Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geheugen verliezen?

11 jaar geleden

Deze droom houd me nu al een paar dagen in zijn greep, hij heeft zo veel indruk op me gemaakt...
Ik weet niet wat hij betekend, dus hier is mijn droom:

Het schooljaar was alweer begonnen. Dit jaar moet ik overnieuw doen, en daar zit ik echt enorm mee! Zo erg dat ik me steeds vaker ziek ging melden. Elke keer dat ik school zag, kreeg ik een brok in mijn keel, elke dag opnieuw werd ik ermee geconfronteerd dat ik gefaald had.

Ik werd uit de klas gehaald door mijn afdelingsleider… we moesten praten vond hij. De school had besloten dat het zo niet langer kon, zo slaag ik natuurlijk nooit! Ik kreeg twee opties waar ik uit MOEST kiezen, namelijk: of naar een andere school, of in een gaskamer stappen om mijn geheugen te laten wissen.

Ik wilde niet naar een andere school, ik had het goed hier, ik heb veel vriendinnen en ik kan goed met de leraren opschieten. Het is mijn tweede thuis geworden.
De gaskamer vond ik eng, ik kreeg meteen beelden in mijn hoofd van de gaskamers in de tweede wereldoorlog, stel dat ze van me af willen?!

Uiteindelijk koos ik toch voor de gaskamers. Trillend en angstig liep ik richting de kamer, maar daar stond hij! De leraar waar ik smoor op was, waarom moest net HIJ me daar naar binnen brengen? Terwijl ik in gedachten verzonk, leek ik in slowmotion naar hem toe te lopen…

Stap…
Nee! Niet hij! Waarom?
Stap…
Het is een droom en een nachtmerrie in een! Ik ben even bij hem, maar daarna ken ik hem niet meer!
Stap…
Als ik mijn geheugen verlies, heb ik al die problemen niet meer. Dan voel ik geen pijn meer als ik moet ontkennen dat ik op ‘m val!
Stap…
NEE! Ik wil dit niet! Als ik ga, dan wil ik dat hij het weet! Ik wil dat hij weet dat ik smoor op hem was!

Ik was bij hem aangekomen. Hij legde zijn hand op mijn schouder en vroeg of ik er klaar voor was.
Ik boog mijn hoofd en zei, alleen voor hem hoorbaar: “luister, voordat ik ga, wil ik je nog wat zeggen…”
Hij boog een beetje dichterbij zodat ik wat zachter kon praten.
Ik vertelde hem dat hij alles voor me was, dat ik aan hem dacht, elke minuut van de dag. Dat ik zelfs muziek heb geschreven voor hem op de piano, en dat ik dat nog zo graag aan hem wilde laten horen. Dat ik bang was voor wat er komen zou, en dat ik zo graag wilde dat het allemaal anders was gelopen.

Hij leunde verder naar voren en kuste mijn voorhoofd, hij zei dat hij het altijd al geweten had, en dat hij me erg dapper vond. Hij vroeg me of ik later, als ik het me nog kon herinneren, de muziek aan hem wilde laten horen.
Een traan liep over mijn wang en ik liep de kamer binnen.

Het was er klein en muf, je zag geen hand voor ogen. Ik werd wat slaperig en zakte in.

Toen ik bijkwam zat hij naast me, hij vroeg hoe het met me ging en stelde zich voor. Hij leidde me rond op school en ik kon niet wachten tot ik lessen kon gaan volgen.
Hij liet me alle lokalen zien, in het laatste lokaal stond een piano. Ik vroeg of ik het eens mocht proberen en dat mocht. Zodra mijn vingertoppen de toetsen bevoelden, kreeg ik een warm gevoel door mijn lichaam. Ik begon te spelen, de tonen leken vanzelf te komen ik werd een met de muziek. Ik kende de melodie, maar wist niet meer waarvan. Het was een rustgevende, kalme, romantische melodie.
De leraar stond achter me, hij legde zijn hand op mijn schouder. “bedankt” zei hij. Ik wist niet waar hij het over had, toen ik me omdraaide om te vragen wat hij bedoelde, zag ik dat hij huilde. Tranen liepen over zijn wangen en landden op mijn schouder.
Ik stond op en zocht naar een papieren zakdoek in mijn tas, ik vond er een. Ik wilde de zakdoek aan hem geven, maar hij sloeg zijn armen om me heen.
Ik legde mijn handen op zijn schokkende schouders en zei dat het allemaal wel goed komt, want het komt altijd goed.


Daarna werd ik wakker, en ik huilde...
weet iemand wat het betekend?

noortje
11 jaar geleden

Ik weet niet wat je droom betekent, maar wel dat je mooi en boeiend kunt schrijven. Misschien moet je je best doen om uit te zoeken waar je een gave voor hebt. Misschien in muziek of schrijven. Is dat misschien een aanwijzing die de droom gaf.
Heel veel succes en sterkte. Vespil je tijd niet met dingen waar wij allemaal doorheen moeten, maar hou je doel voor ogen.

11 jaar geleden

Een vriendin van me heeft geholpen ^^
wat ze zei klopte wel ongeveer ^^

Ik heb in mijn wakkere bestaan een oogje op hem. Ik wil het hem vertellen, maar alleen als het veilig is. Mocht hij dan slecht reageren, dan maakt dat toch niets uit. vandaar het geheugenverlies.
Ik wil niet met alles opnieuw beginnen, vandaar dat ik dat liedje op de piano nog wel ken.
Ook wil ik dat hij mij kan vertrouwen, en hij laat zien dat hij me vertrouwd door mij zijn zwakke kant te laten zijn, door mij zijn tranen te laten zien.