Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

luchtballon en bom droom

14 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid, ik volg al een tijdje geen les meer.

Ik had 2 heel duidelijke dromen deze nacht en vraag me af wat ze beteken.

1

We zijn bezig met te werken buiten, spikkel is bij ons, plots wordt ze bang.
Ik vraag of ze ergens een lucht ballon zien, eerst zien we niets maar dan komt er plots voor ons 1 aan vliegen.
Hij vliegt op zijn zij en de mensen vallen uit de mand, de mand vliegt nog wat door passeert een paar keer rakelings langs ons af en slaat dan te pletter langs ons.
Mijn broers willen eerst de ravage op ruimen die de mand aan richte, ik vraag of we niet eerst moeten kijken voor de mensen.
Maar als ik de kant uit kijk waar ze waren gevallen staan ze alle twee redelijk dicht bij in een top van een boom en zijn er al mensen en brandweer end. om hen te helpen.

Dan plots staat de pers bij ons, maar ze zijn alleen uit op ons huis en niet op wat er gebeurde.



2

Ik ben thuis in iets school achtig, met allemaal jongens, zei zijn een jaar jonger en moeten naar ergens (waar ik gelukkig niet mee heen moet).
Als de leerkracht binnen komt (een vrouw), is ze lastig op mij omdat ik mijn tuintje niet goed onderhouden had, mijn zus deed dat veel beter.

Ik ben lastig en ga naar mijn kamer verstop me daar, als de groep vertrokken is komt de vrouw naar boven, kijkt in mijn kamer maar ziet me niet.
Ze gaat naar een andere kamer met blijkbaar een hond die op een nogal onvriendelijke manier behandeld, ik hoor hem janken maar kan dat niet aan horen en storm mijn kamer uit naar de leerkracht. En vertel haar dat ze niet op die manier moet om gaan met haar hond, dat ze die wel eens met wat meer liefde mag behandelen.
Ik ga dan weg en neem de hond mee (een grotere hond met een gladde donkere vacht), hij is wel blij dat hij met mij mee mag.

Plots ben ik met die vrouw ergens anders en moet van alles in de gereedheid brengen voor een of ander iets.
Mijn haar is plots super lang.
Dan ineens moeten we naar buiten gaan omdat ze in het gebouw iets moeten vernietigen met een bom.
We kijken in de rand van het bos toe.
Als de bom ontploft is komt er een tweede maar die komt op ons af, we kunnen hem juist ontwijken maar dan komt hij weer.

Uiteindelijk is het duidelijk dat hij het op mij of mijn broertje heeft.
We halen alle spullen uit die we bij ons hebben waar hij op zou kunnen reageren maar niks.

We stappen met zijn allen in een bus, maar hij blijft ons achter volgen.

De genen die de bommen in zijn werking stelde en ook de bus bestuurde, lijkt ze plots vergeten en we stoppen op een smal weggetje waar hij wat rond wil kijken en genieten van het uitzicht.
We zeggen dat de bom er nog altijd is maar hij geloofd ons niet.
Mijn broers denken een middel gevonden te hebben waar hij op af zou komen, ze gaan het op een afgelegen plaats opstellen.
Ik moet intussen de wacht houden en als ik hem hoor moet iedereen weer de bus in en vertrekken.

En ja daar is hij, iedereen stapt in behalve de persoon die verantwoordelijk was voor de bommen, we rijden dan maar zelf de bus.
Als we aan het vertrekken zijn gaat de bom over ons naar de plaats waar mijn broers zijn en slaat daar in op de bedoelde plek.


Dan zitten we in de auto bij mijn moeder en fiets mijn broer voor ons op een nieuwe fiets wand die van hem was stuk gegaan bij de bom inslag.



Alvast bedankt voor het lezen.

Groeten,
Zwaluw