Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oorlog

14 jaar geleden

Heykes,

Ik droom nu haast elke nacht over oorlog en vluchten.
Deze nacht was het dat ik en vele anderen op een trein zaten, We waren manieren aan het zoeken om zo snel mogelijk van deze trein te springen van zodra deze stil stond.
Want die ging dan in brand vliegen en ontploffen of onder vuur genomen worden ofzoiets.
Uiteindelijk stopte de trein en we sprongen er allemaal langs achter uit. iedereen liep naar rechts, ik naar links.
Toen ik zag dat iedereen naar rechts liep keerde ik mij om en liep ook naar rechts. Maar die weg liep dood en uiteindelijk liepen we toch naar mijn richting!
Zo kwamen we in een bos. We waren opgelucht en omhelsden elkander.

Ik droomde ook dat we zo helikopter wieken op ons kregen gebonden en daarmee moesten gaan vliegen en ten strijde trekken...
Tijdens deze droom vond ik iets wat mij aan mijn opa deed denken. Deze heeft een oorlog meegemaakt...

Paar nachten geleden droomde ik dat ik in een kamp vastgehouden werd en dat er een jongen en een meisje mij kwamen redden, ik had een baby in mijn armen. we liepen over een groot grasveld en er vlogen vliegtuigen heel laag boven ons hoofd. Uiteindelijk kwamen we in een bos en daar stopte mijn droom.

Iemand een idee?

Groetjes J.

14 jaar geleden

Hallo Utopia


Dromen over oorlog kan staan voor een heftige innerlijke conflict. Zit je soms ergens mee? En vluchten staat meestal, dat je voor een angst, probleem of iets anders wegvlucht.

Je reist gezamenlijk met een groep mensen in een trein, maar je moet er vanaf springen, omdat hij anders ontploft.

Een trein heeft een vastgestelde route en bestemming. Ben je soms onderweg naar iets wat je liever niet wilt? Als het om een studie gaat, kun je misschien nadenken of je een andere studie wil gaan doen.

Iedereen gaat een bepaalde kant uit en jij als enige gaat de andere kant op. Je besluit toch met de groep mee te gaan, maar uiteindelijk blijkt jouw eerste keuze de goede te zijn.

Is er misschien iets, waarvan je denkt dat het de beste is, maar anderen vinden van niet en die komen er later achter, dat jouw eerste idee wel de goede is?

Jullie krijgen helicopterwieken omgebonden en moeten ten strijde trekken. Moeten jullie gezamenlijk ergens voor vechten?

De kampdroom.

Zit je misschien vast in een situatie waar je niet blij mee bent? De baby kan voor je innerlijke kind staan, of iets kwetsbaars in je, wat je wilt beschermen. De meisje en jongen zijn misschien aspecten van je zelf. De vliegtuiden vliegen laag, je voelt je misschien bedreigd. De bos kan voor het onbewuste staan, maar in dit geval is het waarschijnlijk een schuilplaats.

Ik weet niet of je er iets aan hebt.
Groetjes Wolkje

14 jaar geleden

wat ik heb gelezen. voor het slapen gaan 1 uur geen tv of pc want je ligaam kan dingen kopieren uit een film op wat je maar ff snel hebt gezien dit hoefd geen speciale betekenis te hebben. het kan natuurlijk altijd (waarschijnlijk wel) het antwoord van droompje zijn

Lisa
6 jaar geleden

Hey,

Ik droom vandaag dat ik in orlog was en dat ik een kant ging renne en me moeder en zusje achter gelaten.en ik zocht dekking achter een stene muur. Er en kwam een jonge en hij beschermde mij en ik pakde te hand toen. Maar toen ik keek naar voren zag ik beetje zon. En ik zag groepje mensen loope. En daar zag ik mij moeder ik zij met me hand kom naar hier hier ik veilig.
En toen kwam ze naar me toe en me zusje verstopde achter me zusje.

Dat was mij droom en vond zo eng.

6 jaar geleden
Beheerder

Waarschijnlijk een stukje angst voor het grote leven waarbij je je moeder moet los durven laten.
De hand kan een beeld zijn van een beschermer zoeken (gemiste vaderliefde?)
Een muur kan een bescherming betekenen maar is ook een hindernis (of een overgebleven deel van het huis als vesting)

Deze discussie is gesloten.