Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verwachte overstroming

11 jaar geleden

Ik heb al drie keer in zeer korte tijd dromen gehad, wat steeds weer met hetzelfde te maken had.
Ik ben erg benieuwd wat dit betekend.

Mijn 1e droom: Ik stond voor mijn huis, mijn huis was vlak bij een dijk. De dijk werd doorbroken en ik zag een enorm hoge golf op ons afkomen van achter ons huis. het gekke is , is dat dit mijn oude huis is waarover ik droomde. Het water kwam alleen tot mijn knieeën.

Mijn 2e droom: Ik stond in de woonkamer van mijn vriendin, die precies op een dijk woonde. Ik zag dat het water steeds hoger werd, en steeds meer over de dijk heen spoelde. Toen wij uit het huis vluchte, stond ik op het raam vlak bij het dak, en was het water al tot boven aan de deur.

Verderop lag een boot, een veerboot met een plat dak. Daar stonden een aantal mensen op, die zeiden: deze boot wordt straks losgemaakt van de grond. Er werden er mensen in achtbaankarretjes in de boot gereden. Ik miste de boot met mijn vriendin, en zij tegen 2 mannen die daar stonden: Wij hoorden er ook op! Waarop hij vroeg: Waren jullie nummer 52?
Ja dat waren wij! En ik huilde in mijn droom.

Uiteindelijk kwam er een 2e boot, en werden ook wij via achtbaankarretjes de boot ingereden. Ondertussen probeerde ik steeds mijn ouders te bereiken omdat ik wou weten of hun ongedeerd waren, maar ik kreeg ze niet te pakken. Op de boot zaten weinig mensen, maar wij waren veilig.

Mijn 3e droom: Ik stond op een strand in een ander land. Iedereen wíst dat er een hele hoge golf zou komen en alles zou overspoelen. Ik keek vanaf het strand over de zee, en keek steeds of ik hem al zag. Met een paar onbekende meiden zocht ik naar een hoge boom, wat verderop, om in te klimmen als het water zou komen. Ik besefte dat het niet hoog genoeg zou zijn, en ging met maar 1 van die meiden verder op zoek.
Ik belde steeds mijn ouders, omdat hun nog gewoon in Nederland waren, en ik niet wist of hun geëvacueerd zouden worden.
Ik wist hun nummers precies uit mijn hoofd, maar kreeg ze niet altijd even makkelijk te pakken,
Er reden allemaal treinen en wagens het strand op (vanuit de zee kant) om ons eten en andere overlevingsspullen alvast te brengen.
De zee was weggetrokken, en iedereen wist dat de golf snel zou komen.

Er was een oude man, die dit al eerder had meegemaakt vertelde hij in mijn droom. Hij zou ons allemaal brengen naar de enigste plek op dat land wat hoog genoeg was en waar je het kon overleven. Aangekomen bij het gebouw, mocht niemand erdoor. Waarom weet ik niet, een paar mensen verboden het ons. Opeens was iedereen weg, op zoek naar een andere plaats, want het had haast.
Op dat moment belde ik mijn moeder, om te vragen waar zij was. Ik WIST dat de golf kwam, en dat zij ergens moest zijn waar het veilig was want we hadden niet veel tijd. Ze vertelde dat ze nog ergens anders heen gebracht zouden worden. Onbewust wist ik dat dat te laat was, want op dat moment zag ik de golf aankomen van heel ver, en heel hoog, zij: ik hou van je en hing op.
Ik en het meisje liepen het gebouw in. Het was letterlijk 2 bij 2, en steeds met trappen omhoog. Soms moest je bukken.
De 1e deur kwamen wij niet in. 'Op slot' vertelde het meisje. Maar ik gaf niet op, want ik wist dat ik anders zou verdrinken in dat kleine gebouw.
Dus ik kreeg de deur open, en wij rende de trappen op, het was erg smal, en af en toe stond er een jongen of meisje te leunen tegen de muur.
Nét op tijd bereikten we de top, en liepen een deur uit naar buiten op een houten klein balkonnetje.
Het water was net zo hoog als me voeten op dat moment stonden/
Het spoelde over het hele land, maar wij stonden veilig.
Doodgelukkig dat we het overwonnen hadden, maar er was 1 vraag: Hoe ging het met mijn ouders?
Op dat moment werd ik wakker.

Heel heel raar, en ik zou graag een beeld willen hebben van wat de betekenis zou kunnen zijn.