Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

doode kat

moontjuuuu
12 jaar geleden

ik heb een paar maanden terug gedroomd over mijn kat die dood is, ik droomde dat zoon week later nadat hij was dood gegaan. Ik zal uitleggen hoe hij is gestorven als eerst:
Ik ging als gewoonlijk naar school rond 7:30 ongeveer . ik stapte op mijn fiets en ik reed de hoek om , daarna heb je ene grote weg voor mijn huis meteen zebra pad , ik zag ene ziekenwagen en ik dacht bij mijzelf ' weer ene ziekenwagen' want ik zie er heel erg vaak eentje. en toen zag ik dat het ene dieren ambulance was. toen was ik best nieuwsgierig. ik keek en een paar seconden daarna zag ik dat ze ene kat op pakte en de nek van de kat was helemaal gebogen en alles was bebloed en vies Enzo, gelijk toen ik de kat zag dacht ik dat het een van mijn katten was , ik was toen best geschokt en ik keek voor de zekerheid wat beter en toen wist ik zeker dat het mijn kat was! ik rende naar de mevrouw toe , en mijn bene kwam vast te zitten tussen wat ijzer draad , maar ik rende gewoon door met mijn fiets in mijn handen , ik had er ene schrammetje van over. de ambulance mevrouw zij dat ze gelijk een eigenaar er bij hadden. Ik was helemaal betraand en ik had nog nooit ik mijn leven zo erg gehuild en me zo rot gevoelt. Ik zag dat zijn ogen er uit lagen en half kapot waren hij was de helft van zijn onderkaak kwijt en zijn oren lagen eraf.Ik ben best wel blij dat ik er achter was gekomen wat er was gebeurt. want anders hadden weer nooit achtergekomen en de andere familie leden gaven niet zoveel om hem als ik voor hem bleek. want mijn vader die huilde niet of zo was helemaal niet verdrietig, maar ook niet blij of zo mijn broertje huilde volgens mij maar ene klein beetje en daarna ging die in discussie met mijn vader, dus bij hem ook niet veel, en mijn moeder was op haar schol dus die kom er niet bij zijn, en mijn vader zij dat ik normaal moest, doen. Ik vond dat dus echt een kut opmerking. Ik denk dat het lot gewoon heeft uitgekozen dat ik als eerst moest weten dat hij dood was gegaan. maar goed ik maak het een beetje te lang, ik vertel nu mijn droom die ik zoon week later had gekregen ongeveer iets meer denk ik. Ik droomde dat ik de katten eten ging geven, en dan komen ze normaal altijd met zijn allen gelijk naar mij toe (ik had er vier nu 3) en de deur was open dus ze kwamen allemaal van buiten toen
en skitty(de dode kat) die kwam ook. en ik keek met heele grote verbaasde ogen naar hem,en ik gaf de katten met die blik eten en ik voelde en aaide skitty en ik riep mijn moeder en zij dat ik skitty zag. mijn moeder kwam naar beneden en zij ik zie niks je hallucineerde. en ik was toen best geschokt want die droom voelde allemaal zo echt en het leek allemaal zo echt. en ik wil heel graag weten wat voor n betekenis dit zou kunnen hebben. alvast bedankt .

12 jaar geleden

Hallo Moontje

Erg voor je dat je kat is doodgegaan. Je hield blijkbaar echt van dat dier.

Ik denk dat die droom symboliseert, dat jij hem wel op een bepaalde manier zag, en je gezinsleden niet.
Jij zag je kat, omdat je van hem houdt, en je moeder niet, omdat je het idee hebt, dat je gezinsleden er nogal laconiek over deden.

Ik wens je veel sterkte.
Groetjes Wolkje

minoes
12 jaar geleden

hoi moontje,

ik weet het...de meningen zijn erover verdeeld. maar zelf ben ik ervan overtuigd dat dieren ook zielen hebben.
ik heb zelf een hond gehad. een boxer. ok, dieren leven niet zolang als mensen en het is dus geen verrassing dat hij dood is gegaan op een gegeven moment.
maar ik had echt een band met mijn hond.
ik noemde hem altijd plagend mijn broertje. (ik ben enigs kind)
na zijn dood, had ik toch de hele tijd het idee dat hij bij me was gebleven.
ik droomde heel vaak over hem.
soms triest...dat ik het idee had dat ik hem in de steek liet of zo.
maar meestal was het gewoon een fijne droom. dat hij heel simpel, BIJ me was.
we deden in mijn droom gewone dingen. naar het park. spelen met het zelfde hondenspeelgoed. dat soort dingen.

jaren later heeft een medium, die mij totaal niet kende, me verteld dat er een "bruine hond met een zwart gezicht" achter me stond.
zij wist zelfs een heel karakteristiek iets te beschrijven wat mijn hond altijd deed.

dus, ja. ik ben ervan overtuigd dat ook dieren een ziel hebben, en dat zij evengoed ervoor kunnen kiezen om langer bij hun geliefde baasje te blijven.

ik denk dat jouw kat "gewoon" even terug naar je gekomen is.
op het moment dat je helemaal geaccepteerd zult hebben dat hij weg is, en je hem zelfs heel langzaam begint te vergeten, dat zal het moment zijn,
dat hij 'verder' gaat.
waarheen...dat weet ik niet.

ik geloof in reincarnatie. maar dieren zijn veel dichter bij de natuur.
wij mensen doen van alles fout in ons leven, waardoor we weer terug moeten gaan, om meer levenslessen te leren.
dieren doen eigenlijk niks fout.

zullen ze terugkeren? reincarneren? ik weet het niet.
maar voor nu: ik geloof dat je geliefde kat nog even bij je blijft. gewoon, omdat hij/zij van je houdt. niks negatiefs dus.
dieren zijn niet haatdragend.