Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wie kan mijn droom uitleggen?

Fleur
12 jaar geleden

Ik heb een droom gehad dat ik op het stand liep.
Ik liep vrijwel zelfverzekerd. Ik zag mensen op het strand en ik keek regelmatig naar de zee.
Na een tijdje lopen zag ik een beroemde zanger staan waar ik een tijd geleden fan van was.
Hij begroete mij heel vriendelijk en zei dat ik met hem mee moest gaan.
We pakten elkaars hand
We kwamen op een grasveldje waar het gras heel mooi groen was.
Er waren ook geen kale plekken.
Toen zag ik een jongen die ik al een tijdje leuk vind.
Hij lag op zijn buik op het gras tegenover hoge planten.
Achter de planten kon je de uitzicht van de zee zien wat er heel mooi uitzag.
Ik ging naast die jongen liggen op mijn buik en de beroemde zanger ging ook naast mij liggen op zijn buik.
Ik lag in het midden met de jongen links van mij en de beroemde zanger rechts van mij.
Toen zei de beroemde zanger met een glimlach: ga maar.
En toen gaven we elkaar een kus op de mond.
En toen kuste ik de jongen een lange tijd. Het was een heel fijne kus.
Tijdens het moment bij het grasveld hoorde ik ook muziek.
Het was mooie muziek. Het leek een liefdesliedje.

Ik hoop dat iemand zo snel mogelijk mijn droom kan uitleggen

12 jaar geleden

Hoi Fleur.

Wie in de droom aan het strand loopt heeft in het waakbestaan behoefte aan rust en verlangt daarbij vaak naar betere tijden.

De zee staat symbool voor het op en neer gaan van het leven, het ondoorgrondelijke, het onbekende en het onbewuste.

Wie in de droom hopeloos op een beroemdheid verliefd is heeft in het waakbestaan de werkelijkheid uit het oog verloren en men probeert eenzaamheid en verdriet te vergeten door over contact met beroemdheden te gaan dromen.

In de buik wordt ons lichamelijke voedsel verteerd, maar in de droom verteerd de buik het geestelijk voedsel dat we dagelijks tot ons nemen.

Hebben we al een partner dan kan het betekenen dat we nog veel willen doen in ons leven en dat we bang zijn er geen tijd meer voor te hebben. Let er vooral op wat de jongen doet in de droom, wat hij zegt en wat hij aan heeft. Let ook op de kleur en de lengte van het haar.

Het is dus van groot belang erop te letten wie ons in de droom kust, of wie wij in de droom een kus geven. Vaak beloofd de kus genezing voor hen die ziek zijn.

Muziek heeft te maken met gevoel. Mooie muziek zou zielsgeluk betekenen, ruige en schrille muziek onrust en onenigheid.

De inhoudt van het lied kan veel duidelijkheid geven en bevat vaak belangrijke aanwijzingen. Slechts weinig mensen dromen over liederen.

Zeggen deze uitkeggingen jou iets, kan je er wat mee? Kan het wezen dat je naar iets verlangd, denk er mar over na.

Bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE

Groeten H@ns.

Fleur
12 jaar geleden

Hallo Hans

Ik kan het allemaal wel herkennen.
En ik denk dat ik naar die jongen verlang waar ik aan het einde mee kuste.
Ook in het echt trouwens.
Hij lag op zijn buik en hij keek voor zich uit.
Toen ik uiteindelijk naast hem zat en ik hem ook wou kussen was zijn gezicht op mij gericht.
Hij had alleen een zwembroek aan.
Ik kan me herinneren dat de kleuren rood en zwart waren.
Hij had bruin kort haar wat hij ook in het echte leven heeft.

Waarschijnlijk vind de jongen mij ook leuk, we hebben ook een keer echt gekust en toen bleek het al zo te zijn dat hij mij al een tijdje leuk vond.
Maar omdat ik al een relatie heb met iemand anders kunnen wij niet samen zijn.
Het kan zijn dat hij mij daardoor in het echt wat negeert. Maar dat heeft blijkbaar niks met deze droom te maken.

Bedankt voor het beantwoorden van mijn droom!
Ik hoop dat je dit ook kan beantwoorden

Groetjes, Fleur

12 jaar geleden

Hoi Fleur.

Als je even terug denkt in je droom , zegt die andere man waar je nu nog bij bent, ga maar en je gaat naast die andere liggen en er wordt gezoend.
Bij de een als afscheidszoen en bij de ander als kennes making zoen.

Aan jou de keus wat je gaat doen kies je voor die jongen of blijf je bij de eerste waar je nu nog bij bent.

Of ga je eerst nog verder je terrijn verkennen voor je de grote stap zet, je kan er ook met je huidige vriend over praten toch en zeggen wat je bezig houd.

Groeten H@ns en sterkte.

sabiha
11 jaar geleden

Ik droom laatste tijd heel vaak over een jongen die met mij op school zit. Wij hadden veel oogcontact en hij maakte vaak opmerkingen zodat ik er op in zouw gaan, maar elke keer dat hij wat zij was ik druk bezig en negeerde hem bewust.
Het is nu 5 maanden geleden dat hij mij nu negeerd. Ik op ene andere manier contact gezocht met z'n broertje die ook daar op school zit hij gaf mij z'n broer de mobielnummer en zij dat ik hem moest bellen omdat hij weet dat hij mij leuk vind en dat ik ook mijn stap moest nemen om hem dus te bellen, Naar een lange discussie over het bellen met zijn broertje heb ik hem toch maar gebeld. Zijn broer
beweerde dat hij mij niet meer kent terwijl zijn broertje van wel zegt.(Een soort van testen, gaf zijn broertje aan zo pakt hij het aan stom maar ok).
Ik wist niet waar ik mee bezig was maar dankzij de stimulatie van bepaalde vriendinnen heb ik per ongeluk hele erge dingen gezegd waardoor ik nu echt spijt van heb. Onlangs het conflict heb ik wel weer contact met z'n broertje, hij heeft het mij vergeven, maar op ene of andere manier is het vriendschapsband toch wel wat matiger dan daarvoor naar mijn gevoel. z'n broertje gaf mij veel hint's dat ik met hem moest beginnen gaan daten terwijl ik hem helemaal al niet zag zitten maar hem wel een onwijs lief jongen vind. Ik gaf hem ook aan dat hij mij als zijn grote zus/vriendin moest zien en niet verder dan dat, waardoor hij er niet echt op had verheugd en want dat kon ik namelijk meteen aan hem zien.
Maar anieway dat ik hem broer heb gebeld is al een heel groot stap normaal gesproken doe ik dit nooit. Er zijn genoeg leuke jongens die wat met mij willen en elke keer dat ik een gesprek aanga, Krijg ik een naar gevoel waardoor ik meteen afkap bij die boy's raar maar het gaat elke keer vanzelf.
Ik denk dat ik hem begin leuk te vinden en probeer hem maar ook uit mijn hoofd te wissen alleen lukt het mij soms niet waarom weet ik ook niet,
het is nu bijna al een jaar voorbij en ik droom nu laatste tijd heel vaak over hem nu wat minder dan daarvoor maar, als ik over hem droom lijkt het net echt vaak droom ik dat hij mij negeerd of wat tegen mij zegt. zelfs vriendinnen van mij dromen vaak over mij en hem.

Wel weet ik dat ik hem nu nooit ga zien op school omdat hij zijn opleiding nu heeft afgerond ik kom hem heel af en toe tegen op bepaalde plekken en dan lacht hij met z'n vrienden en negeert mij totaal alsof ik niet daar loop of langs ben gaan lopen of even sta, toch geeft hij af en toe seintjes waardoor hij mij wel in de war maakt of wat hij daarmee bedoeld. Laatst heeft hij mij anoniem gebeld en wilde een gesprek met mij voeren de eerste wat hij zij was jij had mij anoniem gebeld?? En ik van nee hoor, En hoe weet jij nouw dat ik jouw nog wel anoniem heb gebeld bizar maar het gesprek beeindigde ik van zelf heel snel want had geen zin in kinderspel. Ik vind het stom dat hij het gewoon niet durft toe tegeven en zich als man gewoon gedraagd. Ik wil hem al te graag uit mijn hoofd zetten alleen hoe weet ik niet. elke keer dat ik hem probeer te vergeten kom ik hem of ergens tegen of iemand die hem ergens heeft gezien of probeerd zijn broertje met mij weer in contact te komen. Laatst heb ik hem bijna per ongeluk overgereden met auto dat was dus echt niet de bedoeling hij steekte zomaar over en bleef gewoon echt op de straat staan en draaide om alsof hij dat echt express gewoon deed waar van ik dacht ehuhh hallo het is geen voetpad waar je nu loopt steek over blijf niet op de weg staan????? en hij negeerde mij weer totaal alsof ik niet eens achter de stuur zat en of de auto niet eens achter hem stond te wachten zodat ik verder kon weg rijden, Hij praatte verder met zijn vriendden en nam gewoon ook alle tijd die hij ook nodig had. En elke keer als er wat gebeurd dan krijg ik een soort van black out en durf ik niks meer te zegen omdat ik niet meer weet wat ik moet zegen totdat ik weg ben gelopen of gegaan dan denk ik bij mijzelf van nouw ik had dit en dat moeten zegen. Iedereen vind het heel bizar van mij want ik ben altijd iemand die heel brutaal is en een groot mond hebt inverband met discussies en gesprekken voeren. Kan iemand mij het droom uitleggen en de situatie oplossen of advieseren want ik weet niet meer wat ik moet doen of zegen of wat beter is.
Alvast voor alle serieuze hulp bedankt.

Dymphy
8 jaar geleden

Hallo
Kan iemand mij helpen of uitleggen wat een droom betekent!
Ik droomde van nacht over een man die een biggentje in zijn linker arm vast hield en in zijn rechter hand had hij een soort pistool of wat er op lijkt. Hij legden het biggentje in een kuil en die keek hem met een oog aan. toen sloot de man het oog van het biggentje en richten het pistool op de slaap van het biggentje. Toen werd ik wakker en kon niet meer slapen en had verder op de dag een heel raar gevoel.

nadia b
8 jaar geleden

Beste

Dikwijls droom ik over een knappe kale man die me uit een put haalt en voel zijn hand heel sterk rond mijn pols.
Andere droom was ik met hem op restaurant. Andere keer was ik met hem ant chatten en nog een keer,hielp ik hem
om in een rolstoel te stappen. Zeker 1 kr op een week droom ik over dezelfde knappe kale man. Zelf ben ik
20 jr gehuwd met iemand met heel veel haar. Die dromen lijken heel realistisch, geen chaos.
Ik hoop echt heeel graag dat u me helpt te verklaren wat het betekend.
Alvast heel veel dank, mvg nadia

8 jaar geleden

Hoi Nadia,

Wat ik zie is een zekere zin van balans en balansering, zoeken naar balans wellicht?

Jouw mannelijke kant, een vertegenwoordiger voor , of noem het jouw kracht , die trekt jouw stevig uit de put als jij dat nodig hebt. Je chat met hem dus sta je in contact met jouw kracht.
Maar, dan moet je hem in een rolstoel zetten. Wat is er gebeurt?

zoals ik het zie gaat het over in je kracht gaan staan. dat is wat de droom je zegt naar mijn idee

Groeten

8 jaar geleden

hallo dymphje,

wel lastig trouwens dat alles onder een topic komt . nieuwe aanmaken is makkelijker..


Het gaat hier over een instinct , het biggetje staat voor een natuurlijke instinctieve energie van jou.
De man is een kant van jouw die iets van jouw doen en laten wilt weghebben. Nogal met geweld. Het met een oog aan kijken en ogen toesluiten geeft naar mijn gevoel weer dat je iets uit jouw systeem , je doen en laten wilt hebben.

Vraag is waar het biggetje voor staat. Mijn eigen ervaring is dat dieren erg moeilijk te vertalen zijn naar concrete zaken in onze denk patroontjes. Het is iets wat je doed, vanuit je eigen natuur. Ga maar associaties maken met de big en kijk maar of je gelijkenissen ziet met jezelf..

sucses

8 jaar geleden

hoi jan 123

Dank u om uw uitleg.
Het kan zeker wat u antwoordt
Maar overdag betrap ik mijn eigen dat ik heel graag naar knappe kale mannen kijk
Ik vind kale mannen rond de 4O jr zo sexy
grtjs nadia b

Nora
8 jaar geleden

Hallo,

Graag had ik de betekenis van mijn droom. Ik droom regelmatig van een vriendin waar ik al meer dan 20 jaar ruzie mee heb. Maar tijdens de conversatie zijn er woorden met klinkers die hard in mijn oor klinken. Bv: ik zeg tegen haar: dat zal ik zeker doen en dan klinkt de oe klank hard in mijn oor,ook heb ik het soms met de ij klank. Nu is mijn vraag: Hoe komt dat en hoe komt het dat ik over die vroegere vriendin droom.
Ik hoop dat U het kunt uitleggen, want ik zit er de hele dag mee in mijn hoofd.
Groetjes,
Nora

Huyck Nora
6 jaar geleden

Hallo,

Ik hoop dat U mij kan helpen. Ik droomde laatst dat er iemand vroeg of er iemand vermoord was in de familie, ik riep: buiten,buiten, zo hard dat mijn vriend mij wakker maakte. Nu zit ik heel de dag van 's morgens tot ' s avonds met het woord buiten in mijn hoofd. Het is zelfs zo erg dat ik in mijn bed voor ik in slaap val denk: " ik hoop dat ik goed kan slapen zonder nachtmerries en zonder roepend wakker te worden en zonder raar te dromen en te roepen.Hoe komt dat en wat moet ik doen om daar vanaf te geraken.
In afwachting van een goed antwoord stuur ik groetjes,
Nora

Bokje (meisje)
5 jaar geleden

Hoi ik droomde afgelopen avond dat ik in een klas zat waar we een reünie hadden van de basisschool. Tijdens die reünie waren er twee jongens die ik in real-life toen der tijd in groep 8 super leuk vond (ik zit nu al in het echt in klas 2).

Maar goed opeens was mijn tafel bij het raam alleen en het tafeltje van een ander meisje die ik niet ken. Toen begon een jongen waar ik opwas te zingen voor het meisje die ik niet kende, het was een liefdesliedje wel een heel kort liedje. Toen begon de andere jongen die zich ook voor over boog maar dan over mijn tafel hetzelfde liedje voor mij te zingen, ik kreeg allerlij vlinders in mn buik maar zoals gewoonlijk kleur ik nooit rood en dit was pas de eerste keer dat ik echt vlinders voelde in mn buik.

Toen ik verder droomde en hij stopte met het liedje vroeg ik 'wat bedoel je hiermee?' En hij zei of ik verkering wilde met hem en ik zij natuurlijk zo snel mogelijk JA. Toen we verkering hadden voelde ik mij zo fijn bij hem. Ondertussen droomde ik ook dat ik toch uit eindelijk voor C ging afzwemmen :D. Toen accepteerde (hij heet Joël) Joël het ook hij ging mee mij naar zwemles brengen en bleef daar de hele tijd op mij wacchten maar voordat zwemles begon zong hij weer een liedje voor mij dit keer eeen Duits liedje wat een van mijn lievelings talen is maar ik schaamde me dood dat merkte hij maar Joël ging op een grappig plagende manier door. Uit eindelijk gingen we ook gewoon zwemmen. Al die tijd in mn droom wilde ik hem kussen maar ik durfde maar niet maar ik hield zo veel van hem ik wilde hem gewoon niet kwijtraken.

P.s. in het echte leven had ik hem een keer een liefdes brief gestuurd maar hij had nee gezegd. Toe schaamde ik mij nogal dat ik die liefdesbrief voor niks had gestuurd. :(

5 jaar geleden
Beheerder

Je laat je teveel leiden door Libelle dromen.
Waarschijnlijk zou je graag verliefd willen zijn.
Maar dat bereik je niet met een liedje.
Minnaars door de eeuwen heen hebben vrouwen veroverd met een ballade.
Maar er is meer voor nodig om een relatie een basis te geven dan een liedje dat waarschijnlijk al vele malen is gezongen voor legio andere meisjes.

Zwemmen is al een voorspel. Maar wat rest je als je kleding gedroogd is?

Iemand zei eens": "waarom zou ik vaste plantjes nemen, als er nog zoveel bloemen kunnen worden geplukt?"

5 jaar geleden

Het is misschien een beetje heimwee, dat je droomt over deze jongens. Fijne herinneringen laten je erover dromen. Zingen is een manier om uw gevoel te delen, te communiceren en iets te vieren. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn. Een kleine leegte wordt opgevuld door het gevoel van vlinders in je buik.
Als je gaat voor diploma C, dan leer je onder andere de vlinderslag en duiken. Met het duiken leer je dichter bij je emotie te komen. Met de vlinderslag ga je zowel een stukje onder water als boven water. Je komt het bewuste en onbewuste tegen.

5 jaar geleden
Beheerder

Zwemles kan het leven betekenen.
Hij vertegenwoordigt dus het heldenarchetype (de hoofdoorzaak van vlinders in de buik, haha "vlinderslag")

Deze discussie is gesloten.