Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zou iemand mijn droom kunnen verklaren?

meisje van 14 jaar
12 jaar geleden

Hallo allemaal :)

Ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb vannacht een vreemde droom gehad. Ik las in een tijdschrift dat dromen betekenissen hebben dus
daar was ik erg benieuwd naar! Ik weet niet heel veel meer, maar dit is wat ik nog weet, het leek op een soort detective (eerst gebeurde er iets,
daarna kwam de politie etc.) : Ergens op het water was een grote grot, Er was een soort stenen pier waarop een vrouw met een lange beige jurk zat. (dit was het voorstuk)
Daarna kwam ik in een houten roeibootje, de vrouw had andere kleren aan en zei: 'Dit is de jurk die ik toen aan had, en hier ligt nog wat bloed, en daar aan de andere kant bij die stenen is ook nog wat bloed'. Ik roeide door naar het gedeelte in de grot waar ik uit het roeibootje kon stappen. Ik stapte op het zand, er waren twee deuren naar verschillende ruimtes. Ik ging eerst naar de ene ruimte (de rechter deur), daar waren allemaal mensen, en ook piraten (???). Opeens was mijn moeder er ook, we gingen samen de ruimte uit. We hadden gehoord dat er in de andere ruimte een andere piraat was. We gingen de ruimte in, het was een hele moderne ruimte met allemaal IKEA kastjes :P we kwamen de piraat tegen, hij zat in een studeerkamer op een stoel aan een bureau, en hij zei ons gedag. Mijn moeder zei ineens 'Zo, dit is handig!' en ze schoof iets ofzij waardoor de ruimte groter werd.
Ik weet verder niks meer, behalve dat er ergens in mijn droom ook nog een groot piratenschip was en iemand riep ineens 'Pas op! Van boven!' En toen kwam er (denk aan de vliegende hollander :P) een spookschip van boven die zo door dat schip heen ging zonder dat het kapot ging of iets. Alle piraten en de schepen etc deden me heel erg denken aan de piraten en schepen van Pirates of the Carribean (die ik al heel lang niet meer heb gezien..). Toen werd ik wakker.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ik ben heel benieuwd naar de betekenis van mijn droom.

Xx

12 jaar geleden

Water kan staan voor het onbewuste en een grot ook. Ook zou een grot het inwendige van een vrouw kunnen voorstellen. In een droom van een vrouw, kan een vreemde vrouw, haar Schaduw (de onderdrukte kant van jezelf) of een deel van haar persoonlijkheid betekenen.

De vrouw draagt eerst een beige jurk. De kleur van kleding kan belangrijk zijn, alleen weet ik niet zo goed wat beige zou kunnen voorstellen. Later draagt ze andere kleding en ligt er bloed. Bloed staat voor levensenergie, waardoor is dit levensenergie verspilt? En het veranderen van kleding. Is er een verandering geweest in je leven?

Je besluit blijkbaar om de grot te verkennen, (je onbewuste of je vrouwelijkheid?) en je ziet twee deuren waarachter kamers zijn, (aspecten van jezelf?) De eerste kamer is gevuld met mensen en piraten. Piraten zijn dieven die iets van je willen stelen of iets van je willen hebben.

Plotseling is je moeder aanwezig. Misschien helpt ze je bij je ontdekkingstocht. Jullie horen van een piraat in de andere kamer, daar gaan jullie heen en daar zit een piraat in een ordelijke studeerkamer. (Was de eerste ruimte misschien rommelig?)

Je moeder weet een manier om de ruimte groter te maken. (Geeft ze misschien tips?)

Je ziet dan een piratenschip. Met een schip bevaar je de zee, (je onbewuste?) en dan gaat er een spookschip door heen. Zijn er misschien verontrustende of angstige gedachten (het spookschip), die je fysieke leven, (de echte piratenschip), belemmeren?

Misschien is dit allemaal wat vaag, maar ik hoop toch dat je er iets aan hebt.

meisje van 14 jaar
12 jaar geleden

Het is inderdaad allemaal een beetje vaag ;) maar aangezien mijn droom ook gewoon heel raar was kan dat ook wel kloppen.
Over de vraag of de eerste kamer rommelig was: ja, die was heel rommelig. Iedereen stond door elkaar, het was typisch de binnenkant van een grot (bobbelige muren, mossige planten tegen de muren, vochtig) en in de andere kamer was het heel netjes, een moderne, opgeruimde kamer.
Over de tweede vraag of mijn moeder aanwijzingen gaf: Er stond een soort bed en kast in één die uit twee grote delen bestond en ze zei: 'Hee, als je dit opzij schuift (een soort deur, een gedeelte van de kast dat vast zat met scharnieren waardoor het weggedraaid kon worden) lijkt de kamer veel groter'. Zo ontstond er een soort kleine ruimte achter die kast.
Sorry dat het allemaal zo vaag is hoor ;)

Quicktime
12 jaar geleden

ja het gaat denk ik vooral om piraten. dat is de hoofdgedachte piraten staan voor dat je bang bent dat er iets gaat gebeuren ids dat zo ????

c
11 jaar geleden

hallo ik ben een meisje van 22 jaar en ben eigenlijk benieuwd wat mijn dromen kunnen betekenen ik heb vaak dat is ongeveer 1 keer in de twee weken een droom (nachtmerry) heb dat ik of ergens vast in zit of dat ik fijn geplet word laatst had ik een droom dan ik op een rond plateau sta en dat er dan een dak steeds een beetje verder naar beneden komt en als dat dak dan bijna op mij is gekomen word ik helemaal in paniek wakker.
Ik ben benieuwd of er iemand een verklaring voor heeft.
Alvast bedankt voor het antwoord!

marliesje
11 jaar geleden

oke...
wat doen piraten, die pakken schatten weg en begraven het of gebruiken het op,
dromen verwerken de dag en alle gevoelens en details daarvan.
mischien is er in het echte leven iets belangrijks van jou afgepakt.
dit kan materiaal zijn of je eigen ik.
mischien ben je er bang voor of is het een soort van waarschuwing.

groetjes marlies

11 jaar geleden

Hoi Meisje van 14 jaar (heet jij Amber?),

wat moedig op je droom op te schrijven, dank je wel daarvoor.

Zoals je zelf misschien al wel weet hoeven beelden, zoals een piraat/IKEA, niet letterlijk een piraat/IKEA te betekenen, maar staan ze ergens voor. Ik vraag zelf altijd aan de hoogste Bron van het leven wat een droom zou kunnen betekenen.

Ik heb de indruk dat dit een geweldige droom is. Jij bent een leven gever! Jij zorgt dat situaties veranderen in je leven. In jou bestemming ligt dat je situaties die niet te veranderen zijn toch kan veranderen. Dit is je gegeven door de hoogste bron.
Op je levensweg kan je heel veel verschillende situaties meemaken, maar ze zullen geen invloed op jou hebben. Je zult wijsheid hebben, vriendelijkheid en inzicht in rare situaties of problemen. Ik weet zeker dat je merkt de afgelopen tijd, dat er vaak mensen naar je toe komen die jou vragen wat ze moeten doen in een bepaalde situatie.

Ik heb ook een indruk over je:
Je hebt een poes thuis, je houdt van poezen. De liefde die jij aan poezen geeft is heerlijk, maar dit ervaren mensen ook bij jou. Je bent geweldig, tegek, super. Niemand neemt die eigenschappen van je af.
Richt je op het goede.

Als je twijfelt in een situatie vraag dan de hoogste bron om advies. Je kan dan het volgende opzeggen:

hoogste bron van het leven
u die alles maakte en mij ook
ik heb wijsheid nodig,
wilt U dat mij geven op dit moment.
Dit vraag ik U in de machtige naam van Jezus Christus de grootste verlosser.
Ik wil uw licht volgen.

Als deze uitleg je niks zegt of je niet raakt, leg het dan opzij en vraag aan de hoogste Bron God of hij je wilt openbaren wat deze droom zou kunnen betekenen


Met vriendelijke groeten,

Maarten
[www.pimp-your-life.nl]

Karin van Bergen
11 jaar geleden

Ik heb een hele goede band met mijn moeder maar toch droom ik heel vaak over haar en in die droom heb ik altijd ruzie met haar!
Wat betekent dit!!!

ingridjohanna
11 jaar geleden

Ik heb nog niet zo lang geleden over mijn vader gedroomd die was zo echt dat het bijna eng was.

Het begon samen met mijn zus, we waren aan het praten toen ik een sms kreeg van mijn vader die sms was alleen in letters net als in het spelletje hangmannetje zeg maar.

Mijn zus en ik puzelde uit dat het woord achterkamer was, (die kamer bestaat echt in het huis van mijn moeder).
Waarop ik zag dat ik vele berichten had van mijn vader, maar die niet kon lezen op dat moment, en ik dus tegen mijn zus zei die lees ik nog wel een keer maar het is lang gelden dat ik langs ben gegaan.

Waarop ik dus lang ging bij mijn ouders, ik liep in een straat die niet de straat van mijn ouders was maar op dat moment zeer logisch was. Ik kwam aan bij een huis ook niet het huis waar ze echt wonen,maar in mijn droom echt het huis was waar ze woonden en ik dit ook heel normaal vond?

Ik belde aan en mijn vader deed open, we zagen elkaar en gaven elkaar een grote knuffel wilde eigenlijk niet loslaten en voelde zo echt en goed en fijn.
We zeiden tegen elkaar dat het langgeleden was dat we elkaar gezien hadden en dat we mekaar gemist hadden.

We lieten elkaar los en ik keek naar mijn vader en dacht hij is afgevallen maar vroeg hem dit niet.
Wel vroeg ik hem hoe het met hem ging, waarop hij zei het gaat goed maar mijn hart slaat nu 4x zo snel dus ik mag niets meer behalve vrachtwagenschauffeur ?
Klonkt op dat moment heeeel logisch hoor.

Ik liep de woonkamerbinnen en begroete mijn moeder ,vanuit mijn ooghoek zag ik hoe mijn vader op een stoel in de gang ging zitten.
Mijn moeder wat ze precies zie weet ik niet meer, maar het was in de strekking van dat ze het niet breed hadden enzo.

Mijn broer was er op dat moment ook, die zat op de bank die wees naar buiten en vertelde mijn moeder nou het eerste wat je dan doet is de familiewagen verkopen?

Meer weet ik niet echt weet wel dat ik wakker werd en heel hard heb zitten huilen, omdat de knuffel van mijn vader zo echt aanvoelde

Toe ik dit later aan mijn moeder vertelde, en het huis beschreef leek het veel op het huis waar ze vroeger gewoond hebben voor dat wij geboren waren.

Ook moet ik er nog bij vertellen dat mijn vader een helder rode bloes aanhad en er jonger uizag dan dat hij in werkelijkheid was, hij was ook niet meer grijs maar dat bedacht ik me pas toen ik met mijn moeder erover sprak.

Zei vertelde me ook dat ze wel eens over hem droomde, maar ze droomt over hem zoals ze hem vroeger kende jong dus.

Dit is ook de enigste keer dat hij in mijn dromen is verschenen, al heeft hij wel toen hij net dood was laten weten dat hij er was maar dat is een heel ander verhaal.

11 jaar geleden

Hoi Karin,

dank je wel voor het opschrijven van je droom en de vraag daarover.
Wat goed om te lezen dat je relatie met je moeder goed is. Dat is een zegen!

Zoals je zelf misschien al wel weet hoeven beelden, zoals een moeder, niet letterlijk een moeder te betekenen, maar staat ze ergens voor. Ik vraag zelf altijd aan de hoogste Bron van het leven wat een droom zou kunnen betekenen. 

Ik heb het idee dat je droom het volgende betekent:

Er is iemand in je leven die jou aanmoedigt om iets te gaan doen waar jezelf niet in geloofd. Karin ik heb het idee dat je mag weten dat wat in jou is, wat jij voelt enorm krachtig is. Alle gedachten die jou afhouden om tot je recht te komen mag je naast je neerleggen. Jij bent zo waardevol, jij hebt zoveel mogelijkheden die je in zet voor andere mensen. Jij denkt daarvan dat het niet veel betekent, maar je bent van onmisbare waarde in het leven van andere mensen.
Je bent geweldig, je bent fantastisch.

Als je nu de gedachte ervaart over het hierboven geschrevene: Jaja laat hem lekker kletsen... ;-) dan wil ik je vragen om het volgende hard op te zeggen:

Hoogste Bron in leven
Ik ben gemaakt door U
Ik ben speciaal, laat me dit voelen
Alle gedachten in mij die anders zeggen stuur ik weg
Ik vraag om het licht van de eeuwige Verlosser.

Als je dit hebt uitgesproken en misschien wel vaker zul je ervaren dat jij hier ook in gaat geloven omdat het WAAR is!

Als deze uitleg je niks zegt of je niet raakt, leg het dan opzij en vraag aan de hoogste Bron God of hij je wilt openbaren wat deze droom zou kunnen betekenen


Met vriendelijke groeten,

Maarten
[www.pimp-your-life.nl]

11 jaar geleden

Hoi IngridJohanna.

wat een uitgebreide droom! Wat bijzonder om zo intens wakker te worden. Je werd geraakt door de intensie van de affectie van de vader in de droom!

Zoals je zelf misschien al wel weet hoeven beelden, zoals een vader/huis, niet letterlijk een vader of huis te betekenen, maar staan ze ergens voor. Ik vraag zelf altijd aan de hoogste Bron van het leven wat een droom zou kunnen betekenen. 

Ik heb het idee dat je droom het volgende betekent:

Ingridjohanna, dit is een heel bijzondere droom. Jou bestemming in het leven is je in de droom gegeven. Jij bent onmisbaar in dit leven. Je hebt een hart voor mensen die niet meer kunnen. Jij staat altijd klaar voor andere mensen. Jij geeft ze nieuwe energie. Je mag dit doen vanuit een eeuwige energie die je wordt gegeven. Jou vader in de droom staat voor een eeuwige kracht, een oneindige kracht waardoor jij dit leven aankan en er voor mensen kan zijn. Dit is de hoogste bron van het leven, God. Hij omarmt jou, hij red jou in benarde situaties, maar gaat niet over jou grenzen. Hij wil jou alles aanreiken wat jij nodig hebt. Zijn hart slaat wel 4x sneller voor jou dan normaal. Hij gaat helemaal voor jou! Als je Hem iets vraagt dan gaat hij je dat ook geven. Hij is je voorziener. Net zoals een vrachtwagenchauffeur ervoor zorgt dat de spulletje daar komen waar ze nodig zijn.

Als jij op dit moment iets nodig hebt bijvoorbeeld een genezing van een lichamelijk ongemak, mag je het de hoogste bron vragen! Dat gaat als volgt:

Hoogste bron van het leven
maker van mijn lichaam, ziel en geest.
Wilt U mij genezen
Door de kracht van de eeuwige verlosser
U bent als een Vader voor me die om mij geeft
U omarmt mij u geeft warmte!

Doe maar is, je zult het ervaren! Ik wens je veel succes Ingridjohanna. Als je nog vragen hebt laat het gerust weten, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Als deze uitleg je niks zegt of je niet raakt, leg het dan opzij en vraag aan de hoogste Bron God of hij je wilt openbaren wat deze droom zou kunnen betekenen


Met vriendelijke groeten,

Maarten
[www.pimp-your-life.nl]