufelen voelde ik iets niet goed. Later op ochtend stond ik met vrieden (niet mijn echte) en voelde heel de tijd iets in mijn mond, ik lipe door het huis en zag een slang ergens. Later zei een van mijn vrienden je hebt ze ook gegeten...dus ik begon heel snel de laatste stukken vlees uit me mond te halen en dan vond ik zeker 20 slagen achter mijn kiezen...:S sommige nog levend en probeerde mij te bijten. Ik had ze allemala in een kartonnen doos gegooid en opeens was de kartonnen doos helemaal vol met vloeistof.

Remie
6 november 2011

Ik droomde dat ik was gebeten door een wurgslang, ik pakte de slang bijn zijn kop en hakte het met een mes er af om aan de artsen te geven zodat ze wisten wat voor tegen gif aan mij toe te dienen.

Later kwam mijn vader in de droom en die zei, jij moet de slangen kop in heet water koken en dan gaat het gif er uit, ik deed dat en zag de gif uit de slang verdrwijnen maar niet uit mijn hand waar ik was gebeten. doe heb ik er namelijk zelf uit gezogen.

Kunt u mij vertellen dat dit is.....

Ik droom de laatste tijden al veel meer dat er slangen op de loer zijn voor mijn.

6 november 2011

Hoi Remie

De slang is een oud symbool met een dubbele betekenis.

De slang die ons in de droom bijt symboliseert koele en berekenende mensen die ons schade toe zullen brengen.

De arts biedt hulp en toont ons welke kant van onze persoonlijkheid, of welk probleem, behandeld dient te worden.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline.

Worden we in de droom zelf vergiftigd dan moeten we in het waakbestaan oppassen voor mensen die op de een of andere manier met ons af willen rekenen.

Door zelf het gif uit je hand te zuigen, zal je je zelf kunnen redden van mensen die je niet goed gezind zijn, dus blijf opletten.

Kijk maar of je er wat mee kan

Groeten H@ns.

Mientje
16 november 2011

Goedemorgen,

Ik droomde dat ik op de wc zat en er een slang in de wc. Deze probeerde mij te bijten, (had mij al bijna gepakt), maar ik pakte hem bij zijn kop en kneep er hard op, waarbij hij het gif uit zijn bek spugde. Het gif heeft mij nl niet geraakt.
Mag ik a.u.b de uitleg van deze droom??

miguel
2 december 2011

goeiemiddag,

ik had vanacht gedroomd dat ik op en plek was vol met slangen en ze waren allemaal zwart, 1ntje had me gebeten in me hiel en echt focking sneaky maar wat het probleem is ong 2 tot anderhalve maand geleden had ik ook over slangen gedroomden toen was er een goeie kennis/famillie vriend overleden maar dat was een week lang dat ik erover heb geroomd, en nu heb ik het weer en ik heb het al niet zo op slangen en dat soort geniepige dieren dus misschien kan u/jij me een beetje info geven over deze droom en ik heb daarnaast ook veel dromen dat ik kan zweven/vliegen maar in me droom is het altijd dat ik wel ook echt inspanning moet doen om te zweven/vliegen en ik voel die inspanning ook echt in me droom en lichaam en als ik bijv pijn heb (gebeten wordt of val of iets dergelijks) dan voel ik het ook echt en niet een beetje maar ook echt de pijn die je hoort te krijgen bij die val of beet etc

alvast bedankt

eric
1 mei 2012

Hallo,
Ik droomde vannacht dat ik met mijn vriendin in bed lag en er steeds een slang het bed op kroop, eerst over mijn vriendin heen, en ik zei tegen haar dat ze hem eraf moest gooien dit deed ze ook, maar hij kwam weer terug, tot 2 keer toe. Als hij terug kwam deed hij niet aanvallen ofzo maar kroop over haar heen ook over mijn arm heen. hij beet niet. Maar ik zei tegen haar dat ze hem achter zn kop moest pakken. Ze deed dat niet en toen ik de kans kreeg greep ik hem achter zn kop en kneep heel hard zodat ie niet los zou komen om te bijten, hij probeerde uit mn hand te komen maar met volle kracht bleef ik m vasthouden....
Zit hier een betekenis achter of is dit gewoon je angst voor slangen??

Groetjes

S. Kjell
3 juni 2012

Hey,
Ik had een hele rare droom, 1 waar ik bang van werd bij het wakker worden.
Over een wurgslang met een soort staart van een ratelslang maar met gif of zuur.
Iemand die bij me was deed die in een doos om deze weg te doen, maar die brande er los door.
Ze werd ook alsmaar groter.
Ze had dan ook jongen en die moesten we dan doden om alles normaal te laten verlopen.
Maar wat gebeurde was,op het laatste van mijn droom zat ik in de tribune van een zwembad en het water was zwarter dan zwart, de slang kwam naar boven als een reusachtige slang met ogen van vuur en ze had haar staat in haar mond.

4 juni 2012

Hoi S. Kjell


Als een slang zijn eigen staart in zijn mond heeft is de cirkel gesloten, dat kan betenen dat er een einde is gekomen aan een donkeren zwarte periode, waar je misschien zelf in zit.

De slang is een oud symbool met een dubbele betekenis, van goed en kwaad.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

sastro
6 juni 2012

Heb gedroomd van een hele grote slang die mij en mijn zoontje achterna
zat.Kon uiteindelijk schuilen in mijn auto,maar kwam door een geluid naar de auto toe.
De deur stond open en ik kon het net optijd dicht doen.Maar de raam stond open en kwam xo
naar binnen.ik zei tegen mijn zoontje dat hij heel stil moest zitten.De slang begonn om ons heen te kronkelen
Wat is de betekenis van deze droom

8 juni 2012

hallo hans ik wou je allen ff zegen dat ik het knap vind dat je zoveel verstand hebt van dromen wat je zij over die slangen klopt helemaal,\complimentjes

Bassie
19 juni 2012

Ik zeg dit even in gunst voor alle lezers.

Gast, GEBRUIK PUNTEN EN KOMMA'S. Ook hoofdletters aan de begin van de zin, je weet wel, zoals je op de basisschool hebt geleerd. Niemand gaat jouw stukje lezen, want het is enorm vervelend om dat te doen.

Serieus, waar komen deze mensen vandaan...
--------------------------
ON TOPIC:

Hoe dan ook, ik had ook een droom over slangen/wormen. In het begin waren het maar een paar, maar tegen het einde van mijn droom waren er duizenden. Ze begonnen mijn appartement in Amsterdam op te eten, maar ze zaten ook in de woning boven mij. Ik zag tevens ook een paar gigantische padden/kikkers. Ik probeerde van alles uit de buurt te blijven.

Op het einde van mijn droom ontdekte ik waarom de woning vol slangen/wormen zaten: blijkbaar lag er een pet van mij (die ik in de droom gedragen had) met twee pistache nootjes op de bovenste woning, waar de duizenden beesten op af gingen.

Het idee dat er iets in mijn pet zat - die ik op mijn hoofd had in die droom - waar alles op kwam, gaf een erg onbehagelijk gevoel.

Kate
6 januari 2013

Eentje die mij op de één of andere manier een waarschuwing wil geven. De welke?

Ik droomde dat ik in een groep mensen terecht kwam en zag er plots de vorm/achterzijde van een Cobra Slang in het midden van de groep.
De slang draaide haar kop naar me toe, keek me aan en beet toe.
Toen zag ik dat ik naar mijn vinger keek (close up van deze) en het leek net of er sneden leken uit te zijn. Er was geen bloed te zien enkel witte uitsnijdingen.
Ik was verbaasd over deze aanval maar leek geen pijn te hebben.
Ik droom ook altijd in kleuren.

7 januari 2013

Hoi Kate.

Eem groep mensen die je niet kent staan voor onbekende aspecten van jezelf die je moet confronteren, waar je mee geconfronteerd gaat worden.

Wanneer je in je droom een slang ziet, of er door een gebeten wordt, duidt dit op verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt. De droom kan je waarschuwen voor iets in het echte leven waarvan je je nog niet bewust bent of dat nog niet aan de oppervlakte is gekomen.

Gebeten worden kan betekeken dat je een bepaalde situatie niet in de hand hebt, raakt je hand gewond kan dat een aanval zijn op je eigen ik.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

Ginaa' tje
2 maart 2013

Hai ,
Ik droomde vannacht ,dat ik met me moeder in een park liep.
Er kwam een lange man naar ons toe, met een slang over zijn nek.
Hij zei tegen mij en me moeder ; slang vasthouden ?
Het was een adder bruin/zwart en hij gaf de slang aan me moeder, maar hij was te groot.
Dus hij vroeg mij ,of ik de slang bij de hals wou vasthouden.
Dat vond ik eng ,maar ik deed het toch.
Wat betekent het ?

4 maart 2013

Hoi Ginaa,tje.

Ik het even gekeken naar jou droom symbolen en wat ze kunnen betekeken

Als je droomt dat je in een park bent, dan staat dit voor een tijdelijke ontsnapping aan de werkelijkheid. Deze droom komt vaak voor in een overgangsperiode na een persoonlijk conflict of het einde van een relatie.

Een man in je droom staat voor je mannelijke kant: je assertieve, rationele, agressieve en / of concurrerende kant.

Komt er een nek in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je je nek voor iets of iemand uitsteekt, maar je twijfelt of het dit wel waard is.

Een moeder in je droom roept vaak sterke emoties op. Een droom over je moeder kan gaan over een probleem of zorgen die je hebt, die te maken hebben met je moeder.

De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert. Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist

Een park in je droom staat ook voor vernieuwing, meditatie en spiritualiteit.

De slang staat voor het vrouwelijke, helen en spiritualiteit.

Ben je met een slang aan het vechten, dan worstel je met je vrouwelijke of spirituele kant.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

Loesje
4 maart 2013

Hoi, Vanacht nog droomde ik dat ik thuis kwam met een geel-groene slang.
Mijn ouders vertelde mij dat die slang gevaarlijk kon zijn, maar ik vond 'm helemaal geweldig en wou hem houden.
Ik was helemaal trots op de slang en speelde ermee.
Totdat hij me beet. Ik stond echt te kijken van, wow hij beet me!
Ik zoog zelf het gif eruit en dacht nouja 't zal wel. Het boeide me niet zoveel.
Dus ik liet hem even, maar opeens ging hij naar ons hondje toe.
En beet onze hond in haar poot. De hond werd ziek en toen werd ik link.
Heb ik de slang met een pan plat geslagen en daarna met een hakmes een kleine stukjes gesneden alsof ik groente was aan het snijden... Toen ging ik met de hond naar de dokter.. De hele droom speelde zich af in de keuken van het huis waar ik opgroeide, daar woon ik al ongeveer 6 jaar niet meer, maar droom er vaak over...
Ik werd wakker maar viel weer meteen in slaap.
in mijn tweede droom stapte ik uit de bus. En ik liep over een klein veldje en in t midden stond een bushokje, daarin zat een jongen waar ik op de basisschool kort verkering mee heb gehad. Hij had het uitgemaakt omdat ik geen seks met hem wou. En toen hij me terug wou, wou ik hem niet meer. Dat neemt hij me nogsteeds kwalijk tot de dag van nu. Dus ik zat naast hem in het bushokje en we gingen praten, maar ik merkte dat hij kwaad was, nogsteeds! opeens keek ik om me heen en waren er overal kleine slangen. duizenden... toen kwam er een klein jongetje die met een leeg blikje wou gooien. maar hij kon niet gooien dus gooide heletijd tegen het glas van het bushokje. Ik moest lachen en zei : laat mij maar gooien. Dus ik gooide het blikje en kwam het in een beekje terecht en dreef het verder. Toen zei ik : zo moet je gooien, maar oh god nu heb ik het milieu vervuild.. En toen werd ik wakker! heeeeeeel raar die dromen

Angeligue
17 mei 2013

Nou, ik droomde vanmorgen dat ik op een ladder klom toen zag ik plotseling een zwarte slang vanuit het raam komen naar mij toe. Ik heb hem beet genomen zodat hij mij niet kon bijten. Ik heb ermee gevochten. Bleek dat het een cobra was. Die heeft mij gebeten. Ik heb mijn hand toen gebonden. Ik vroeg een oom van mij als hij mij niet naar eerste hulp wilde brengen. We kregen toen pech met de auto. Een zus van mij vroeg mijn oom nog waarom hij zo zit te dralen om mij weg te brengen...hij zei toen dat we dan moeten wachten op een tante die 21u pas thuis zou komen met de auto "ze overleeft het wel". Ik voelde de angst wel en het leek ook alsof ik het in mijn benen voelde. Toen werd ik plotseling wakker...
Wat heeft dit te betekenen?

oesja
17 oktober 2013

Beste,
Mijn man droomde over een in alle kleuren slang dat naar hem en onze jongste zoon kwam,
mijn man zette voor hem een stoel om zijn doorgang naar hun 2 te blokkeren.
en de gekleurde slang keek alleen naar hun.
wat houdt dit in.

11 november 2013

Hoi

Ik had vannacht een gekke droom over een slang. Ik was in een kantoortje en daar lag een langwerpige platte doos met een slang erin en op deze verpakking zat een medische sticker. De slangenbeet zou een genezende werking hebben...Onverschillig schoof ik deze langwerpige doos open en de slang kwam eruit. vervolgens sprong ik naar achteren en de slang ontwaakte uit zijn slaap en kronkelde slaperig over de tafel en werd toen opeens echt wakker. Hij was op de grond en ging jachtig op zoek naar zijn prooi om vervolgens deze te bijten. Ik was zijn prooi kennelijk en ik rende door het kleine kantoortje heen om de slang te ontwijken maar hij bleef maar op mij jagen. Uiteindelijk al leunende tegen de tafel viel hij mij aan de achterkant in mijn rug aan en beet mij in mijn rug. Ik zag zijn tanden letterlijk in mijn rug bijten toen ik rechtsom richting de onderzijde van mijn rug keek. Ik pakte zijn nek met mijn rechterhand en wilde hem uit mijn rug verwijderen. Ik dacht nog, laat ik hem nou maar doorbijten waardoor ik al het genezende gif in mijn lijf krijg, maar dat kon ik niet. Halverwege wild ik hem verwijderen en weet niet of dit gelukt is omdat ik wakker schrok. Wie o wie kan mij helpen met de verklaring van deze droom??

Alvast bedankt Vera.

Hannie
14 september 2014

Beste heer/mevrouw,

Ik had een droom waar een slang in voorkwam:
Ik was niet bang, deze slang wilde mij aanvallen, ik zag door mijn handelingen dat het staartstuk eraf ging en later weer een stuk, op een gegeven moment deed de slang z'n bek open naar boven toe, of de slang mij wilde bijten weet ik niet, maar ik zag vanuit het niets patat ergens op liggen en deed een stukje patat in de bek, er vanuit gaande dat ik dan de tijd had om de kamer uit te gaan, maar hij was snel en ging mee de kamer uit, ik kreeg de slang weer terug de kamer in en de deur dicht en kon ik weggaan.

Zou U mij kunnen uitleggen wat deze droom betekent?

Bij voorbaat dank en vriendelijke groet,
Hannie