Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Indringers

José
13 januari 2010

Indringers in mijn huis! Ik liep naakt (voelde me goed) de trap af naar beneden en in de praktijk aangekomen (ik woon in een soort drive-in woning, beneden praktijk voor caoching& healing en daarboven wonen we, het was dus ons huis maar in soort appartementvorm) stond daar een vrouw haar fiets te parkeren. Dus ik zei; hoe kom je hier binnen? Zij; dat gaat je niks aan! Ik: dacht het wel, je zit binnen in mijn huis, dus ik ga de politie bellen dat er een indringer is en pakte haar stevig vast! Zij stribbelde tegen en er kwam nog een vrouw bij van middelbare leeftijd en 2 kleine meisjes. Ze zeiden; we hebben een manier om binnen te komen en dit doen we altijd! Ik: hoe dan? ik wil het weten! Zij: nee, dat gaan we je niet vertellen ook al bel je de politie! Ik: helemaal over m'n toeren en je moet het me nu vertellen want ik pik dit niet, wat zou je er zelf van vinden als er constant mensen in jouw huis zouden zitten, zou je dat leuk vinden stelletje asocialen enz. ik was aan het razen zo kwaad maar ik kon er nauwelijks een woord uitkrijgen heel frustrerend! Heeft iemand een idee wat dit kan betekenen?

13 januari 2010

Hoi José


Inbrekers nemen weg wat ons lief is. Ze dringen daarbij onze ziel binnen, verstoren er de rust en laten een leegte achter.

Dromen waarin we naakt rondlopen zijn meestal nachtmerries waarin anderen ons uitlachen. Toch kan het naaktlopen in de droom ook als bevrijdend worden ervaren. Voor anderen ligt de oorzaak van het naaktlopen in de droom in onbevredigde seksuele lusten.

De fiets is het teken van vooruitgang op eigen kracht. Zien we een fiets staan en lopen we daarom heen, dan worden we er op gewezen dat we alleen op eigen kracht vooruit kunnen komen.

Onbekende vrouwen die in de droom verschijnen symboliseren de onbewuste vrouwelijke kant van de dromer. C.G. Jung noemde dit de anima. Dergelijke vrouwen kunnen ons belangrijke dingen over ons gevoel en onze capaciteiten mededelen. Onbekende vrouwen wijzen daarom meestal op eigenschappen waarvan we ons tot nu toe niet bewust waren dat we ze hadden.


De politieagent is het symbool voor conflicten, voor recht maar ook voor corruptie. De agent kan ons advies geven maar ons ook ten onrechte beschuldigen of gebruiken als zondebok. Meestal hebben agenten te maken met ons optreden naar buiten. Ze kunnen er op wijzen dat er iets in het spel is dat het daglicht niet kan verdragen.

Ik denk dat deze droom over je zelf gaat, het kan zijn dat je zo boos bent dat ieder een die dat wil bij jou naar binnen kan gaan, let ook op wat je zegt, wat je doet en zo voort, probeer je af te sluiten voor zolang nodig is.

Groeten H@ns.

Bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE

José
17 januari 2010

Dank je Hans! Ik heb al vaker gehoord (van mediums) dat het heel druk is in mijn huis qua energieen. Dat zou o.a. te maken hebben met emoties van vorige bewoners die er nog hangen en het healingswerk dat ik doe....dus wellicht zitten zij onbewust aan mijn systeem en wil ik dat niet? Die fiets en vrouwen maken veel duidelijk! Thanks

Anton
21 juli 2016

M.,

Ook ik had vannacht een droom over indringers in mijn huis.

Ik bewoon een appartement in een woontoren. Ik zat rustig ergens, ver van de deur, in mijn appartement en mijn vriendin liep ergens rond. Plotseling zag ik, dat er mensen naar binnen kwamen. Er was één jeugdvriend onder hen. De rest waren vreemden. Zij kwamen allemaal naar binnen en gingen zich 'vestigen' in de diverse kamers. Mijn reactie hierop was, dat ik vroeg wat zij in mijn appartement dachten te doen en gebood hen te vertrekken. Hetgeen zij niet deden. Toen probeerde ik hen hardhandig de deur uit de zetten, maar dat ging niet naar wens. Zij stribbelden behoorlijk tegen. Ook verdwenen er sieraden van mij, zoals gouden horloge en gouden armbanden. Uiteindelijk was iedereen, op mijn jeugdvriend na, weer weg. Ik gaf hem een flinke trap in het gezicht om hem duidelijk te maken dat hij uit mijn appartement moest gaan. Hij wilde mij terugtrappen, maar dat lukte hem niet.

De droom was zeer heftig.

Alvast bedankt,
Anton

21 juli 2016
Beheerder

In dromen is niets je bezit.
Je huis ben je zelf, maar het ego waant zich waar dan ook heer en meester.
De mensen die binnenkomen staan vaak voor personen in je leven of voor onbewuste eigenschappen.
Ze halen kostbaarheden weg. Dat zou waardegevoel kunnen betekenen of energie (ook tijd).
Maar het ego gedraagt zich vaak als een soort tiran.
Het heeft zich van alles toegeëigend en meent dan het recht te hebben anderen daarover aan te vallen.
Maar van wie zijn nu eigenlijk die kostbaarheden? Jij hebt ze niet gemaakt, nog verdiend.
De agressie die daarop volgt staat namelijk in geen verhouding met de edele waarden die de kostbaarheden zouden vertegenwoordigen.
De weegschaal is naar de verkeerde kant uitgeslagen en dan ontstaan compenserende dromen.





Deze discussie is gesloten.