Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

uitleg over symbolen in mijn droom

13 jaar geleden

Hallo,

zou iemand mij uit kunnen leggen wat de betekenis is van slangen of spinnen in een droom.
Ik weet dat ze verschillende dingen kunnen betekenen.

De laatste tijd droom ik een hele hoop, en regelmatig komt er een slang of spin in voor.
Ik ben er altijd bang voor en probeer het altijd te doden of er voor te vluchten.
ik zat te denken kan dit inhouden dat ik bang ben voor mijn eigen seksualiteit?

ik droom ook regelmatig dat ik ergens ben dat daar ook een persoon is die ik leuk vind,maar ik zit dan nog in mijn pyjama?
kan dat in houden dat ik nog niet klaar ben voor een nieuwe relatie?

en als laatste heb ik vannacht gedroomd dat ik de ex vrouw van mijn eigen ex ontmoete, ze was heel mooi.
wat ik later tegen mij eigen ex zei, hij zei daarop dat hij met haar naar bed was geweest, wat mij zo jaloers maakte dat ik ook weer met hem naar bed wilde wat ook gebeurde en ineens was daar een man die ziin hoofd boven het raam stak en mijn ex sneed in 1x zijn keel af, wat behoorlijk beangstigend was.

ik droom al heel lang en wil mijn dromen graag beter begrijpen, ik kom er vaak net niet uit.
Als iemand me wil helpen zou ik dat heel erg op prijs stellen.
Groetjes....

whatever
13 jaar geleden

Hallo mina,

in je eerste droom denk ik dat je graag die persoon wilt zijn die je leuk vind, maar dat je in je pyjama zit is volgens mij dat je van jezelf niet zo'n hoge dunk hebt.

De tweede droom waar in je ex man het hoofd van die man afsneed, zou ik als volgt duiden:
De vreemde man is een deel van jezelf, je ex man( of ex vriend, vader , moeder in ieder geval iemand waarvan je veel gehouden hebt) heeft bij jou de verbinding tussen verstand(hoofd) en gevoel(buik) kapot gemaakt. De mensen die je in je droom ziet ex man of vriend zijn niet die in het dagelijks leven. Misschien moet je bij jezelf een beetje teruggaan in de tijd naar iemand die je veel pijn heeft gedaan.

Dat je bang bent voor spinnen en slangen en die probeert te doden en niet lukt, denk ik dat je je problemen op een andere manier moet aanpakken dan een nieuwe relatie te beginnen.

ik hoop dat ik je een beetje kon helpen.

ciao

13 jaar geleden

Heel erg bedankt voor je uitleg!

Ik heb een tijd iemand gehad via dromen forum die mijn dromen uit legde, en de zelfde lijn zit er nog in zeg maar.....

Ik vind het zo moeilijk als mensen in mijn droom komen als een gedeelte van mezelf te zien. Hoe zou ik zulke dromen het beste aan mezelf kunnen duiden? ook de symbolen, die pyjama nu jij het uitlegt denk ja dat is het! zo voor de hand liggend, ben bang afgewezen te worden dus geen hele hoge dunk van mezelf eigenlijk.

Over relaties, ik woon aan de andere kant van de wereld ( thailand) en ik ben niet opzoek naar iets serieus maar ben ook niet graag alleen zeg maar, heb graag een soort van vriendje...... dus waarom zou ik geen relatie moeten aangaan ivm de spinnen en slangen in mijn droom, hoe moet ik die interpreteren. wat zou ik moeten doen dan om niet meer bang voor ze te zijn in mijn droom. dat is 1) weet je wat de droom betekent dan is 2) nog steeds moeilijk vind ik om er iets aan te veranderen in je werkelijke leven.
En dat van verstand en gevoel klopt ook, ik kan niet altijd goed met mijn gevoel werken, en zeker niet gecombineerd, ben gelukkig niet meer in mijn dromen aan het vechten met mannen dat was ik vorig jaar vooral aan het doen.

Als je nog tips of advies heb lees ik dat graag!
Groetjes,

13 jaar geleden

Hallo Mina,
Ik denk dat je in je leven een transformatie doormaakt. Zoals je zelf al zegt dat je dromen veranderen. Je moet geduld hebben, niets forceren, geloof me.. Ik ken dat van mezelf . Aan je leven hoef je niets te veranderen, je moet jezelf veranderen, dan verandert je leven vanzelf. Belangrijk is dat de combinatie van verstand en gevoel in orde is.
Je moet niet vergeten dat als je droomt je gelijk de dingen opruimt die je dwars liggen.
Als je de dromen wilt duiden moet je inzien dat de dingen die er gebeuren vrijwel altijd van symbolische aard zijn. De meeste vreemde personen die er in voorkomen zijn delen van jezelf. Als je de dingen die gebeurt zijn analyseert, betrek die dan op je eigen leven, en niet op die van anderen. Om een voorbeeld te geven, je ex man dat kun je zien als
1) iemand waar je veel van gehouden hebt
2) iemand die je vertrouwt hebt en je verdriet heeft toegevoegd
Zulke dingen moet je bij jezelf afwegen, je ex man zelf heeft er niets mee te doen.
Die relaties een soort vriendje, dat komt wel als de tijd rijp is, je dromen en gevoelens geven het tijdstip wel aan. Alles heeft te maken met geduld en vertrouwen, vooral in jezelf.


als je nog meer weten wilt, of iets niet begrijpt, aarzel niet om te schrijven,

groetjes

donna
13 jaar geleden

Hallo,

Ik ken een jongen al ruim 8 jaar. Ik heb met hem gewerkt en we hebben altijd een spanning gehad, ik heb hem altijd leuk gevonden. Er is mij door een medium ooit verteld dat hij mijn zielsverwant is, dat hoeft niet perse een liefde te zijn, het kan ook een familielid zijn wat je zielsverwant is. We hebben een jaartje wat aan geklooid met zn tweeen maar hij had enorme bindingsangs.. maar ik ook. We hebben elkaar een tijdje uit het oog verloren, nu 2 jaar, maar wil hem nog steefs; voor mij is hij de ware.
Een heel klein halfjaartje geleden vroeg hij mij dingen als; als ik een huis koop, kom je dan bij me wonen?? Dat soort dingen, heel lief. Maar ik ging daar niet op in, \bang om toe te geven dat ik hem nog steeds erg leuk vond. Toen kreeg hij 4 maandjes geleden iets met een ander.. Deed me heel zeer maar eerlijk gezegd nam ik het niet zo serieus, voor mijn gevoel was zij niet degene voor hem.

Maar nu heb ik al 3x gedroomd over hun twee.. Dan zie ik ze samen en krijg ik heel sterk het gevoel dat hun gelukkig zijn..

Nu ligt het waarschijnlijk voor de hand dat mijn dromen door willen geven dat ze echt gelukkig zijn maar ik kan dat ergens gewoon niet geloven..
Hij wil nog steeds wat met me afspreken maar weet niet of dit verstandig is, voor mijn gevoel dan. Want die is nog niet over.

Weet iemand wat die droom betekend??

vaagjes
13 jaar geleden

Hallo,
vorige week heb ik een hele aparte droom gehad over mijn neefje die 9 jaar is hij was weer een baby en hij lag te baden in de gootsteen
het rare vond ik was dat hij als een soort geest leek! hij lachte wel steeds naar me en ik was heel blij om hem weer te zien heb me neefje
namelijk al 1 jaar niet meer gezien omdat hij is geemigreerd. Naast de gootsteen lag een klein wit hondje van 10cm ongeveer en hij bloede uit zijn buik.??
mijn moeder zei tegen mij dat in dat hondje mijn neefje was! in de droom snapte ik het ook niet maar me moeder haalde een klein ijzerdraatje uit het hondje en deed
dat in de gootsteen en opende de kraan mijn neefje was in die tussentijd dat ik het hondje aan het bekijken was verdwenenen maar toen me moeder
de kraan open deed was hij weer te voorschijn gekomen.
nadat ik wakker was vond ik het een hele rare droom omdat ik wel vaker over witte dieren droom of roze dieren en omdat me neefje een soort geest was!
ook omdat ik die zelfde week heel vaak over me tante droomde ( de moeder van mijn neefje) en ze in het zwart gekleed was en ik haar steeds knuffelde
en vertelede hoeveel ik van haar hield en dat alles goed zou komen???
kan iemand mij vertellen wat dit kan betekenen?


alvast bedankt...!!!!!!

Baby
13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vannacht een hele sterke droom gehad wat maar in mijn gedachte blijft zitten. Ik zag 2 grote everzwijnen vechten waarvan er 1 heel sterk huilde en bijna werd gedood.
Wat kan hiervan de betekenis zijn? Ik was tijdens die droom heel angstig en vond het verschrikkelijk om het dier te zien lijden.
Kan iemand mij vertellen wat de betekenis kan zijn?

groeten

roxiee
12 jaar geleden

Er kwam een slang iedereen moest weg rennen ik ook ik ging op een prullenbak staan whahahaha
en hij wilde naar me toe komen ik pakte die hele grote prullenbak op gooie hem op zn nek en ze kop vloog er af @!
ik wist nie of die echt dood was dus ik ging ff op zn lijf springen en toen vloog die helemaal uit elkaar en spoot allemaal smurrie uit hem gafferdamme lekker zeg zo droom
wat betekend dit ?

niempje
12 jaar geleden

Hallo,

Kan iemand mij misschien vertellen wat mijn droom te betekenen heeft?

Ik kan me nog herinneren dat ik vrij onrustig heb geslapen hiervan. Ik droomde namelijk dat ik seksueel werd misbruikt door een mannelijke collega van mij. Ik ben 29 jaar en hij is van mijn vaders leeftijd en ik voel me op geen enkele wijze aangetrokken tot deze man. Het is een vriendelijke man waar ik als collega goed door één deur mee kan. Hij is wel echt een vaderfiguur vind ik. Het type dat ik graag als vader zou willen, misschien zelfs we. Het contact met mijn beide ouders is niet zo goed als ik wel zou willen. De verhouding die ik met mijn ouders heb is zelfs ronduit slecht. Ik kom er slechts 1 of 2 keer per maand en met tegenzin. Ze hebben hun eigen manier om van mij te houden, maar hebben altijd weinig affectie naar mij toe getoond. Zelf vinden ze dat ze het goed hebben gedaan en hierover hebben we weleens gesproken, maar dat is voor ons allemaal emotioneel. Mijn broertje voelt die afstand ook heel erg. Ik heb moeite om ze te knuffelen of te kussen want ik voel er niks bij. Helemaal niks. Met mijn vriend heb ik wel een heel goede relatie waarin ik zelf wel veel genegenheid en lichanemlijke aandacht (knuffels) vraag.

Zou dit wat met elkaar te maken kunnen hebben?

Groetend, Niempje

natasja
12 jaar geleden

ja is raar droom hoor is al twee dagen dat ik over zwanger droom dat ik zwanger ben en dan zit ik ineens in ziekenhuis en die baby is van mijn ex ook al heb ik nieks meer met mijn ex zijn meisje zit daar ook in zieken huis we hadden ruzie en toen ik zwanger was in mijn droom kwam die babby door mijn buik zag ik zo ne afdruk en gezichtje en had blond haar en mooie gezichtje en toen ik zwanger was in mijn droom zat ik ook eens in ne trein en die trein reed ook ineens in water maar da water was juist of ik in ne fantasie zat was water de trein zweefde er in en zag alleen of je zo onder water reed in helder blauw water en toen de bevaling heb ik nie mee gemaakt in mijn droom alleen da kind was er en maakte mij zorgen dak gaan kleedjes had voor de baby enzo niemand was kwaat alleen mijn ex zijn meisje mijn ex zat langs mij hij vreef zelf met zijn been over mijne en toen deed hij fuck you dat kind is nie van mij maar toch lachde hij en was nie kwaat was allemaal raar dingens die droom

Lovly
11 jaar geleden

Ik droomde dat degene op wie ik verliefd ben in mijn oude school kwam met z'n neefje en ik zei tegen hem ''ahh, wat schattig.''
hij zette zijn neefje neer en hij liet z'n wenkbrauw zien, hij had daar een wond.
ik schrok en hij begon me te knuffelen...
hij zij ook dat hij dit prettig vond(ik eigenlijk ook omdat ik hem zo leuk vind maar dat weet hij niet).

alfast bedankt
groetten lovly

Maria Adriana Josephina
11 jaar geleden

Hallo ik had van de week deze droom:
Ik was aan het strand waar ik stond te praten met een moeder die een klein kind bij zich had.
Opeens was het kind weg en ik ging zoeken met de moeder er was paniek

.Ik was opeens ook de moeder kwijt daar stond ik.
dan krijg ik een beeld van het kind te zien het ligt onder water vlak bij mijn benen ik pak het kind wat had liggen slapen onder water het schud haar koppie en alles is goed met het kind.

Met het kind samen ga ik op zoek naar de moeder het kind draag ik om mijn midde len ga zo zoeken ik probeer het kind in een andere houding te nemen rechtop tegen mijn hart dat wil het niet het blijft om mijn middel .
En zo loop ik en loop ik voor mijn gevoel heel lang Maar de vind geen moeder en neem het kind mee dragend om mijn middel

cornelia
11 jaar geleden

ik heb gedroomd dat mijn zoontje aan het strand zat met zijn laptop en dat mijn man aan het surfen was (hij heeft nog nooit van zijn leven gesurfd)toen zag ik een enorme golf op mijn zoontje afkomen en toen zaten we alle drie in die golf het leek wel of de golf hol was en we er in stonden toen we weer op het strand waren was mijn zoon heel enthousiast en zei kom dat doen we nog en keer!