Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een lijk, doodskist en een neerstortend vliegtuig, wat betekent dit?

16 januari 2010

Hallo,
Vannacht heb ik heel naar gedroomd en ik ben erg benieuwd naar de betekenis van deze 2 dromen.
Eerst droomde ik dat ik een lijk vervoerde in mijn auto. Het lijk was en bekende patient van mij (ik werk in de zorg) en met haar heb ik een goed contact (in het echte leven). Haar dode lichaam zat op de bijrijder stoel en ik probeerde het te negeren. Ik moest hier eerlijk in zijn maar dat deed ik niet. Het lijk begon te decompenseren en ik deed erg mijn best er niet aan te denken maar op een gegeven moment kon ik het niet meer dragen en heb ik het verteld aan iemand. Dat vond ik erg moeilijk. Toen werd ik wakker.
Later die nacht droom ik dat er een tornado was die een bestelbus met mensen erin doet laten vliegen. Heel indrukwekkend toen ik hier naar keek, direct daarop zit ik in een neerstortend vliegtuig (of in ieder geval, het vliegtuig daalt snel). Het vliegtuig wordt gevolgd door een trekker die ook door de tornado de lucht in is gebracht en hij volgt mij terwijl ik in het vliegtuig zit. De trekker heeft een doodskist bij zich die hij meesleept. Ik word heel bang en ook boos dat de trekker met de doodskist mij volgt. Toen werd ik wakker.
Wat hebben deze dromen te betekenen? En waarom zit er zoveel in wat met de dood te maken heeft?

Ik hoop dat iemand iets meer weet. Het was in ieder geval een onrustige en angstige nacht!

groetjes,
Sara

Aissata
26 april 2011

Hallo, ik heb gedroomd dat ik in een graaf laag met mijn ex vriendje. Wij houden nog van elkaar maar ik ben getrouwd dus wij kunnen niet samen zijn. Enige idee wat deze droom kan beteken?