Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rust, sereniteit, compleet veilig....

Sylvia
28 oktober 2007

Ik heb afgelopen nacht de mooiste droom gehad en zou graag weten wat het betekent, kan iemand mij hierbij helpen?

Ik ben in een soort van kasteel met een jongen die mijn verloofde is, hij is lelijk en ik voel mij totaal niet tot hem aangetrokken. Naast hem zit een jongen met een engelachtig gezicht. Ik zie hem nog voor me, hoekig gezicht maar met zachte trekken.Blond, haast rossig haar... Een vriendelijk gezicht. Wij trekken naar elkaar toe.

Later sta ik op een grasveld. We lopen naar elkaar toe en omhelzen elkaar. Op dat moment daalt er zo'n rust over mij heen. Zelfs nu kan ik dat gevoel nog oproepen als ik eraan denk... het is zo ontzettend mooi. Ik voel me compleet veilig in de armen van deze onbekende man. Achter hem komt een vrouw aangelopen, zij wil hem tegenhouden om mij te omhelzen, wat haar niet lukt dus ze blijft op afstand. Wanneer ik mijn ogem sluit en de rust over me heen laat komen begint hij te lopen, te rennen.. Zijn passen worden steeds groter en ook als ik nu mijn ogen sluit voel ik nog hoe hij sprongen maakt en daarna vliegen wij... ik houd mijn ogen dicht maar op dat moment is het zo ontzettend sereen, en ik voel mij zó op mijn gemak. Hier stopt mijn droom.

Ik heb nog nooit een droom als deze gehad, het was een mooie, bijzondere ervaring en wil graag weten wat er achter zit. Ik zit op dit moment in een soort van crisis met iemand. Deze persoon zou ik eigenlijk los moeten laten, al kan k dat niet echt. Ik denk dat de verloofde in mijn droom hem symboliseert al ziet hij er, in mijn droom, heel anders uit. Misschien dat dit toch een begin is van de loskoppeling??

Ik heb gelezen hier op de site dat vliegen met controle te maken heeft. Alleen in dit geval vlieg ik dus niet zelf, het is de jongen die mij in zijn armen heeft die vliegt. Dus ik vraag me af wat dit zou kunnen zijn... echte vrijheid is het niet, ik ben toch afhankelijk van hem..

Iemand die mij zou kunnen helpen???

Thanks a million!! :-)

30 oktober 2007

Hallo Sylvia,

De jongen met het engelen gezicht en de verloofde is één en al hetzelfde persoon die jij (onbewust) verdeeld hebt in 2 personen in je droom. Er zijn een aantal eigenschappen / situaties waar jij je niet in kan vinden momenteel wat jou bezig houdt en wat jou ergens doet twijfelen [verloofde]. Diep in je hart weet je dat hij ook heel veel goede eigenschappen en de juiste liefde in zich heeft voor jou [engelen gezicht]. In alle waarschijnlijkheid bevinden jullie in een negatieve spiraal met elkaar maar er zijn ook zeker positieve lichtpunten(vooruitgangen). In werkelijkheid groeien jullie ook naar elkaar toe in de positieve zin. In deze droom is duidelijk de basis van liefde nog aanwezig van weerszijde. De vrouw die je hebt zien komen aanlopen dat ben jij zelf. Je hebt hem op afstand willen houden (aantrekken en afstoten, willen loslaten in de werkelijkheid). Dit mede voor je eigen angst en uit zelfbescherming. Toch houd jij de deur voor hem open. Hij zal vrij snel stappen ondernemen in ten goede voor zichzelf maar ook naar jou toe. Dat de jongen jou in zijn armen meeneemt tijdens het vliegen is geborgenheid en vertrouwen willen geven waar hij nu mee bezig is. Jou meenemen hierin….In de werkelijkheid is dat iets wat jij heel graag in hem wilt zien wat jou weer een fijn en gerust gevoel geeft.

Je stelt jezelf de vraag of het een begin is van loskoppeling. Je kunt het ook zien dat jij je los wilt koppelen van de dingen die zijn gebeurd. Luister in de werkelijkheid naar je intuïtie, gedachte en gevoelens. Wanneer iemand goed bezig is ter ontwikkeling voor zichzelf waar jij deel uit mag maken wat jou geen energie kost maar waar jij energie en een goed gevoel van krijgt. Laat het komen. Er zijn zoveel mogelijkheden om verbintenis met elkaar te (be)houden. Je weet nooit waar het op uitloopt..:)

Het is een positieve droom maar het zegt ook iets over jou…Laat je blokkades gaan…

Ik schrijf niet in persoonlijke uitgewerkte details omdat ik van mening ben dat jij het als beste zelf kunt plaatsen. Inhoudelijke details is ook privilege van de persoon eigen. Ergens ben ik van mening dat je niet helemaal zulk droomuitleg had verwacht. Neem dit ook rustig in je op en laat alle twijfels even los. Periodes in het leven met negatieve invloeden, weegt soms zwaarder en soms zie je al het positieve en mooie vooruitzichten niet meer. In je droom zie jij die wel ;):)

Ik schrijf naar iedereen dat ik het niet beroepsmatig doe. Ik schrijf met gevoel vanuit het spirituele. Ik houd me alleen maar met goeds bezig.. Ik hoop dat je baat hebt met deze droomuitleg en het kunt plaatsen.

Vriendelijke groetjes,
Asmara
White pearlflower

Sylvia
31 oktober 2007

Geweldig!!
Ik zat in een hele andere richting te zoeken maar zoals jij het nu brengt is het in feite logischer.
En dat heeft me iets meer zicht op de zaak gegeven. Ik ben beniewd of de dingen nu ook daadwerkelijk zo gaan lopen.
Heb al enige tijd geen hecht contact meer met hem maar we spreken sporadisch nog wel eens.
Wanneer wij dan spreken is het weer als vanouds. Dus ik ben erg benieuwd,... ik houd je op de hoogte!

Groetjes, Syl