Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een grote boom op zolder

10 jaar geleden

Ik droom vaker dat ik een grote ruime zolder heb. Maar deze droom duurde naar mijn idee heel lang en blijft de hele dag maar in mijn hoofd zitten.

Bij mijn huis hoort een grote zolder. Veel groter dan het huis dat eronder zit. Op de zolder is het licht, leeg, warme houten vloer en in het midden groeit een prachtige boom. Dikke stam. Groene bladeren. Dit alles heeft een goede sfeer. Ik kom er graag en laat het aan iedereen zien. Maak ook plannen om op zolder kamers voor mijn kinderen te maken.
Opeens verandert de sfeer. De boom groeit door het dak. Het dak gaat steeds meer stuk en er liggen plasjes water op de grond. Het dak lekt.

De boom moet weg. Dat doet pijn. De boom zal het ook niet fijn vinden. Vreemd, maar zo voelt het.
We halen de boom weg, maar dan zakt het hele huis weg. we zitten in de modder. Een soort tuin. Een (roof)vogel zit op de grond en bekijkt ons. Mijn partner vindt in de modder iets ronds. Opeens breekt hij de ronde bol precies in twee helften. Van binnen zit de doorsnede van een menselijk hoofd. De modder valt eraf en je ziet duidelijk alles zitten. De huid is een beetje vergaan, maar van binnen is alles nog "vers". We besluiten het hoofd uit eerbied weer te begraven. Hier houdt mijn droom op.

Wat zou dit betekenen? Ik weet wel dat de zolder voor herinneringen staan?

ARTIEST3 keer bewerkt. De laatste keer was 10 jaar geleden door artiest.

10 jaar geleden

De zolder is het domein van allang vergeten gebeurtenissen die op de zolder in onze droom weggeborgen liggen.

De boom in de droom staat symbool voor de levensboom, maar ook voor kennis en diepgewortelde instellingen en problemen

En je ziet het groeid boven het dak je hoodf uit en je besluit het weg te doen, maar dat is geen oplossing, het begraven van je problemen ook niet.

Het roofdier of vogel die we in de droom zien besluipt zijn prooi en valt onverwachts aan. Het staat symbool voor ons driftleven dat we niet meer in de hand hebben.

Het hoofd is het centrum van waaruit al onze zintuigen worden bestuurd.

In de droom begraven we de schaduwen van onze ziel, dat kunnen slechte gewoonten of verkeerde levensinstellingen zijn. Soms begraven we iets omdat we ons er voor schamen.

Van buiten af gezien lijkt het oud maar van binnen is het nog vers

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@Ns.

10 jaar geleden

Dank je Hans. Je uitleg maakt mij veel duidelijk. Vooral je uitleg over het hoofd. Van buiten oud, maar van binnen nog vers. Er moet iets gebeuren in mijn leven, maar dat wist ik al.

Artiest