Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verwerken ex?

11 jaar geleden

Hey, ik slaag er niet in een van mijn recentste dromen te verklaren.
Om hierin te slagen denk ik dat enige achtergrondinfo vereist is.

Ik heb een jaar lang een relatie gehad met mijn vriend. de laatste maanden merkte ik dat hij afstandelijker deed, maar reageerde er niet echt op, omdat ik dacht dat het wel
over zou gaan en dat ik hem wat tijd moest geven. Een maand geleden heeft hij er een punt achter gezet, wat ik absoluut niet had zien aankomen. Ik was er dan ook echt
kapot van. Mijn leven had geen zin meer en ik had het gevoel dat ik geen toekomst meer had. De reden was volgens hem omdat hij mij niet meer graag zag.
Ik had het gevoel dat ik het aan het verwerken was. we zagen elkaar af en toe en konden gewoon zoals vrienden praten. Maar dan vertelde hij mij eindelijk wat de echte reden was dat hij er ene punt achter had gezet. Hij was verliefd geworden op iemand anders. Mijn wereld stortte volledig in. Geen toekomst. Niets om naar uit te kijken.

Hij ziet er ook serieus van af. Hij voelt zich heel schuldig zegt hij en hij zegt dat hij nog veel om mij geeft als vriendin en vindt het erg dat ik me zo rot moet voelen.

Elke avond heb ik het er nog moeilijk mee. Ik sms veel met hem. Maar meestal is hij erg kortaf en hard. Hij is nu op vakantie dus zie ik hem niet. Ik mis hem verschrikkelijk.

En dan kwam deze droom:

Ik droomde dat ik in mijn dorpje aan het wandelen was met iemand, geen idee met wie. Die persoon ging dan terug naar huis en ik was nog alleen. Ik was op een bekende plek bij een winkel op de hoek niet ver van mijn huis. Opeens zag ik de beste vriend van mijn ex; vreemd genoeg had hij lang haar zoals hij een paar jaar ervoor had gehad. Ik glimlachte naar hem en liep naar huis. Opeens kwam hij achter mij, terug met gewoon zijn kort haar. Hij troostte mij zowat, ik had er wel een goed gevoel bij. Niks ongewone gevoelens voor hem ofzo, gewoon vriendschap. Opeens zag ik dat mijn ex achter ons reed. Ik deed heel koel tegenover hem, iets dat ik anders nooit heb gekund. Ik was op de oprit aan mijn huis toen hij iets tegen me zei. Ik negeerde hem gewoon. Toen ik bijna bij d edeur was kwam hij naar me toe en zei dat hij wou afspreken. Ik deed er heel onverschillig over en zei gewoon oké. En dan opeens was ik in een ruimte samen met hem, het leek wel een badkamer. Hij zei dat hij toch verliefd was op mij en hij kustte mij.

Ik weet niet wat ik hieruit moet opmaken. Moet ik ook zo afstandelijk doen om hem terug te krijgen?

11 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat de bedoeling van de droom is je gevoel te verwerken en ervoor wil zorgen dat je verder kan gaan met je leven. Het afstandelijke gedrag dat je in je droom vertoont is waarschijnlijk bedoelt om je los te maken van je ex,