Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik wil geen dromen meer

12 jaar geleden

mischien vinden jullie dit een vreemd bericht maar stel hem toch
ik heb van heel jongs af al heel erg veel dromen ik ben op dit moment gewoon doodmoe omdat ik dus niet slaap maar droom
de hele nacht door en het zijn echt hele heftige vreselijke dromen dat ik blij ben om wakker te worden.
ik heb al bij mijn dokter gevraagt en ook al homeopatishe pilletjes gehad om te hopen dat ik rustiger slaap zonder die gruwelijke dromen
maar het schijnt wat lachwekkend te zijn voor andere.
en je krijgt antwoorden ja je bent dan aan het verwerken.
soms zijn mijn dromen zo gruwelijk dat ik ze niet eens kan vertellen.
ik probeer het hier is er iets of weten jullie iets wat mij kan helpen.
groeten mar

wim
12 jaar geleden

Je maakt me toch wel heel curieus hoor... geef eens een voorbeeld van zo'n gruwelijke droom.

Maar dit lijkt mij toch zeker een puur medisch probleem te zijn en ik zou het antwoord bij een andere dokter zoeken als ik jou was. Er bestaat ook zoiets als een slaapkliniek waar je de hersenactiviteit tijdens de slaap onderzoeken. Zou je daar eens te rade kunnen gaan? Het kan toch niet dat jij een alleenstaand geval bent

12 jaar geleden

nee lijkt me ook niet maar ik weet ook niet wat ik eraan kan doen
ik heb veel mensen in mijn leven verloren dit begon al dat ik 6 was
ik droomde toen al dat ik op lijken liep in de zee.
het is zo erg geworden dat ik bang was om te gaan slapen
ik word ook vaak achterna gezeten door iets duisters of ik ben op de vlucht.
ik heb mijn droomgedrag geaccepteerd maar het is nu zo hevig dat ik er echt moedeloos en moe van word.
afgelopen nacht was ook vreselijk ik droomde over een wereld waar ik naartoe wilde gaan maar ook andere mensen er zat een laag prikkeldraad
om waar je doorheen moest er zaten daar mensen in stukken aan vast.
dit zijn echt geen uitzondering het is vaak echt heel luguber.
dat je schrikt van je eigen denken?!?
mijn moeder is twee jaar geleden overleden en ik droom iedere nacht van haar dat ze nog leeft en bloedend op de wc zit.
ook gewone dromen dat ik haar aan het helpen ben en het is dan zo echt dat ik een rotgevoel heb als ik wakker word en besef dat ze er niet meer is.
bestaat er dan iets wat dit zou kunnen zijn als je ook maar iets weet laat het me dan alsjeblieft wetengroetjes mar

12 jaar geleden

Hoi martjuh39


Het lijk dat in de droom verschijnt is een teken dat er iets al lang is afgestorven en het tijd wordt om bepaalde dingen nu eindelijk eens lost te laten.

De duisternis zijn de schaduwen op onze ziel, het symbool van datgene dat in ons onbewuste verborgen ligt. Wie droomt over de duisternis, zou er goed aan doen zich in het waakbestaan bezig te houden met het ophelderen van bepaalde zaken.

Wie in de droom nog net op tijd aan iets kan ontsnappen kan in het waakbestaan nog maar net uit een gevaarlijke situatie ontsnappen. Wie in de droom aan een achtervolger kan ontsnappen zal in het waakbestaan zichzelf bevrijden van innerlijke angsten.

Wie in de droom achter prikkeldraad blijft hangen blijft ook in het waakbestaan ergens achter hangen. Gaan we prikkeldraad over om ons op onbekend of verboden terrein te begeven dan zullen we in het waakbestaan schade ondervinden door onze hang naar nieuwsgierigheid. Wie tussen of achter het prikkeldraad zit opgesloten zal zich in het waakbestaan een gevangene voelen.

Dat is toch wel erg, een paar symbolen uit je droom, het zijn inderdaad verwerkings dromen, maar dan uit een vorig leven.

Wat ik je aan kan raden om eens en gesprek te hebben met een hypnotherapeut en vragen of die je helpen kan.


Sterkte en groeten H@ns.

Bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE

irene eman
12 jaar geleden

ga een cursus mayak reiki doen. Daar wordt je geholpen om ook je onderbewuste te prikkelen en leer je hoe je afstand kan nemen van dingen die je hebt meegemaakt. Ik heb er erg veel aan gehad en heb er nog steeds erg veel aan. Dromen doe je om te verwerken en om los te laten. Wellicht wil/kun je onbewust nog niet loslaten. Het wordt tijd om verder te gaan met je eigen leven en niet te blijven staan bij hetgeen dat allemaal al geweest is. Laat los, dan kun je zelf ook verder. Soms heb je daar wat hulp bij nodig.

minoes
12 jaar geleden

mag ik je iets vragen?
slaap je alleen? of heb je een partner?

iemand die je vertrouwd?

het klinkt misschien heel gek...maar als je iemand naast je hebt liggen die je onvoorwaardelijk vertrouwd,
dan KAN het nare dromen voorbij gaan.
je zou bij voorbeeld een hond als huisdier kunnen nemen, en die bij je op je bed kunnen laten slapen.

ik weet het, ik weet het...niet hygienisch...
maar een hond kan soms zo'n troost en rust uitstralen, dat je dromen minder erg kunnen worden, en misschien zelfs helemaal verdwijnen.
ik zou om te beginnen eens een logee hond van een vriendin of familielid vragen.
om eens te kijken of het lukt.
een lieve hond, die je vertrouwt...

baat het niet, dan schaad het ook niet. want om ZO te moeten leven, lijkt me echt waardeloos.

sterkte martju!

groetjes
minoes

vincent
9 jaar geleden

Geachte Martju,

ik heb de zelfde problemen als jou ,heftige dromen word badend in het zweet wakker!
Zelfde aanwijzingen over het verleden die je achtervolgen!
Advies luid:ga naar almere toe daar is een pinkstergemeente Nieuwe christen unie prokovjestraat 45
vraag naar pastor jan Van Wijn gaarden;je zal snel verlost worden van jou nare dromen.tel 0653446119
veel sterkte,

LisaVDS
8 jaar geleden

Geachte

Ik ben een meisje van 18 jaar en ik slaap al sinds mijn 8 jaar niet goed meer. Ik droom iedere nacht van gruwelijke dingen, in bijna elke droom ga ik op een verschrikkelijke wijze dood. 2 jaar geleden ben ik naar een psychotherapeut moeten gaan, ik werd zot van mijn dromen en soms had ik zelfs last van hallucinaties door dat ik niet meer kon slapen, ik wou niet meer slapen! ondertussen is de therapie al een jaar geleden geƫindigd en er is sinds dien niets veranderd. Ik ben 18 en ik moet mijn moeder soms nog roepen om bij mij te komen slapen omdat ik zo bang ben voor mijn dromen.

Ik zou graag geholpen worden maar niets lijkt nog te helpen. 's nachts een gebedje lezen, een psychotherapeut, over alles praten dat ik heb meegemaakt, gaan wandelen met mijn hond om mijn gedachten eens te verzetten, yoga,....

Ik ben ten einde raad en vroeg me dus ook af of er bij iemand al verbetering is en effectief een goede remedie heeft gevonden.

Groetjes Lisa

donny
8 jaar geleden

Nog mensen op dit korte topic aanwezig?

Anietd
7 jaar geleden

Hallo,
Ik ben 20 en heb zo'n 3 jaar last van hevige dromen. Mijn dromen zijn heel echt en soms weet ik niet zeker of iets een droom was of dat ik iets echt heb mee gemaakt. De dromen verschillen van normale of leuke dromen tot nare dromen en hele erge nachtmerries. Omdat ik de dromen zo 'echt' meemaak ben ik na het slapen nog vaak erg moe. Hier komen klachten als hoofdpijn en dubbelzien bij overdag. Ook heb ik soms dat ik overdag iets doe en dan komen al mijn dromen mij in een flits voorbij voor mijn gevoel. Daar wordt ik bang van en ik weet dan niet of ik dan ook droom of dat ik wakker ben. De enige manier om daar op zo'n moment van af te komen is om te gaan slapen. Als ik weer wakker wordt is alles dan weer 'normaal'. Ik denk dat dit alles komt omdat ik zo 'hardop' droom en mijn dromen altijd kan herinneren.

Toen ik klein was wilde ik juist graag mijn dromen kunnen besturen en onthouden. Toen ben ik oefeningen gaan doen om mijn dromen te kunnen onthouden en soms te besturen. Maar nu kan ik dat dus niet 'uit' zetten. En onthoud ik alle dromen en kan ik ze soms 'besturen'. Zijn jullie al op een goede manier gekomen om minder tot niet meer te dromen s nachts en hoe? Hebben jullie nog tips of eigen ervaringen?

MysticDream
6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben blij dat ik dit onderwerp ben tegen gekomen want ik heb namelijk veel te vertellen. Alleen wat ik ga mededelen zal niet iedereen begrijpen. Dus mocht je vragen hebben stel ze gerust.

Ik ben 40 jaar en heb "last" van dromen sinds ik 3 was dus sinds ik bewust van mezelf begon te worden. Dus ik kan zeggen dat ik uit ervaring spreek.

De meeste weten waar dromen vandaan komen. Als je een dromenboek koopt zal de basis kennis er instaan en het kan je op weg helpen om overzicht te krijgen. Aan jou de taak om die stap te zetten. Dus niet klagen en jammeren, twijfelen, lui of bang zijn, gewoon doen! Dicipline is the key here.

Dromen doet men al eeuwen lang, dus wat wij in onze dromen tegenkomen is niets nieuw. Raar he? Wat jij droomt hebben onze voorgangers, die voor ons leefden ook ervaren. De reden waarom ik dit zeg is omdat ieder mens het zelfde ervaart. We hebben allemaal onze tekortkoming die we wel of niet erkennen.En keer op keer verschijnen die terug in onze dromen.

We hebben allemaal dezelfde zintuigen die alles om ons heen opneemt in ons emotionle netwerk, de geest, de psyche.

Mensen die daar geinteresseerd in waren begonnen dingen te noteren en zo ontwikkelde zich een kunst om dromen te begrijpen. Daarom zeg ik dat wat je droomt niets nieuw is. Je bent geen uitzondering, je bent niet alleen, het is geen kwaad of een vorm van ziekte. Dus wees niet bang.

Alles in de wereld heeft een doel. Als je goed om je heen kijkt zie je onbegrijpbare dingen. Mooi kan slecht zijn, slecht kan mooi zijn. Alles heeft een doel in het leven. Zelfs de dood, die velen vrezen, is een onderdeel van dit. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd.

Meeste wetenschappers weten dit al en sommige hebben deze informatie al op zich genomen, maar velen nog niet. Als je goed kijkt naar de wereld zie je dat het een nieuw vorm heeft aangenomen. Het universum is continue aan het veranderen.

Als je het woord veranderen onder de loept neemt zal je merken dat wanneer verandering plaats vind een nieuwe fase begint, of een nieuw begin. In die fase spelen er natuurlijk heel wat factoren mee, maar 1 daarvan wordt onderschat. En dat is groei.

Groeien kan je vergelijken met het woord opnieuw. Een proces begint opnieuw. Kijk maar om je heen. Alles wat in de natuur te ze zien is, heeft die fase moeten mee maken. De fase die begint met groeien tot iets.

Groeien behoort dus tot 1 van de fundamentele eigenschappen, of wetten van deze planeet. Ieder mens ervaart dit proces.

Als baby zijnde moet je groeien tot een volwassen mens. En iedereen krijgt de zelfde middelen om te kunnen groeien, ten zij je lichaamelijk ziek bent. Ik praat over de zintuigen die iedereen meekrijgt.

Maar hier wordt het vaak ingewikkelder. We worden geboren als man of vrouw, en dus zullen we alles anders ervaren en interpreteren. Hier onstaat de miscommunicatie. Niet alleen ervaren we dingen anders, ons primitieve emotionele netwerken die we mee krijgen van moeder natuur zorgt er voor dat we dingen anders ervaren maar ook nog eens die ervaringen anders verwoorden.

Wat je dan krijgt zijn ervaringen die je misschien maar half begrijpt en die je nog eens een keer vertroebelt door het verkeerd of onjuist te verwoorden, naar jezelf toe of naar anderen.

Je omgeving heeft hier enorme invloed op. Jij op anderen en anderen weer op jou. Het zal bepalen waar jij in zal gaan geloven, wat voor jou realistisch is of wat niet enz.

Je bent in feite een product van je omgeving. En sommige mensen hebben dat nog steeds niet door. Alles wat je heb ervaren heb jij een betekenis gegeven.

Maar, dat wil nog niet zeggen dat die betekenis de waarheid is. Want wat is mooi? Wat jij mooi vind hoeft een ander nog niet mooi te vinden. Snap je?

En zo onstaan er verschillen in denkwijze en het verwoorden van wat we zien ruiken proeven voelen enz. Alles wat je ervaart geef je dus een betekenis.

Het niveau van intelligentie zal bepalen wat die betekenis voor ons kan betekenen. Als je nooit van studeren heb gehouden zal jou oude bron van kennis het niveau van de betekenis bepalen en er een bepaalde waarde aangeven. Voorbeeld, we hebben beiden een probleem. Er ligt een boek voor ons met daarin het antwoord op ons probleem.

Jij die nooit van lezen heb gehouden en dus geen waarde schenkt aan lezen zal het boek niet snel grijpen. Jou intellect zal zeggen: "nou ik kom er nog wel een keer achter, maar ik ga echt niet zitten lezen."

Ik, die misschien uit mijn eerder ervaringen weet dat boeken lezen prettig kan zijn, staat te popelen om te gaan lezen. Of ik het antwoord zal begrijpen is nog maar de vraag, maar ik heb de eerste stap gezet om het probleem aan te pakken.

Nu je dit weet zal je misschien beter begrijpen waarom ontwikkeling belangrijk is. Het is onderdeel van de groei.

Als je droom boeken leest zal je merken dat spiritualisme vaak voorkomt. Lees wat ik boven heb geschreven. Wat voor betekenis geef je aan spiritualisme? Wat betekent het voor jou? Hoe meer vragen je erover stelt des te meer antwoorden je krijgt toch? En dat kan nog al verwarrend zijn, dat weet ik. Maar hoe meer je vraagt des de helder het overzicht wordt en de betekenis duidelijker wordt. Wanneer je het antwoord vind, zal je een voldaan gevoel krijgen en een bevestiging van de geest. Dit antwoord is wat je zocht en wat je nodig had om verder te leven ( te groeien)

Nogmaals, het niveau van jou denkwijze zal met het antwoord komen. En het antwoord kan positief zijn of negatief of onvoldoende. Maar het wil nog niet zeggen dat het de waarheid is. Jou geest zal daarbij helpen.

Ok, hier komt het leuke. In de droomboeken verteld men over de geest. De geest werkt dag in dag uit voor jou. Omdat je eigenlijk 24 uur per dag leeft. Want wanneer je slaapt leef je nog steeds toch?. Wanneer je gaat slapen geef jij je lichaam rust, maar je geest werkt door. Sinds je bent geboren werkt het voor jou. Sommigen zeggen zelfs dat je in de buik van je moeder droomt, moet je na gaan. Dus het kent geen aardse tijd.

Het is ook niet gebonden aan tijd. Want je kan over het verleden, heden of zelfs toekomst dromen. De droomboeken leggen uit dat de geest een hulpmiddel is. Die op symbolische wijze jou probeert uit te leggen wat je heb ervaren enz. Het helpt je dingen beter te verwerken of te begrijpen. Waar ik ben achter gekomen is dat de geest een rein wezen is. Dat contineu beinvloeden moet weerstaan van de waakwereld ( wanneer je dus niet slaapt). Jou geslacht zal bepalen hoe jij de wereld zal ervaren en wat voor betekenis je eraan zal geven. Maar als jou betekenis niet de waarheid is, wat dan? Daar komt je geest een kijkje nemen.

Je geest verteld jou de waarheid. Hoe eng of hoe erg die ook mag zijn. Je geest is een rein wezen en is gebonden aan de keuzes die jij maakt in je leven. Als jij niet bewust ben van jou gedrag of over wat voor karaktereigenschappen je heb (een laag intellect of een laag bewust zijn) dan helpt jou geest je daarbij.
Er zijn karaktereigenschappen die wij door onze omgeving of door onzelf verwaarloosd hebben. Die onontwikkeld zijn gebleven.

En hoe pijnlijk of angstig die ook zijn. Je gaat er geconfronteerd mee worden.

De geest haalt deze naar voren toe omdat hij over die data beschikt. Tijdens het slapen mediteer je eigenlijk, en denk je na op een hoger niveau. Je geest laat dingen zien die jij in je heb opgeslagen tijdens je groei van baby naar volwassenheid.

In die meditatie vorm word er een spirituele taal gesproken, en dat is de sybolische taal van dromen. Hoe raar het ook klinkt, je geest IS een rein wezen. Wanneer jij denkt dat je volmaakt ben, dan zal jou geest je de lelijke kant van jezelf laten zien. Want geen enkel mens is volmaakt. Zie je wat voor betekenis
een mens aanzichzelf kan geven? Die betekenis wordt dus een waarheid voor jou. De geest is een rein wezen en zal niet liegen, het zal je op verschillende wijze laten zien dat je niet moet denken dat je volmaakt ben.

Sterker nog, en hier word ik een beetje bang van. Ik heb heel wat moeten expirimenteren voordat ik met dit antwoord naar buiten wilden komen, maar het droomboek heeft gelijk. De rede waarom we dromen is omdat de mens nog steeds bezig is met groeien. We zijn nog niet het wezen dat we moeten zijn. Ik wil
hier niet te veel op ingaan, omdat het voor beginnelingen verwarrend kan overkomen.

Maar de geest is er wel degelijk om ons te helpen. De opdracht voor jou, zowel man als vrouw, is om jou geslacht eerst beter te begrijpen. Hoe werkt mijn emotioneel systeem, waarom denk ik zo als man? Waarom denk ik zo als vrouw. Denk goed na wat voor vragen je stelt, het niveau van jou vragen stellen zal ook het antwoord bepalen. Stel de juiste vragen, doe je masker af en wees voorbereid om jou innerlijke te ontdekken. Bevriend je geest, erken hem en leer tot hem te communiceren.

Dat zijn de eerste stappen naar bewustzijn. Doorzoek niet alleen jou
geslacht, maar wees dapper om ook de psyche van het ander geslacht te onderzoeken. Vanuit daar stap je over naar NLP dit is goed om aan je basis te bouwen die jou zullen helpen je dromen beter te begrijpen. Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen doen.

(ps ik heb geen spelling controle gedaan of op typ fouten gelet, ik heb alles haastig getypt. mijn excuses hiervoor)

Kathleen
6 jaar geleden

Ik heb alles al geprobeerd heb iedere nacht vreselijke dromen die niets met mijn dagelijkse dingen of wat dan ook te maken ,ben s morgens erg moe zou wie weet er de oplossing .