Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

niet mogen gaan slapen

dus
17 jaar geleden

Geregeld (meerdere keren in de week) droom ik dat ik niet mag gaan slapen. Ik zit dat rechtop in bed, ogen open en een idee dat er mensen bij mij in de slaapkamer op mijn bed zitten en ik midden op de avond bij een verjaardag zit.
Ik voel dan aan mijn benen en merk dat ik bv geen broek aan heb, trek vervolgens eerst de dekens over mijn benen, zodat niemand iets van mijn naakte lichaam zit en kan vervolgens zelfs sneakie mijn broek die naast mijn bed ligt aantrekken.
Ik probeer me er dan van e overtuigegn dat ik droom, soms lukt me dat, soms duurt de droom echter een hele tijd en word ik de volgende dag helemaal kapot van moeheid wakker.

Afgelopen week ook een keer wakker geschrokken met het idee dat ik te laat was. Iemand stond buiten voor mijn deur op mij te wachten. Heb mijn lenzen ingedaan en mijn kleren aangetrokken...vervolgens bij het naar beneden lopen toch zo wakker geworden dat ik mezelf kon overtuigen dat ik droomde....

Zet tevens vaak mijn bril op 's nachts en kijk uit het raam als ik weer een geschrokken "wakker" ben geworden.

Erg vermoeiend, het idee dat je niet mag gaan slapen van jezelf, omdat er mensen bij je in de buurt zijn.

Iemand de zelfde ervaring?

???
17 jaar geleden

Dit probleem heb ik dus ook,
Dan zit ik bijvoorbeeld op school (in mijn droom) of zitten er allemaal mensen rondom me heen. Dan mag ik dus vanmezelf niet gaan slapen. Ik ben wel een soort van wakker maar toch droom ik. Soms kan ik mezelf er ook wel van overtuigen dat het een droom is, maar vaak ga ik dan nog niet met een gerust hart slapen.