Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

sloot en dieren

PS
11 jaar geleden

Hello,

ik heb deze week al 2 keer over de sloot gedroomd. En ook echt 2x over dezelfde sloot, namelijk die bij mijn ouderlijk huis. 1e keer ging het van auto rijden (in zn achteruit) over in dat ik in de sloot op mn rug zwom, toen gingen meerkoetjes me aanvallen, ik probeerde hem nog weg te jagen, maar hij ging niet weg. Toen dook een ander onder water en schoot zo op me af. Toen schrok ik wakker.

Vanacht over hondjes, kleine lieve en ik was er 1 vergeten op ten duur, toen was die blijkbaar verdronken toen hij achter de eendjes aanging in de sloot, dezelfde sloot weer, echt zo een met groen croos. Dat hondje was niet van mij, maar hij was wel verdronken tijdens mijn verantwoordelijkheid.

Iemand een leuke verklaring hierover?

11 jaar geleden

Goedemorgen,

Als je droomd van achteruit rijden in een auto dan registreere je een gevoel waarbij je terugglijd of een beslissing moet terugdraaien.
Dat je zwemd in een vieze sloot wijst op een mogelijke depressie maar je bent wel een goede zwemmer anders kan je niet op je rug zwemmen dat
toond aan dat je wel het vermogen hebt om de situatie emotioneel goed te hanteren.
De mens heeft het nodig om kwaliteiten en objecten buiten zichzelf te projecteren en omdat het gedarg van vogels (jou geval meerkoet) instinctief is kunnen zij in dromen worden gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van jezelf of iemand anders.Als je door dieren word aangevallen in je droom dan richt je je eigen agressie en/of sexualiteit naar binnen dat je dus bang bent voor je eigen natuurlijke driften.


Als je over honden droomd dan kunnen de honden staan voor de kwaliteiten van loyaliteiten onvoorwaardelijke liefde die met honden in verband worden gebracht.
Dat het hondje verdrinkt onder jouw verantwoordelijkheid kan erop wijzen dat jezelf in een situatie hebt gebracht die je niet in de hand hebt zonder een mogelijkheid om te kunnen ontsnappen aan de problemen waar je je in bevind (misschien moet je idd een beslissing terugdraaien??)
En weer die vieze sloot dat kan toch wijzen op een depressie die komt weer naar voren.

Hoop dat je er wat mee kan.

Groetjes

PS
11 jaar geleden

Hoi Angelique,

heel erg bedankt voor je uitleg, ik kan er zeker wat mee. Het is heel fijn dat ik steeds meer met mn onderbewuste in contact kom, maar soms is iemand anders zijn visie wel even nodig om het te begrijpen.

Bedankt!

11 jaar geleden

Hallo.

Graag gedaan hoor en idd soms is het handig om iemand anders zijn visie te vragen om duidelijkheid te krijgen.
Het is idd een hele openbaring het is eigenlijk een soort van nieuwe taal leren die we eigenlijk al wel kennen maar opnieuw
moeten leren. Hier een stukje uitrgelegd uit de dromencyclopedie die ik gebruik.
Een baby kan zien voordat hij praat enheeft een heel simplistische verklaring van de dingen die hij ziet. in feite heeft hij geen enkele reden iets anders te geloven dan dat hij het middelpunt is van zijn eigen universum. Een wirwar van indrukken krijgt geleidelijk aan inhoud en wordt geordend en een nietszeggende mengelmoes van klanken krijgt een andere betekenis. De gevoelens waarmee de indrukken en klanken gepaard gaan worden herkenbaar. Als dat wat er gebeurt acceptabel is vind er onbewust ordening plaats. Naarmate de baby beter in staat is informatie te ontvangen en te kwantificeren neemd het gevoel van verwondering af en verloopt het proces van ontdekken onbewuster. Het opnieuw leren van de dromentaal is eenvoudigweg het proces van ordenen weer in je herrinnering brengen en het herkennen van de symboliek.
Wat je het beste kunt doen is een notitieblok met pen naast je bed leggen en zodra je wakker bent of dat nou s,morgens of s,nachts is schrijf je je droom op dwz wat er gebeurde, wie of wat in de droom voorkwam, wat er gezegd werd of dedaan hoe jij je voelde welke emoties voorwerpen kleuren etc. schrijf al deze trefwoorden in alfabetische volgorde op (is makkelijker zoeken)en zoek ze dan op in je encyclopedie.
Hoe vaker je dit doet hoe minder je op den duur hoeft te zoeken want dan ken je de taal immers al. sucses verder!!