Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mijn vader zit achter me aan en wil me vermoorden

12 jaar geleden

Ik heb vaker gedroomd dat mijn vader via mijn balkon probeerde in te breken om me dood te schieten hij was samen met nog een bekende.
uit eindelijk heb ik hem in mijn droom neergeschoten.

Ik droomde ook een keer dat heel de straat waar ik woonde in papier was veranderd, ik rende door de straat en eindigde bij een zwembad toen mijn vader achter me stond ik was bang en sprong in het water en zwom naar een lucht kasteel in het water toen ik erop klom voelde ik echt een heftige pijn in mijn onderrug, ik draaide me om en daar was mijn vader met een mes in zijn handen en toen zakte ik inlkaar en werd ik wakker met die pijn in mijnonderrug.
ik vind dit zo'n bizarre droom wat betkent het?

12 jaar geleden

Hallo mollosser,

Deze droom kun je op 2 manieren uitleggen, als een deel van je eigen persoonlijkheid of het handelt over iemand die je vertrouwt en waar je een band mee hebt zoals met je vader. Je vader is in deze droom symbolisch.
1) Je eigen persoonlijkheid.
Je hebt in je leven te hoge doelstellingen gezet en bent aan iets begonnen wat je niet aankon( straat uit papier, luchtkasteel) en bent gefaald, iets wat jezelf van te voren al wist
2) iemand uit jou omgeving geniet jou vertrouwen, en beloofd je van alles en nog wat. Zelf zie je dat maar je verdringt dit. Als je er achterkomt probeert deze persoon jou nog schade en pijn toe te voegen.

Ik hoop dat ik je een beetje kon helpen


ciao

12 jaar geleden

Hoi mollosser


De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline. Voor de juiste betekenis is de relatie die we in het waakbestaan met onze vader hebben of hadden van groot belang.


De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Proberen we in de droom een kasteel te bereiken dat hoog op een heuvel of berg ligt dan hebben we in het waakbestaan een doel voor ogen dat we slechts na veel inspanning zullen bereiken.

Wel je droomd over een luchtkasteel wat ook een doel is in je leven, eigelijk een idee vix en als je door zou zetten kan het zijn dat dat helemaal niet goed is, maar er is wel een verandering bij jou aanwezig.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.