Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over gisteren

Isabelle
28 juli 2009

Hallo,


Ik heb heel vaak dat ik droom over de dag van te voren, zo had ik laatst mijn kamer op geruimd en ik droomde dat ik wakker werd en alles weer een zooi was zoals het dus de dag eerst was. Ik werd daarna wel echt wakker en alles was gewoon opgeruimd. Zo heb ik ook dat ik droom over de gevolgen van dingen die ik doe. Ik heb geen idee of het iets betekend. maar zo ja, wat dan?

Groeten Isabelle

28 juli 2009

Volgens mij ben je gewoon heel erg bezig met alles wat je doet. Misschien heel erg bewust, waardoor het in je dromen terug komt of juist onbewust en dat verwerk je in je dromen.

Isa
1 augustus 2009

Vaak droom je over dingen waar je mee bezig bent. Het kan iets zijn wat heel dagelijks is, zoals, gek genoeg, bijvoorbeeld tanden poetsen. Het kan ook iets zijn dat je langer bezighoudt, zoals een verliefdheid o.i.d.
Dit kan je verwerking noemen.
Heb je dromen over iets anders, wat je niet kunt plaatsen in het dagelijkse of in iets wat je bezighoudt, kun je jezelf afvragen wat het precies betekend. Misschien laat de droom je wel iets zijn over wat je moet gaan doen, i.p.v. iets wat je al gedaan hebt. Een hint of tip hoe je iets moet aanpakken om iets positief te laten aanpakken. Alleen het zou gemakkelijk zijn geweest als die dromen de directe hint aan je door zouden geven. In plaats daarvan worden die hints en tips verscholen in het verhaal dat zich afspeelt tijdens je droom. Als je mazzel hebt kun je je de droom goed herinneren, maar zelfs dan is het nog moeilijk om er precies achter te komen welke betekenis erachter zit.

Een gids op internet of in een boek waar je bij een bepaald kenmerk de betekenis van je droom kunt aflezen kan handig zijn, maar vaak gebeurt er zoveel in een droom dat je jezelf weer moet afvragen of je nu bijvoorbeeld bij 'achtervolging' of 'vluchten' moet kijken.

Groetjes, Isabel.