Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Steeds terug kerende droom

Mvdb
18 april 2007

Telkens opnieuw droom ik hetzelfde; niet steeds in dezelfde setting maar dezelfde symbolen zijn steeds aanwezig en ik weet niet goed hoe ik die moet interpreteren. Telkens komt de spiegel erin voor omringd met lampen (die zijn aan) en ervoor staan parfumflesjes in verschillende vormen waarop de naam (van het parfum) in mooie, zwierige, zwarte letters is geschreven. In de ene droom zit ik bij de kapper voor zo'n spiegel (ik zie echter mezelf niet in die spiegel). Een andere keer ben ik op een feestje en hangt er een spiegel met daarrond brandende lampen en staan er her en der parfumflesjes met de naam van het parfum in zwart, zwierig handschrift geschreven. Nog een andere maal zit ik aan een PC met in de kamer alweer diezelfde symbolen, spiegel, brandende lampen en parfumflesjes.

Heeft iemand een idee wat deze steeds terugkerende droombeelden betekenen?

Alvast bedankt voor de eventuele uitleg.

molly
18 april 2007

hoi,

het kan zo zijn dat je een vrij negatief zelfbeeld hebt,dat je jezelf niet wil zien zoals je bent, of dat je welllicht bang bent over het ouder worden of je gezondheid. misschien zou je er voor jezelf beter uit willen zien of een betere reputatie willen hebben en maak je je teveel zorgen om wat anderen van je denken en is het nodig de confrontatie met jezelf aan te gaan.
het zwierige handschrift op de parfumflesjes kan ik niet plaatsen en 1 aspect kan een hele andere draai aan een droom geven dus misschien zit ik er helemaal naast maar ik dacht ik doe toch een poging.

groetjes molly

Mvdb
20 april 2007

Molly, dank je wel dat je jou de tijd hebt genomen om op mijn bericht te reageren. :)

Inmiddels ben ik zelf achter een eventuele verklaring van deze symbolen gekomen d.m.v. opzoekwerk in verscheidene dromenencycloped├»e├źn.

Blijkbaar komt het niet zo vaak voor dat iemand over een spiegel droomt omdat de droom eigenlijk al een spiegel is.

Dat de naam van de parfums in het zwart is geschreven, is een waarschuwing voor de dromer dat ie z'n leven moet veranderen; het 'zwierige' duidt op 'actie ondernemen'.
De spiegel betekent dat de dromer tot zichzelf komt en zichzelf ziet zoals ie is en hij zowel innerlijk als uiterlijk de noodzakelijke corrigerende retouches aanbrengt.
De 'brandende' lampen die de spiegel omringen betekenen dat de dromer inzicht krijgt in zichzelf , met een vrolijke evenwichtigheid tot gevolg. De ongebruikte, (ongeopende) volle parfumflesjes duiden erop dat de dromer in waaktoestand z'n eigen zwakheden niet (meer) verbergt tegenover andere mensen.

Volgens mij betekent deze droom dat ik niet tevreden ben met m'n huidige leven en dat ik mij ervan bewust ben geworden dat dit enkel aan mezelf ligt en niet aan de omstandigheden. Het wordt tijd dat ikzelf ervoor zorg dat mijn leven een andere wending neemt. Dit door zowel mijn capaciteiten als mijn grenzen te erkennen en te aanvaarden, correctie (verbetering) aan te brengen waar nodig (misschien een opleiding) en er dan heel dynamisch (zwierig) tegenaan.

Deze uitleg is plausibel en meer van toepassing dan de jouwe omdat ik inderdaad niet tevreden ben met m'n huidige leven. De reden waarom dit zo is, is omdat ik nu reeds geruime tijd werkloos ben en tot nog toe elke sollicitatie op niets is uitgelopen.

Nogmaals bedankt.
Groetjes,
M.