Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

voorspellende droom?

13 jaar geleden

Deze droom is al van een tijdje terug, maar ij houdt me nog steeds bezig. Ik heb het gevoel dat er een voorspellende waarde in zit, maar hij is zo divers dat ik niet weet waar ik aan moet denken..


"Ik had al begrepen dat er iets was gebeurd. Een man of een vrouw had iemand vermoord of zelfmoord gepleegd. Het volgende bleek er gebeurd te zijn: een man en zijn echtgenote zaten in een vrachtwagen. Ik denk dat zij reed. Zij reed op het water af om haar man om te brengen( het water was onder het nivo van de weg) . Hierna kwam er een soort lange slurf/glijbaan te voorschijn waarmee zij met een snelheid de diepte van het water in gleed. Het was goed voorbereid. In eerste instantie leek het of ze allebei dood waren, maar de man bleef boven water en ook de vrouw verdronk niet.
Daarna was een situatie waarbij een groepje mensen samen was. Iedereen was onder de indruk. Er was een turkse of marokaanse jongeman die luchtig deed, maar duidelijk erg aangeslagen was. Ik vroeg om zijn telefonnnumer zodat we contact konden houden. Dat gaf hij graag, maar het was een heel ingewikkeld nummer. Hij wees aan hoe ik het moest inprogrammeren, maar hij zei steeds heel veel dingen heel snel. Ik kon het niet volgen. Ik merkte wel dat hij het wel wilde. Normaal zag je iedereen gewoon regelmatig, maar na deze gebeurtenis zou het anders zijn en zou hij anders geen contact hebben. Ik zou hem gewoon bellen, zodat hij dan in elk geval mijn nummer had. Maar het lukte niet. Er zaten cijfers in het nummer, maar ook arabische tekens. Een van de tekens was het symbool voor feest.
Later was ik in een academische setting. Er was een borreltje. Een voor mij bekende professor (in waaktoestand bekend) was er ook. Ze moesten door een deel van mijn woning/kamer heen om er te kunnen komen. In mijn woning/kamer lag veel troep, oude meuk die de doorgang bijna belemmerde. Ik realiseerde me dat bijv de prof er nauwelijks meer door kwam. (lagen er nu met name babyspullen? maxicosi, box etc?). Ik heb het herschikt en in elkaar geschoven, dat ging beter.
(Tussendoor was er nog, op een andere lokatie, iets met een schoonmaakster in een gang met tegels. Zij had net een deel van de tegels gedweild toen ik met melk morstte op de vloer. Ik bedacht dat ik beter achter haar kon gaan lopen, dan kon ik het steeds schoonmaken zonder dat zij het zag. De schoonmaakster was een erg aardige vrouw)
Op de borrel was een leuke, aardige jongen die langer in nederland bleef omdat hij een promotietraject in ging. Ik feliciteerde hem.
Er lag een stapel kaartjes op het buro van de prof. Er was oa een kaartje van een mij via via bekende vrouw. Er was een apart flapje van de kaart waar "uitdaging" op was gedrukt of geschreven. Zij vroeg hier of zij kon stoppen met een bepaald vak omdat ze dat al kon/wist. Het was een gewaagde vraag en in die zin ook inderdaad een uitdaging. Ik vond het een moedige zet.
Op het laatst zat ik bij een bespreking aan een tafel, het was dacht ik een patientenbespreking van de virologen (ging het over het echtpaar van het begin? nee, nog niet). Ze vonden het belangrijk dat ik erbij zat. Er werd iets besproken waar ik niet echt mee te maken had. Dat volgde later."

Bij voorbaat dank voor reactie!

carry
13 jaar geleden

Misschien is het een samenloop van dingen die je hebt meegemaakt die zich zo uiten in je droom...
Ik heb het zelf wel eens meegemaakt dat iemand het over een bepaald iets had, en ik droomde dan zoiets.

Maar aangezien het zo'n verwarrend verhaal is denk ik niet dat het iets voorspellends is.