Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen dat mijn vader dood gaat

Woutera
17 jaar geleden

Hoi,
Vannacht heb ik gedroomd dat mijn vader dood ging.
Hij wilde mij aan zijn sterfbed hebben want hij wilde een lang ziektebed tegengaan,dus hij wilde sterven zonder gevochten te hebben voor zijn ziekte.
Op een gegeven moment zat ik bij hem,en hoorde mijn vriend de hele tijd op de achtergrond roepen.
Die begreep het niet en hij wilde dat ik voor het eten ging zorgen zodat ie daarna weer kon gaan werken.
Verder is alles vaag gebleven en de plek was ook niet duidelijk.
Ik denk hier al de hele dag over na en misschien kan iemand mij een verklaring voor mijn droom geven.
Mijn vader mankeert niks en is pas 53 dus dat begrijp ik al helemaal niet.

Woutera

Barbara
17 jaar geleden

Hoi Woutera,

Wat je droom betekent kan ik je niet vertellen, maar ik heb toen ik klein was ook een keer gedroomd dat mijn vader dood ging, De droom leek zo echt dat ik uiteindelijk huilend wakker werd. Ik ben meteen naar de kamer van mijn ouders gerend om mijn vader wakker te maken. Toen hij eenmaal wakker was, zei ik alleen maar: "Gelukkig, je bent niet dood" en toen ben ik weer gaan slapen.

Het sterven van je vader en het gedrag van je vriend zijn volgens mij wel de kernzaken van je droom...dus misschien dat je die termen in het woordenboek kunt opzoeken?

Groetjes,
Barbara

molly
17 jaar geleden

hoi,

het zien sterven van je vader ,juist ook je vader, zou staan voor een lange gelukkige levensweg. dat het je vader is kan daarbij ook betekenen dat je op zoek bent of behoefte hebt aan leiding,aan iemand die daadkracht toont. wellicht past je vriend al in dit plaatje.

groetjes molly

een bezorgde dochter
6 jaar geleden

vanacht heb ik gedroomd dat mijn vader was overleden. was der in me droom helemaal kapot van. ben heel internet aan t uit spitsen wat het an betekenen

6 jaar geleden

Er is maar 1 ding in het leven, waar men niet onderuit kan komen en dat is de dood. Dat is het leven. Je wordt geboren en je gaat eens dood. De droom kan in symboliek (dood van je vader) het onbewuste van een angst naar boven brengen. Wanneer je bang bent voor het vergankelijke, kan er angst groeien voor bij een ander. Naar mate men ouder wordt verdwijnt het één en het ander en kan men het makkelijker een plekje geven. De dood van dierbaren kan tot een zwaar verlies lijden. Dit verlies kan alleen maar slijten. De herinneringen zullen altijd blijven bestaan.

Maar dat je droomt dat je vader dood is, hoeft niet te betekenen dat hij snel dood gaat. De droom is een vervelend beeld voor je. Maar ooit gaat je vader ook eens. Iets waar je liever niet aan denkt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden
Beheerder

Misschien ben je bang voor het leven?
De vader zou een helpende hand kunnen zijn die je los moet durven laten om op eigen benen te kunnen staan.

Deze discussie is gesloten.