Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Groene schelpjes en zeesteren

9 november 2009

Hallo dromers :-).

Ik heb een vraagje wat betreft de betekenis van mijn droom.

Vannacht droomde ik dat ik over een nederlands strand liep (geen palmbomen, maar gewoon standaart strand) ik liep richting de zee tot ik bij een berg aangespoelde schelpjes kwam. Zoals je ze altijd op het strand ziet liggen in van die groepjes. Als klein meisje was ik altijd al op zoek naar bijzondere schelpjes, dus dat ik ook nu in mijn droom door mijn knieƫn ging om de boel eens van dicht bij te bekijken is niet vreemd! Maar wat ik hier vond was geweldig!! Het waren prachtige, kleine gedraaide schelpjes die heel helder licht groen waren! Zoo mooi! Ik raapte ze op en toen zag ik allemaal zeesterren! Eerst nog normaal, maar daarna waren het zeesterren met maar 3 pootjes! De andere waren niet afgebroken, maar ze hoorden gewoon zo. Ook de zeesterren raapte ik op.

Verder stopte de droom denk ik, ik kan de rest niet herinneren..

Ik heb sterk het idee dat deze droom iets betekent, maar ik weet niet wat!
Kan iemand mij hier mee helpen?

Liefs, Vosne

10 november 2009

Hoi Vosne

De lege schelpen die we rapen symboliseren ons verlangen naar rust, vrijheid, eenvoud en een beter contact met de natuur.

Groen is de kleur van de lente, de hoop, het gevoel en het nieuwe leven.

De zeester staat voor houvast, grip, herstel en verjonging.

Het getal drie staat voor.

Postief: De drie beschikt over veel kracht en over het algemeen zijn het gezellige en enthousiaste mensen. Geeft alles aan anderen.

Negatief: Dwarsligger, een blok aan het been. Gemakzuchtig, goed in het delegeren. Onpraktisch (vooral als de Drie niet wilt). Als de Drie niet roept, dan leunt hij. Ook kan de negatieve drie explosief agressief zijn.

Ken jij je daarin wat vinden?

Bron.
DROMEN ENCYCLOPEDIE

Groeten H@ns.

11 november 2009

Heeel erg bedankt!! Ik kan me hier zeker wel in vinden! Bedankt voor je reactie!